Sain kunnian olla mukana paikanpäällä Barcelonassa, Convegence EMEA tapahtumassa seuraamassa Microsoftin huimia julkistuksia Office365 tuoteperheeseen. Samalla Microsoftin CMO Chris Capossela julkaisi myös Dynamics CRM 2016 maailmanlaajuisen saatavuuden!

”Pysyäkseen kiivaasti etenevän muutoksen tahdissa yritykset etsivät teknologiasta keinoja vauhdittaa omaa digitaalista transformaatiotaan. Microsoft auttaa yrityksiä tässä transformaatiossa tarjoamalla yksilöille ja organisaatioille innovatiivisia ratkaisuja, jotka päästävät työntekijöiden tuottavuuden ja potentiaalin valloilleen, kannustavat täysin uudenlaisiin yhteistyön tapoihin ja lisäävät järjestelmien ja prosessien älykkyyttä.”, Capossela painotti.

Tässä julkaistut uutuudet pähkinänkuoressa:

Uudet Office 365 Enterprise -ominaisuudet

Office 365:n uudet ominaisuudet ovat saatavilla tästä päivästä lähtien. Microsoftin mukaan kyseessä on merkittävin Enterprise-tason palvelujulkistus koko Office 365:n historiassa.

  • Skype for Business -kokous- ja puheratkaisu. Uusia ominaisuuksia ovat kokouslähetys (Skype Meeting Broadcast), jonka avulla esimerkiksi suurten webinaarien pitäminen onnistuu jatkossa Skype for Busineksellä. Microsoft toi tuotteeseen mahdollisuuden liittyä Skype for Business -kokouksiin puhelimella yleisestä puhelinverkosta (PSTN Conferencing). Ehkäpä merkittävin uudistus on kuitenkin pilvipohjaisten puhelinvaihdetoiminnallisuuksien mukaantulo, jotka esittelen tarkemmin alla.

Skype for Business O365 puhelinvaihteena

Julkistettujen uudistusten myötä Skype for Business käyttäjät voivat soittaa ja vastaanottaa puheluita yleisestä puhelinverkosta (PSTN). Ratkaisumallina esiteltiin 2 erilaista skenariota, joista ensimmäinen (Cloud PBX) tarkoittaa sitä, että koko yrityksen puhelinvaihdetoiminnallisuudet tuotetaan täysin Microsoftin O365 pilvestä, ilman minkäänlaisia palvelin- tai softa-asennuksia asiakaan/palveluntarjoajan konesaleihin. Microsoft ottaa siis käytännössä globaalin puhelinoperaattorin roolin:

purecloud
Skype for Business O365 puhelinvaihdetoiminnallisuudet (Cloud PBX).  

Toinen esitelty skenario on tarjota vastaavat toiminnallisuudet ”hybridi toteutuksena”. Tässä skenariossa osa palvelusta ja käyttäjistä sijoitetaan Microsoftin O365 pilveen ja osa käyttäjistä asiakaan/palveluntarjoajan konesaleihin asennettavaan ”On premises” Skype for Businekseen (katso kuva alla). On premises ja pilvi Skype for Business integroidaan keskenään. Tämä skenario mahdollistaa sen, että asiakas voi hyödyntää olemassaolevaa, Skype for Businekseen integrotuvaa puhelinvaihdettaan puheluiden reititykseen jos käyttäjät vaativat puheluiltaan joitakin sellaisia ominaisuuksia, joita O365 Skype for Busineksen puhelinvaihdetoiminnallisuudet (Cloud PBX) eivät tue.

existing sfb

  • Delve. Delven analytiikka (Delve Analytics) tarjoaa jatkossa käyttäjille rikkaita, interaktiivisia näkymiä siihen, minkä tyyppisiin työtehtäviin heidän aikansa todellisuudessa kuluu sekä keiden kanssa käyttäjät viestivät ja tekevät yhteistyötä. Tämä data ja analytiikka mahdollistaa työntekijän keskittymisen tärkeimpiin tehtäviinsä ja yhteistyötahoihinsa.
  • Kehittyneet tietoturvaominaisuudet. Customers Lockbox antaa asiakkaille täydelliset mahdollisuudet kontrolloida pääsyä omaan Office 365 -dataansa, mikäli Microsoftin tekninen tuki tarvitsee luvan palvelun käyttöön. Office 365:n eDiscovery-palvelu (Advanced eDiscovery) hyödyntää koneoppimista ja tekstianalytiikkaa, ja vähentää suurien tietomassojen hallintaan liiyviä kustannuksia ja riskejä.

Uusi Office 365 E5 -palvelupaketti sisältää kaikki edellä mainitut ominaisuudet sekä PowerBI-analytiikkatyökalun ja kehittyneen tietoturvauhkilta suojauksen (Advanced Threat Protection).

Esittelyssä PowerApps-sovelluspalvelu

Microsoft esitteli uuden preview vaiheessa olevan PowerApps-sovelluspalvelun, jolla yritykset voivat luoda ja jakaa omia liiketoimintasovelluksia minuuteissa, esimerkiksi mobiililaitteisiin. Microsoft esitteli palvelun demossa, kuinka O365 Sharepointissa listamuodossa olleista tuotteista luotiin minuuteissa tuotteet katalogimaisesti esiintuova mobiilisovellus. PowerApsissa on tällä hetkellä valmiit yhteydet Microsoft Dynamics CRM ja AX onlineen sekä O365:seen. Tutustu PowerApsiin tarkemmin osoitteessa https://powerapps.microsoft.com/en-us/.

convergence2015

Dynamics CRM 2016 on nyt yleisesti saatavilla

Microsoft Dynamics CRM 2016 on tästä päivästä lähtien yleisesti saatavilla sekä pilvi- että palvelinasennuksena.

Esittelimme aiemmissa blogeissamme tuotteen uudistuksia markkinointiautomaatio sekä digitaalisen asiakaspalvelun puolille.

Mikäli haluat tietää ja ymmärtää kuinka nämä uutuudet voisivat palvella juuri sinun liiketoimintaasi ota yhteyttä.

 

Tietoa kirjoittajasta

We make digital work! Olemme koodareita, konsultteja ja digitaalisen teknologian asiantuntijoita. Autamme asiakkaitamme digitaalisen työn ja liiketoiminnan kehittämisessä. Maailmalla palkittu Valo-intranet on meidän tekemä.

Kirjoitukset (398)