Vietin antoisat 3 päivää Barcelonassa Microsoftin vuotuisessa Convergence huippukonferenssissa. Tapahtumassa käsiteltiin paljon liiketoiminnan murrosta sekä digitalisaation tuomia rajattomia mahdollisuuksia liiketoiminnan tehostamiseen sekä uusiutumiseen. Microsoftin iso teema, jota kaikki keynote puhujat nostivat esille oli liiketoiminnan transformaatio (Business transformation).

bt
 

Kaiken keskiössä olevaa liiketoiminnan transformaatiota tuetaan kolmella eri johtavalla teemalla: 

1) Create more personal computing

Teema jakautuu kolmeen eri kokonaisuuteen, joita ovat uusi Windows 10 käyttöjärjestelmä, liiketoimintaa palvelevat mobiilisovellukset sekä ehkäpä mielenkiintoisimpana erilaiset Windows 10 laitteet, kuten Surface Hub, Hololensit sekä IoT-laitteet, jotka antavat mahdollisuuden mullistaa liiketoimintaa tehostamalla olemassaolevia prosesseja sekä luomalla kokonaan uudenlaista liiketoimintaa.

Case Hololens – Volvo

hololens

2) Reinvent productivity & business process

Microsoftin missiona on vaatimattomasti keksiä tuottavuus uudelleen ja tuoda ihmisille sekä organisaatioille mahdollisuus saada aikaan ja saavuttaa enemmän hyödyntäen digitalisaation tuomia mahdollisuuksia.

satya

 

Microsoft julkaisi tukun odotettuja uutuuksia Office365:seen, jotka esittelin aiemmassa blogissani samoin kuin täysin uuden preview vaiheessa olevan PowerApps ratkaisun:

powerapps2

Hyvä case esimerkki, jossa hyödynnetään Microsoftin pilvipalveluita kuten O365 sekä Dynamics CRM onlinea on Trek:

trek

3) Build intelligent cloud

Tapahtumassa tuli täysin selväksi myös se, että liiketoiminnan nopeassa murroksessa, jossa usein tarvitaan nopeita kokeiluja sekä nopeasti tarpeen mukaan ylös- tai alaspäin skaalautuvaa teknologiaa, pilvipalvelut tuovat liiketoiminnalle mahdollisuuden vastata edellä mainittuihin haasteisiin.

Micorosoft ilmoitti myös tuovansa pilveen (esim. Dynamics CRM 2016) täysin uutta älykkyyttä koneopimisen muodossa. Tämä on loistava esimerkki pilvipalveluiden huimasta kehityksestä sekä mahdollisuuksista.

Tässä Microsoftin koko pilvitarjoama:

cloud

Tapahtumassa esiteltiin useita erityyppisiä asiakastarinoita yrityksistä, jotka hyödyntävät eri tavoin yhdistelmiä microsoftin eri pilvikokonaisuuksista. Esimerkillinen case tarina Microsoft pilvipalveluiden hyödyntämisestä on Real Madrid:

real

Yhteenveto

Tapahtuman ehkäpä parasta antia oli nähdä useita case tarinoita yrityksistä, jotka ovat luoneet kilpailuetua tehostamalla liiketoimintaansa ja prosessejaan digitalisaation avulla, mutta myös muutamia yrityksiä, jotka ovat luoneet kokonaan uudenlaista liiketoimintaa ja jopa disruptoineet omaa toimintaympäristöään digitalisaation ja teknologian mahdollistamana!

Vielä tapahtuman case esimerkeissä ja keynoteissa ei nähty suomalaisia yrityksiä, mutta keskustelut ja yhteiset visiointimme paikalla olleiden suomalaisyritysten edustajien kanssa loivat alekirjoittaneeseen uskoa siihen, että lähivuosina isolla lavalla nähdään myös suomalaisia menestystarinoita.”

Mikäli kaipaat näkemyksiä ja visioita oman liiketoimintasi transformaatioon hyödyntäen digitalisaatiota ota yhteyttä. Jatketaan keskustelua myös blogin kommenteissa tai Twitterissä @perttuah!

Tietoa kirjoittajasta

We make digital work! Olemme koodareita, konsultteja ja digitaalisen teknologian asiantuntijoita. Autamme asiakkaitamme digitaalisen työn ja liiketoiminnan kehittämisessä. Maailmalla palkittu Valo-intranet on meidän tekemä.

Kirjoitukset (398)