Jokainen intranet on organisaationsa näköinen, eikä kahta samanlaista ole. Intranetin sisältöjen ja toimintojen tulee aina vastata organisaation ja käyttäjien tarpeita.

Lisäksi intranetiin halutaan perus-SharePointin sijaan oman yritysilmeen mukainen ulkoasu. Yritysten intranet-tarpeet ovat kuitenkin todellisuudessa hyvin samanlaisia ja siksi yhä useammin halutaan paketoitu intranet-valmistuote. Miksi intranet-tuote on suosittu valinta ja mitkä ovat hyvän tuotteen ominaispiirteet?

Suurin osa käyttäjien vaatimuksista ja haluamistaan toiminnoista ovat samat jokaisessa intranetissä: uutiskeskus, sisältösivut, dokumenttikirjastot, haku, tapahtumat, lomakkeet ja oman yritysilmeen mukainen ulkoasu löytyvät kaikista introista. Useimmat haluavat tehdä intrastaan sosiaalisen keskustelujen, kommentointien ja tykkäysten avulla. Sisäiset ja ulkoiset työtilat halutaan usein osaksi intraa ja nykypäivänä myös videosisällöt ja ulkoisten somekanavien seuranta ovat osa modernia intranetiä.

Vaikka SharePoint on maailman suosituin intranet-alusta, se ei oikeasti sisällä minkäänlaista intranet-konseptia. Perinteisesti SharePoint-intranet onkin määritelty ja toteutettu jokaiselle asiakkaalle erikseen kaikkia toiminnallisuuksia myöten. Kun SharePoint valjastetaan helppokäyttöiseksi intranetiksi, täytyy lisäksi korjata useita alustan käytettävyyspuutteita, kuten responsiivinen käyttöliittymä, sivupohjat helppoa sisälllöntuotantoa varten, navigaatio, murupolku sekä työtilojen tilaus- ja luontitoiminnallisuudet, vain muutamia mainitakseni.

Kun tämä kaikki tehdään huolellisesti perinteisenä intranet-projektina, hintalappu saattaa nousta sataan tuhanteen euroon ja projekti kestää puolisen vuotta tai kauemmin. Miksi siis keksiä samankaltaista pyörää joka kerta uudelleen?

Intranet-tuote tekee elämän helpommaksi

Yhä useammin organisaatiot päätyvätkin ottamaan intranetin käyttöön valmistuotteena. Sinisen Meteoriitin kehittämä Valo Intranet -tuote sisältää jo asennuksesta kaikki edellä mainitut toiminnot ja paljon muuta. Näin aika, raha ja resurssit voidaan kohdistaa omaa organisaatiota koskettaviin asioihin, kuten sisällöntuotantoon, informaatioarkkitehtuuriin, hallintamalliin, lanseerauksen ja koulutusten suunnitteluun sekä tarvittaessa organisaatiokohtaisten lisäominaisuuksien määrittelyyn. Valmisratkaisussa pilotointi voidaan aloittaa välittömästi, eikä vasta kuukausien päästä. Myös hintalappu on selkeästi edullisempi, kuin perinteisen intranet-projektin kohdalla.

Lumen-responsive

Hyvän intranet-tuotteen piirteitä:

  1. Tuotteella on oma tuotekehitystiimi, toisin sanoen tuotteen kehitystyö ei tapahtu projektien ohella tai otona tilanteen niin salliessa
  2. Tuotteella on tuotekuvaus ja käyttöehdot
  3. Tuotetta voi testikäyttää
  4. Hinnoittelu perustuu joko lisenssimaksuun tai toistuvaan palvelumaksuun
  5. Tuote on säännöllisesti päivittyvä ja sillä on selkeä tulevaisuuden roadmap

Ohjelmistotuotteita ei ole useinkaan järkevää kehittää pelkästään Suomen markkinoita ajatellen ja sama pätee intranet-tuotteisiin. Siksi myös Valo Intranet on kansainvälinen tuote ja saatavilla Suomen lisäksi useissa eri maissa paikallisen ja asiantuntevan jälleenmyyjän toimesta. Koska kehitämme tuotetta aktiivisesti asiakaspalautteen pohjalta, parhaat käytännöt ja innovaatiot eri puolilta maailmaa tulevat myös suomalaisten asiakkaittemme hyödynnettäväksi.

Intranet-tuote ei kuitenkaan saa olla jäykkis

Koska intranet on aina organisaation oma, käytettävä intranet-tuote ei saa olla liian jäykkä. Organisaatioiden erityispiireet edellyttävät intranet-tuotteelta muokattavuutta, mahdollisuutta ottaa intranet käyttöön organisaation kannalta sopivalla tavalla ja omien räätälöintien mahdollistamista. Valo Intranet on mahdollista ottaa kevyimmillään käyttöön viikossa, mutta tuote skaalautuu myös suurten organisaatioiden intranet-projektien pohjaksi. Valo Intranet -tuotteen asiakkaina on sekä sadan hengen kotimaisia organisaatioita että tuhansien henkilöiden globaaleja konserneja.

Sinisen Meteoriitin kehittämä Valo Intranet on markkinoiden edistyksellisin intranet-tuote, jota käyttää yli 60 asiakasorganisaatiota useassa maassa. Voit valita Valo Intranetin joko pilvipalveluna Microsoft Office 365:een, tai omille SharePoint-palvelimille asennettuna. Tuote kehittyy jatkuvasti: viime viikolla toimme mukaan videot ja häiriötiedotteet. Jos kiinnostuit, ota yhteyttä ja buukkaa demo!

Tietoa kirjoittajasta

We make digital work! Olemme koodareita, konsultteja ja digitaalisen teknologian asiantuntijoita. Autamme asiakkaitamme digitaalisen työn ja liiketoiminnan kehittämisessä. Maailmalla palkittu Valo-intranet on meidän tekemä.

Kirjoitukset (398)