Videot ovat lyöneet läpi intraneteissä ja sisäisessä viestinnässä viimeisten vuosien aikana. Tiedote- ja dokumenttimuotoisesta viestinnästä ollaan pyristelemässä irti monella tavalla.  Eikä ihme.

Videoiden hyödyntämismahdollisuudet sisäisessä viestinnässä ovatkin moninaiset. Videoviestintä on fiksusti tehtynä tehokas tapa saada haluttu viesti läpi – oli kyse sitten viimeisen päälle viilatusta strategiavideosta, koulutusvideosta tai rosoisesta videoraportista kentältä.

Me Sinisessä Meteoriitissa hyödynnämme videoita esimerkiksi nauhoittamalla kaikki sisäiset koulutukset ja infotilaisuudet Skype for Busineksella ja julkaisemalla nauhoitukset videoportaalissamme. Näin myös ne jotka eivät aikataulusyistä pystyneet osallistumaan, voivat jälkikäteen katsoa videonauhoitteen tilaisuudesta.

Videot sisäisessä viestinnässä TOP10:

 1. Johdon strategiaviestintä
 2. Fiiliksen nostatus
 3. Tiedostustilaisuudet ja muut tapahtumat
 4. Koulutukset
 5. How-to-videot
 6. Tuote-esittelyt
 7. Lanseeraukset
 8. Videobloggaus
 9. Uusien työntekijöiden esittelyt
 10. Parhaat käytännöt kentältä

Office 365 Video

Tekniikan puolesta Microsoft on vastannut kiitettävästi intranet-videotarpeisiin. Yrityksen sisäisenä Youtubenakin tunnettu Office 365 Video on käytettävissä ilman eri veloitusta kaikilla Office 365 käyttäjillä (vähintään E -tason palvelupaketti, tai vastaava oppilaitospaketti). Videoportaali on heti käyttövalmis ja erittäin yksinkertainen käyttää. iPhone-käyttäjille löytyy oma appsi, jonka kautta kännykällä otetut videot on helppo julkaista Office 365 Videossa.

Office 365 Video

Sisäisen viestinnän kannalta ei kuitenkaan riitä, että videot pystytään tallettamaan videoportaalin syöverehin, vaan ne pitää pystyä myös julkaisemaan relevantissa viestintäkanavassa, useimmiten SharePoint-intranetissä. Tähän mennessä ainoa tapa on ollut vähän kökkö videon embed-koodin copy-pasteaminen haluttuun SharePoint-sivuun. Lähiaikoina tulossa oleva Video Picker -ominaisuus helpottaa yksittäisen videon liittämistä haluttuun SharePoint-sivuun.

Videot automaattisesti osaksi intraa

Kun videoita alkaa olemaan paljon, manuaalinen linkittäminen ei enää riitä. Sinisen Meteoriitin Valo Intranetin osana kehittämä Latest Office 365 Videos -ominaisuus mahdollistaa minkä tahansa Office 365 Video -kanavan uusimpien videoiden automaattisen julkaisemisen osana haluttua SharePoint-sivua. Näin on esimerkiksi helppo tuoda automaattisesti aina uusimmat julkaistut koulutusvideot osaksi HR-osiota.

Valo Latest Office 365 Videos

Office 365 Video uudet ominaisuudet

Kehitys ei suinkaan lopu tähän. Office 365 Video on saamassa lukuisia uusia ominaisuuksia lähiaikoina:

 • Video Picker – liitä yksittäinen video haluttuun SharePoint-sivuun helposti
 • Basic Analytics – kuinka moni on katsonut videoita, katsomisen kestoaika, kuinka moni lopettaa katsomisen kesken, trendit
 • Choose Your Own Thumbnail – voit jatkossa valita oman kuvakkeen videollesi
 • Upload Your Own Subtitle Files – mahdollisuus tekstittää videot webvvt-formaatissa. Tukee useita kieliä ja tekstitykset indeksoituvat SharePointin hakuun helpottaen niiden löytymistä
 • Improved Upload Experience – keskitetty upload-näkymä videoiden siirtämiseen videoportaaliin
 • Owner and People Metadata – mahdollisuus liittää metadataa videon omistajasta ja videolla esiintyvistä henkilöistä videon yhteyteen
 • Download Link – ylläpitäjän on jatkollista mahdollista sallia videon lataaminen omalle koneelle (esim. lentomatkoja varten)
 • Channel Recycle Bin – kanavakohtainen roskakori poistetuille videoille – mahdollisuus palauttaa video 90 päivän sisällä
 • Channel Storage Metrics – ylläpitäjän työkalu, jolla näkee kuinka paljon tilaa videot tällä hetkellä vievät

Videot ovat tulleet jäädäkseen intraneteihin ja tekniikka on valmiimpaa kuin koskaan. Kiinnostuitko? Ota yhteyttä ja kerromme lisää!

 

Tämä kirjoitus on tiivistelmä 8.1. järjestetyn Intranet Friday -webinaarin esityksestäni, jossa kerroin videoiden hyödyntämisestä sisäisessä viestinnässä ja Office 365 Video -portaalin uusista ominaisuuksista.

Aiheesta lisää ke 13.1. klo 9:00 pidettävässä Office 365 Keep on track -webinaarissa, jossa Henrik Blåfield esittelee Office 365:n uudistuksia. Tervetuloa mukaan!

Tietoa kirjoittajasta

We make digital work! Olemme koodareita, konsultteja ja digitaalisen teknologian asiantuntijoita. Autamme asiakkaitamme digitaalisen työn ja liiketoiminnan kehittämisessä. Maailmalla palkittu Valo-intranet on meidän tekemä.

Kirjoitukset (398)