Episerver muuttuu ja kehittyy jatkuvasti. Pidin välivuotta Episerver maailmasta ollessani hetken aikaa toisenlaisessa tuotebisneksessä. Siirryttyäni Sinisen Meteoriitin palvelukseen, pääsin jälleen tutustumaan tämän hetken tilanteeseen ja toiminnallisuuksiin, joten ajattelin kirjoitella oman pulpettini kannalta että mitkä ovat Episerver CMS:n selkeimmät plussat tällä hetkellä.

Helppo ja käytettävä

Episerverin yksi suurimmista eduista on aina ollut sen käytettävyys. Ylläpito on helppo ottaa haltuun sen käyttö luonnistuu keneltä tahansa joka osaa käyttää esim. Office Wordiä. Sisällönhallinta ja tekstimassojen muokkaaminen on periaatteessa kuin missä tahansa julkaisujärjestelmässä. Sen lisäksi blokki tyylinen sisällönkäsittely on nykyaikaisten verkkopalveluiden kannalta erittäin looginen. Voi siis julkaista ns. block osioita periaatteessa raahaamalla niitä sivupohjan eri kohtiin. Tämän tyyppinen sisällönhallinta on esimerkiksi Liferay käyttäjille varmasti tuttua.

Visuaalinen käyttöliittymä ja nykyaikainen tapa hallita sisältöä on selkeä etu Episerven kannalta.

Sen lisäksi voit rakentaa visitor group toiminnallisuuden kautta erilalaisia vierailijaryhmiä joille voi näyttää eri sisältöä heidän verkkokäyttäytymisen perusteella, tai asettaa muita triggereitä joiden perusteella sisältö muuttuu esim. ajan, sijaintitiedon jne. mukaan. Toki voit kytkeä myös vaikkapa Hubspotin markkinointiautomaation kiinni visitor group asetuksiin ja näyttää liidipisteytykseen peilaten erilaisia sisältöalueita eri käyttäjille.

Kahden viikon tai kvartaalin päivitykset

Kun Episerver vaihtoi kahden viikon sykleihin päivityksissä, on päästy todella nopeaan ja ketterään malliin kehittämisessä. Vielä joitain vuosia sitten mahdolliset virheet tai puutteet tulivat jakoon vasta jopa kuukausien päästä, mutta nyt korjaukset ja uudet toiminnallisuudet ovat halutessaan käytössä huomattavasti nopeammin.

Halutessaan, voi toki hyödyntää Episerverin isompia talvi, kevät, kesä ja syksy julkaisuja, joiden mukana tulee aina kerralla isompi kokonaisuus käyttöön. Mutta silti voi napata ennakkoon haluamansa päivitykset mukaan omaan tuotantoympäristöön jos kokee tarvetta joillekin yksittäisille ominaisuuksille jo etukäteen.

Projects poistaa osin landinpage tarpeen

Episerver Projects on tullut selkeimmin esille, jos miettii oman käytön kannalta tärkeitä ominaisuuksia. Projects, jonka parempi nimi voisi olla vaikkapa suomennettuna kampanjat, mahdollistaa erilaisten sisältöalueiden kytkemisen toisiinsa ja sen koko kokonaisuuden ajastamisen käyttöön. Voit siis rauhassa rakennella vaikka kesäkampanjan sisällöt valmiiksi ympäriinsä verkkopalvelua ja sitten määrittää ne näkymään yhtenä ajastettuna massana haluttuna aikana. Ja toki kaikkien niiden elementtien sisällä voi edelleen olla visitor group asetukset käytössä. Tämä käytännössä mahdollistaa myös helposti ns. landin page näkymien tarpeen, kun pystyt valjastamaan koko palvelun hetkellisesti tarvittavan kampanjan käyttöön. Eli voit halutessasi ohjata aina kävijät etusivulle, eikä vain hetkellisesti näkyvissä oleville alisivuille.

Episerver CMS Projects Sininen Meteoriitti

Toki Projects mahdollistaa myös navigaation hallinnan, eli voit tehdä hetkellisiä nostoja vaikkapa päänavigaatioon kampanjan aikana.

Episerver on monipuolisempi kuin WordPress

Yllättävän moni verkkopalvelu rakentuu tällä hetkellä WordPressin päälle. Ja kuten osa on huomannut, myös meidän oma blogeihin perustuva saitti on WordPressillä toteutettu. Tämä on käytännössä rajoittanut itseltäni täysin sivuston personoinnin helposti ja tehokkaasti. Sivuston integrointi taustajärjestelmiin on hitaampaa ja vaivalloisempaa ja data ui huomattavasti useamman palvelun läpi jotta saan sen käyttööni niissä paikoissa missä sitä tarvitsen.

Itse olen ollut rakentamassa hieman yli sataa WordPress sivustoa, joten se on alustana jo kohtalaisen tuttu.

Itse en edes tekisi suoranaista vertailua näiden kahden julkaisujärjestelmän välillä, sillä näen että silloin yritettäisiin vertailla pikavenettä, soutuvenettä, uimapatjaa sekä pelastusrengasta toisiinsa. Käyttötarkoitus ohjaa niin paljon alustavalintaa, joten olisi suorastaan epäammattimaista ehdottaa tai suositella jotain tietämättä hanketta sen tarkemmin.

 

Haluaisitko kuulla lisää Episerveristä?

Ota yhteyttä: janne.gylling@meteoriitti.com tai lea.lahteenmaki@meteoriitti.com niin sovitaan tapaaminen.
Tai täytä lomake osoitteessa https://www.meteoriitti.com/ota-yhteytta/

Episerver CMS
https://www.meteoriitti.com/tag/episerver/
http://www.episerver.fi/web-content-management/content-management/

Tietoa kirjoittajasta

We make digital work! Olemme koodareita, konsultteja ja digitaalisen teknologian asiantuntijoita. Autamme asiakkaitamme digitaalisen työn ja liiketoiminnan kehittämisessä. Maailmalla palkittu Valo-intranet on meidän tekemä.

Kirjoitukset (398)