Suomen yhteisömanagerit kokoontuvat Jyväskylässä 25.1.2016 järjestettävässä CMAD-tapahtumassa. Kun kerta olen myös itse ns. lauteilla puhumassa, ajattelin avata tällä kirjoituksella omia ajatuksia esitykseni taustalla.

Olen ensinnäkin aidosti sitä mieltä, että jokaisen työntekijän vastuulla on huolehtia työkavereistaan. Siitä että heillä on hyvä olla ja että duunia riittää tasapuolisesti kaikille. Entinen työkaverini Jonne Seppä on puhunut paljon välittämisestä. Siitä miten meidän jokaisen tulee välittää siitä mitä me itse teemme ja myös siitä mitä kaverit tekevät. Tuon välittämisen yhtenä kulmakivenä on myös mielestäni se, että ne joilla on aikaa, osaamista ja kykyä tuottaa mielenkiintoista sisältöä ja sitä kautta jakaa organisaation ilosanomaa eteenpäin – myös niin tekevät.

Hyvä sisältö-dj on organisaation levyhyllyn kunkku.

Kun sisältömarkkinoinnin aikana tuotetaan sisältöjä jaettavaksi, ladattavaksi ja luettavaksi, pitäisi keskittyä kolmeen asiaan. On olemassa artistit, eli ne työntekijät joilla on sanottavaa. Sen lisäksi on se levyhylly joka pitää sisällään kaikki sisällöt jotka ovat käytössä. Ja sen lisäksi on tanssilattia jossa yleisö liikkuu sisältöjen mukaan. Tällä kombinaatiolla syntyy myös meillä meidän Voice of SiMe, eli meistä ulospäin näkyvä tarina. Jokainen kuulija voi sitten itse päättää minkälaisena ja kuinka kiinnostavana hän tuon tarina näkee.

voice-of-sime

Artisti haluaa loistaa

Jokainen hyvä ja menestyvä artisti kaipaa ymmärrystä työlleen, sekä oikeanlaiset välineet. Toiselle se on Gibson Explorer ja toiselle Azuren pilvipalvelut. Yhtä tärkeää on aika luomisprosessille. Aikaa voi välillä olla vaikea järjestää, mutta intohimoisesti lajiinsa suhtautuvat kyllä aina löytävät tarvittavan ajan. Sen lisäksi aika monella on esikuvia ja esimerkkejä joiden perässä on koko kipinä syntynyt tekemiselle. Kun näihin yhdistetään vielä yleisö ja sieltä saatu palaute, alkaa palapeli olla kasassa.

Levyhyllyyn täytettä

Miten sitten organisaation levyhylly täytetään? Meillä jokaisella on jotain omaa, jotain lainattua ja jotain Siniseltä Meteoriitilta. Nämä yhdessä koostavat meidän pinkan josta etsimme sopivaa sisältöä oikeaan hetkeen. Luomisprosessiin voi aina toki tarjota koulutusta, ohjaamista ja jopa lahjomista. Varsinkin sisällöntuotannon kouluttamiseen kannattaa panostaa, heti kun tunnistat ne artistit jotka haluavat areenalla valokeilaan.

Laita heidät liikkeelle

Kun dj soittaa paikallisessa tanssiravintolassa, hänen tärkein tehtävä on tarkastella yleisöä. Mikä sisältö toimii alkuillasta ja minkä tahtiin yleisö saadaan liikkuumaan loppuillasta. Jos sisältövalinnat ovat vääriä, yleisö ei palaa takaisin. Ja jos taas ne osuvat täysin nappiin, he kertovat kokemuksestaan myös muille.

Sisältö-dj:n arki on lähinnä hittien tunnistamista

Meidän pitää kuunnella kohderyhmää ja poimia sieltä niitä teemoja jotka nousevat esille. Niiden ympärille rakennamme ”areenakonsertit” ja ”valoshowt”. Analytiikka kertoo kyllä ne hitit joita luetaan ja kuunnellaa paljon. Niitä kannattaa nostaa siis useammin esille. Parhaat ja aktiivisimmat artistit kannattaa aina nostaa lavalle tapahtumissa. Voice of YourCompany syntyy kuitenkin yksilöiden yhtenäisestä äänimaailmasta.

Itselläni on tällä hetkellä kaikista eniten tehtävää vielä tanssilattian tarkastelussa. Analytiikka kertoo kyllä tietynlaista viestiä, mutta prosessi on vielä kesken. Enemmän, parempia hittejä kaivataan vielä levylautaselle.

 

Osallistu meidän keikoille osoitteessa: https://www.meteoriitti.com/tapahtumat/

 

Tietoa kirjoittajasta

We make digital work! Olemme koodareita, konsultteja ja digitaalisen teknologian asiantuntijoita. Autamme asiakkaitamme digitaalisen työn ja liiketoiminnan kehittämisessä. Maailmalla palkittu Valo-intranet on meidän tekemä.

Kirjoitukset (398)