CMADFI tapahtuma kokosi suomen yhteisömanagerit viidettä kertaa Jyväskylään. Sininen Meteoriitti oli yksi tapahtuman pääsponsoreista.

Päätin tutkia ja kerätä Twitter-dataa seminaarista käyttäen Microsoft Dynamics CRM tuoteperheeseen kuuluvaa Social Engagement sosiaalisen median ja verkon kuunteluun tarkoitettua ohjelmistoa.

Tässä statistiikkaa, löydöksiä ja havaintoja:

Otin mukaan seurantaan #CMADFI hashatagin ja seurasin Twitteriä maanantain 25.1.2016.

1) Twiittien kokonaismäärä oli 4093 ja twiitit jakautuivat ajallisesti niin, että selkeä piikki oli klo 11-12 jolloin twiittejä tuli yli 900 kpl. Iltaa kohden twiittimäärien trendi oli selvästi laskeva:

cmad8
2) Twiittien tyypit jakautuivat melko tasaisesti jakojen ja ”originaali” twiittausten välillä:
cmad9
3) Twiiteistä eniten löytyviä hahmoja ja puheenaiheita on kuvattu tässä twiittipilvessä, josta havaitaan, että eniten puhutaneet hahmot Twitterissä olivat @jannegyling @juhaharju @vilmaluo @jsivonen @meteoriitti @minnajanhonen @merjaheinonen ja @pauliinamakela.
Eniten puhuttaneita aiheita olivat puolestaan #työntejälähettilyys, #yhteisömanageri sekä #piirrosmuistiinpanoinacmad10
4) Aktiivisimmat twiittaajat TOP5:
cmad11
5) Kielet jakautuivat seuraavasti: 
cmad12
6) Twiittauspaikat jakautuivat siten, että yli 3000 twiittiä tuli Suomesta. Tapahtuman twittter-virtaa häirinneet ”spämmi” twiitit tulivat pääasiallisesti USA:sta ja alla olevaan twiitti ja yli-karttaan on merkitty vihreällä värillä positiiviset twiitit ja punaisella negatiiviset twiitit:cmad13cmad14 

 

7) Kaupungeista eniten twiitattiin Helsingistä. Seuraavaksi eniten Jyväskylästä sekä Tampereelta:

cmad15
8) Twiitten sävyjä tutkittaessa on huomoitavaa, kuinka postiivista keskustelu kaiken kaikkiaan oli. Alla on kuvattu yleiskuva koko tapahtuman twitter keskustelun sävystä sekä eniten negatiivisissa sekä positiivisissa twiiteissä esiintyneet sanat:

 

cmad16

9) Tutkittaessa twiittien sävyjä aikajanalla voidaan huomata negatiivisten spämmi viestien osuneen tapahtuman aamupäivään:

 

cmd17
Toteutin kuuntelun Microsoft Dynamics tuoteperheeseen kuuluvalla Social Engagement työkalulla, jonka käyttöönottoja tarjoamme. Mahdollista on, että myös sinunkin yritykselläsi on jo lisenssit investoituna tähän verkonkuuntelun työkaluun, mikäli organisaatiossasi on Microsoft Dynamics CRM ja yli 10 käyttäjää! Lisenssin tuotteeseen voit toki ostaa myös erikseen. 
Mikäli sinua kiinnostaa mitä, miten, mistä ja milloin yrityksestäsi tai tapahtumastasi keskustellaan verkossa 24/7  ja haluat kuulla lisää esimerkiksi digitaalisen asiakaspalvelun, sosiaalisen median ja verkon kuuntelusta, asiakkuudenhallinnasta tai markkinoinnin automaatiosta ota yhteyttä.

Tietoa kirjoittajasta

We make digital work! Olemme koodareita, konsultteja ja digitaalisen teknologian asiantuntijoita. Autamme asiakkaitamme digitaalisen työn ja liiketoiminnan kehittämisessä. Maailmalla palkittu Valo-intranet on meidän tekemä.

Kirjoitukset (398)