Ajattelin välillä kirjoittaa Dynamics CRM:stä hieman vähemmän teknisesti ja keskittyä tällä kertaa lähinnä siihen miten sitä voi laajentaa erilaisia lisäosilla.

Jokaisella asiakkaalla on kuitenkin yleensä omanalaisiaan tarpeita, joita varten räätälöimme lähes kaikkia tuotteita joita käytämme – eikä Dynamics CRM ole tässä kohtaa poikkeus.

Dynamics CRM on toki sellaisenaan täysin omiaan siinä vaiheessa kun CRM:ää otetaan käyttöön organisaatiossa tai jos yrityksellä on todella vähän integraatiotarpeita taustajärjestelmiin. On kuitenkin paljon sellaisia asiakkaita joka haluavat rakentaa asiakkuudenhallinnan ja asiakaskokemuksen sellaiselle tasolle, että oletustoiminnallisuudet eivät riitä. Tämä vaatii toki aina toimittajalta täysin uudenlaista ajattelua, jotta kokonaisuus pysyy teknisesti järkevänä niin sen alinkaaren kuin arkisen ylläpidon kannalta.

Mitä siis itse tarkoitan Dynamics CRM:n laajennettavuudella? Microsoft tarjoaa Dynamics CRM SDK:n, jonka avulla voi rakentaa helposti ratkaisuja joissa yhdistetään CRM-dataan tietoa muista järjestelmistä. Tämä asiakastiedon rikastaminen auttaa rakentamaan entistä parempia portaaleja, mobiilisovelluksia, integraatioita sekä personoituja käyttöliittymiä erilaisiin palveluihin.

Minkälaisia laajennuksia on jo olemassa?

XrmSignature
https://github.com/BackToTheCrm/XrmSignature
Sähköinen allekirjoitus Dynamics CRM:ään.

Power add-ons by PowerObjects
http://www.powerobjects.com/powerpack-add-ons/
Tein edellisen työnantajani palveluksessa paljon täisä PowerObjectin kanssa. He ovat keskittyneet vain Dynamics CRM:n päälle rakennettuihin ratkaisuihin ja ovat onnistuneet paketoimaan asiakasprojekteissa syntyneitä komponentteja myytäväksi lisäosiksi.

ADxStudios
https://www.adxstudio.com/
Microsoft osti kyseisen yrityksen jonkin aikaa sitten ja se mahdollistaa integroinnit erilaisiin CRM- ja portaaliratkaisuihin.

Rescue CRM mobile client
http://www.resco.net/mobilecrm/
Hieman samanlainen mobiiliversio CRM:stä kuin mitä Microsoft itse tarjoaa, mutta antaa hieman enemmän mahdollisuuksia personointiin ja lisätietokenttiin. Katso video: https://youtu.be/nLHRvk7U0X4

Kaikki edellämainitut sovellukset ja lisäosat ovat rakennettu täysin Dynamics CRM:n perustoiminnallisuuksien päälle rikastamaan itse perustuotetta.

Kun Microsoft on viimeaikoina ostanut mm. ADxStudios, Fantasy Sales Team ja FieldOne yritykset, on selvää että näiden avulla Dynamics CRM kasvaa ja kehittyy entistä monipuolisemmaksi tuotteeksi.

Asiakastiedon hyödyntäminen osana erilaisia järjestelmiä, varsinkin markkinointiautomaatiota, on selkeästi kasvussa. Ja me olemme osaltamme täällä SiMellä rakentamassa näitä uudenlaisia palvelukokonaisuuksia.

Haluaisitko kuulla Dynamics CRM:stä lisää? Ota yhteyttä.

Tietoa kirjoittajasta

We make digital work! Olemme koodareita, konsultteja ja digitaalisen teknologian asiantuntijoita. Autamme asiakkaitamme digitaalisen työn ja liiketoiminnan kehittämisessä. Maailmalla palkittu Valo-intranet on meidän tekemä.

Kirjoitukset (398)