Markkinointiautomaatio on selkeästi ylittänyt hypessään sisätömarkkinoinnin. Markkinasta voi huomata että ne jotka liputtivat vielä reilu vuosi sitten pelkästään sisältömarkkinoinnista, ovat nyt markkinointiautomaation puolestapuhujia. Tässä täytyy kuitenkin muistaa se, että yksikään markkinointiautomaatio ei toimi ilman sisältöjä. Eikä se toisaalta toimi myöskään ilman yleisöä.

Tässä kirjoituksessa kynäilen omia huomioitani lähinnä Episerver CMS:n näkökulmasta. Eli mitä markkinointiautomaatio tarkoittaa teknisessä ja konseptuaalisessa mielessä ylläpitäjälle.

Enemmän tekemistä arjessa

Markkinointiautomaatio ja inboud-markkinointi ei siis ainakaan millään tavalla vähennä ylläpidon määrää. Ennen niin staattiset verkkosivut jotka lojuivat julkaisupäivän jälkeen kuukausia koskemattomana ovat mennyttä aikaa. Se klassinen ”tervetuloa uusille kotisivuillemme”, päivättynä yli vuoden taakse ei houkuttele ketään palveluun. Inbound-markkinointi vaatii sisältöjä ja aktiivista seurantaa. Meidän ”inbound-rummussa” on tällä hetkellä reilu 1600 nimeä, joista seuraamme tarkemmin hieman yli 600 käyttäjää. Pisteytämme erilaisia sisältöjä ja osallistumisia hieman eri tavalla. Pyrin arvottamaan realistisesti asioita ja suhteutan liidin ponnistuksia suhteessa pisteisiin. Yksittäisten blogien lukeminen tai oppaan lataaminen vaatii kuitenkin aika paljon vähemmän kuin live-tapahtumaan saapuminen.

Episerver CMS:n kannalta tämä tarkoittaa, että kannattaa tehdä enemmän selkeämpiä sisältöalueita joilla vierailua pystyt seuraamaan. Klikkaaminen antaa enemmän vinkkiä siitä että asia kiinnostaa, joten mitä useammalla sivulla käyttäjä vierailee, sitä sitoutuneempi hän asiaan on. Jos kerrot kaiken yhdessä sivulla, et päässe kiinni siihen että kiinnostaako aihe paljon, paitsi toki seuraamalla vierailuaikaa. Käytän Leadfeeder -palvelua vierailujen mittaamiseen, sillä se näyttää visuaalisesti selkeämmin vierailut ja niiden sivukohtaiset kestot.

Personointia, personointia

Episerver CMS mahdollistaa esim. Hubspot ja Dynamics integraatiot, joten voit peilata listoja, pisteitä ja vierailuja suhteessa näytettävään sisältöön. Käyttäjäryhmien rakentaminen suhteessa näihin profilointeihin antaa ylläpitäjälle täysin uudenlaisia mahdollisuuksia ohjata käyttäjiä haluamaansa suuntaan. Arjessa tämä tarkoittaa toisaalta myös, että tarvittavien sisältöjen määrä kasvaa entisestään.

Kun yhdistät Episerverin, Dynamics CRM:n ja Hubspotin – on sinulla käytössäsi jo aika tarkka analyysi kävijästä ja hänen kiinnostuksen alueista.

Sisältöblockit hyötykäyttöön

Episerverin Block -malli mahdollistaa sisältöjen ylläpidon ja erilaisten näkymien rakentamisen helposti ja tehokkaasti. Yllättävän harva Episerverillä tehty sivusto kuitenkaan hyödyntää sitä ominaisuutta kovinkaan hyvin. Projects toiminnallisuus on myöskin jostain syystä jäänyt aika vähäiselle käytölle. Tämä johtunee siitä että sivustoja tarkastellaan edelleen staattisina sisältökokoelmina, eikä dynaamisesti käyttäjän mukaan muuttuvina palveluina.

 

Tämä oli Episerver CMS ja markkinointiautomaatio -sarjan ensimmäinen kirjoitus. Seuraavat kaksi ilmestyvät lähiaikoina.

 

Haluaisitko kuulla lisää Episerver CMS -julkaisujärjestelmästä?

Ota yhteyttä: lea.lahteenmaki@meteoriitti.com
Tai täytä lomake osoitteessa https://www.meteoriitti.com/ota-yhteytta/

Episerver CMS
https://www.meteoriitti.com/episerver-cms/
http://www.episerver.fi/web-content-management/content-management/

episerver-cms-premium

Tietoa kirjoittajasta

We make digital work! Olemme koodareita, konsultteja ja digitaalisen teknologian asiantuntijoita. Autamme asiakkaitamme digitaalisen työn ja liiketoiminnan kehittämisessä. Maailmalla palkittu Valo-intranet on meidän tekemä.

Kirjoitukset (398)