- 25.2.2016

Suomalainen Valo Intranet on nyt saatavilla 11 maassa

Sininen Meteoriitti on kehittänyt SharePoint-pohjaista Valo Intranet -ratkaisua vuodesta 2011 lähtien. Totesimme jo silloin, että vaikka jokainen intra on aina omanlaisensa, teknisesti ja konseptuaalisesti ne muistuttavat toisiaan hyvin paljon. Kehitimme usean vuoden ajan Valoa puhtaasti Suomen markkinoille, kunnes viime elokuussa otimme rohkean askeleen Valo Intranet -liiketoiminnan kansanvälistämiseksi.

Maailmalla trendi on hyvin vahvasti kohti paketoituja intranet-ratkaisuja ja me kuljemme etulinjassa vieden kotimaista ohjelmisto-osaamista kansainvälisille markkinoille.

Teknologian ja valmisratkaisujen kehitys on johtanut siihen, että intranet-projektit eivät onneksi ole enää sellaisia mammutteja, mitä ne vielä muutama vuosi sitten olivat. Esimerkiksi yksi maailman tunnetuimmista intranet-vaikuttajista James Robertson ennustaa, että jatkossa 80-90% kaikista SharePoint-intranet-hankkeista pohjautuu Valon kaltaisiin intranet-valmisratkaisuihin. Itsekin kirjoitin aiheesta aiemmin Meteoriitin blogissa.

Haluamme olla osaltamme viemässä kotimaista osaamista Suomen rajojen ulkopuolelle. Omasta mielestämme sitä parasta Koodia Suomesta markkinointia on nimenomaan rakentaa kotimaisten ohjelmistotalojen tunnettuutta maamme rajojen ulkopuolella.

Vahva kumppaniverkosto

Kansainvälistymisstrategiamme pohjautuu kumppanikanavan rakentamiseen. Arvelimme, että pakkohan muissakin maissa on olla ”sinisiä meteoriitteja”, jotka voisivat ottaa tuotteemme edustukseensa ja tehdä samalla liiketoimintaa intranet-konsultoinnilla, koulutuksilla, migraatioilla ja muilla lisäarvopalveluilla. Arvauksemme osoittautui oikeaksi. Tällä hetkellä Valo Intranet on saatavilla paikallisten kumppaniemme kautta jo 11 eri maassa, ja määrä kasvaa koko ajan.

Valo Intranet -kumppaneita ovat (tilanne 19.2.2016)

  • Advania Islanti
  • Advania Norja
  • BB Fero, Ghana
  • Fujitsu Ruotsi
  • Fujitsu Suomi
  • Fujitsu Tanska
  • I4-YOU, Hollanti
  • InWorks, Yhdysvallat
  • PointBeyond, Iso-Britannia
  • TwinB.IT, Saksa ja Tsekki

Lähiaikoina tavoitteemme on edelleen vahvistaa läsnäoloamme valituilla markkinoilla (painopisteinä pohjoismaat, Iso-Britannia, Saksa sekä Yhdysvallat), sekä myös laajentua uusiin maihin, kuten Australiaan, Uuteen Seelantiin ja Espanjaan. Suomessa Valo Intranetiä myy Sinisen Meteoriitin lisäksi Fujitsu Suomi.

Tietoa kirjoittajasta

We make digital work! Olemme koodareita, konsultteja ja digitaalisen teknologian asiantuntijoita. Autamme asiakkaitamme digitaalisen työn ja liiketoiminnan kehittämisessä. Maailmalla palkittu Valo-intranet on meidän tekemä.

Kirjoitukset (398)