Aijaa, en ollut kuullutkaan vielä tästä. Tuota lausetta kuulee aina välillä erinäisissä neukkareissa. Tiedonkulku onnistuu pääsääntöisesti vain vahingossa, kuten sanotaan. Tietomäärän kasvaessa ja infoähkyn lisääntyessä, arvostamme entistä enemmän meille kuratoitua sisältöä.

Olen päässyt kahlaamaan yhä useampaa intranet-ratkaisua viimeisten kuukausien aikana ja edelleen täytyy todeta, että yllättävän harva rakennetaan tukemaan digitaalisen työn tekemistä.

Työpäiväkokemus vaikuttaa asiakaskokemukseen

Hyvä sisäinen viestintä mahdollistaa toimivan ja ilahduttavan asiakaskokemuksen. Tieto on valtaa, varsinkin kaiken tämän bigdata keräämisen aikakaudella. Se paljon puhuttu sosiaalinen intranet näyttäytyy edelleen monessa organisaatiossa lähinnä Slackin käyttönä, joka on lähempänä shoutboxia kuin intraa. Tarpeet ovat toki täysin erilaiset muutaman kymmenen hengen mainostoimistoissa tai ohjelmistofirmoissa.

Viestinnän merkitys korostuu myös heti kun toimipisteitä on useampi kuin yksi. Kun väkimäärä kasvaa, on entistä enemmän asioita joista kaikkien tulisi olla jollakin tavalla kartalla. Me itse käytämme mm. Yammeria, joka toimii ainakin omasta mielestäni hyvin juuri sellaisen huuteluun jonka elinkaari on lyhyt. Meidän Valo Intranet taasen kokoaa yhteen sellaisia asioita jotka koskettavat selkeämmin koko organisaatiota, sekä se toimii jokaisen tarjoustyön keskipisteenä. Samalla tavalla meidän intranet kokoaa kaiken tiedon meidän tuotteistetuista palveluistamme, joiden materiaalit ovat avoimesti kaikkien käytettävissä. Lähtökohtana on, että kaikki tieto on avointa ja julkista talon omalle väelle.

Ei siis Yammer ole korvannut intran tarvetta, ne vain vastaavat arjessa täysin erilaisiin käyttötapauksiin.

Se miten meistä jokainen on kartalla kaikesta siitä mitä yrityksessä tapahtuu, on kyse sitten voitetuista hankkeista, muutoksista parkkipaikkojen käytössä tai tuotteistuksen etenemisestä, vaikuttaa se meiltä ulospäin näkyvään kokemukseen. Toimimme arjessa sen tiedon varassa joka meillä on käytössämme ja jos pystymme hyödyntämään esimerkiksi asiakkaamme digitaalista jalanjälkeä jokaisessa kohtaamisessa, voimme tuottaa parempia asiakaskokemuksia.

Olemme konseptoineet ”digimyyjän työpöytää” joka kerää kaikki tärkeät tiedot O365+CRM+MDM ekosysteemistä ja nostaa ne myyjän käyttöön hyödynnettäväksi mobiilissa.

Asiakaskokemuksen ytimessä on kuitenkin tieto. Tieto siitä miten asiakkaamme käyttäytyy eri kanavissa ja kaikki se hiljainen tieto mitä voimme kerätä ja hyödyntää kohtaamissa.

Digitaalisten kohtaamispisteiden optimointi, personointi ja analysointi on jo monella aika pitkällä, mutta ihmisten välinen kohtaaminen nojaa edelleen melko ohkaiseen tietoon. Zef Solutions on kehittänyt niihin kohtaamisiin jo selkeästi toimivia konsepteja tueksi, mutta me haluamme uskoa että voimme tehdä vielä paljon enemmän.

Haluaisitko kehittää myyjäsi työpäiviä paremmaksi?

 

Tehdäänkö se yhdessä?

 

Tietoa kirjoittajasta

We make digital work! Olemme koodareita, konsultteja ja digitaalisen teknologian asiantuntijoita. Autamme asiakkaitamme digitaalisen työn ja liiketoiminnan kehittämisessä. Maailmalla palkittu Valo-intranet on meidän tekemä.

Kirjoitukset (398)