Sininen Meteoriitti auttaa asiakkaitaan digitaalisten työtapojen kehittämisessä, liiketoimintaprosessien digitalisoinnissa sekä verkkopalvelujen ja sähköisten asiointipalvelujen toteuttamisessa. Yli 15-vuoden kokemus sisäisen viestinnän palveluista, teknologioista ja käyttöönotoista synnytti halun löytää Suomen parhaita toteutuksia.

Yhdessä Microsoftin, Dinglen, Episerverin ja Vapa Median kanssa järjestetty Vuoden Paras Intranet –kilpailu keräsi reilut parikymmentä osallistujaa, joista shortlistalle pääseet organisaatiot esittelivät intraansa Digityö2020 –seminaarissa toukokuussa.

“Taso oli kaikkiaan melko kirjava ja osallistuneiden yritysten lähestyminen oman intran kehittämiseen on vaihtelevaa”, toteaa Sinisen Meteoriitin Jari Pullinen.

Kolme parasta ratkaisua saa kiitosta tuomaristolta

Tänä vuonna painotimme kolmea teemaa. Työyhteisön huomioiminen, tavoitteiden jalkauttaminen sekä välineiden valinnanvapaus. Näiden kolmen alueen kautta pyrimme löytämään koko organisaation yhteisen viestinnän ja digitaalisen työn ratkaisun, joka on tehty käyttäjien ehdoilla.

“Nyt puhutaan paljon sosiaalisista intraneteistä, mutta ihmisten osallistaminen aiheuttaa haastetta viestintäihmisille. Intraneteissä, ihan kuten verkkosivuillakin, haasteena on usein myös tiedon löytäminen. Loogiseen rakenteeseen, tageihin ja tiedon järjelliseen määrään kannattaa kiinnittää huomiota”, neuvoo Minna-Liisa Nurmilaakso, ProComin viestintäpäällikkö.

Kokonaisuuden hallinta ja digitaalisen työn mahdollistaminen nykyaikaisilla välineillä, sekä niiden käyttöönoton kouluttaminen korostuu mitä suurempiin yrityksiin mennään. Tällä kertaa olikin ilahduttavaa, että voittajaksi valittiin sellainen intranet, joka täytti tuomariston mielestä kaikki edellämainitut toiveet ja tavoitteet.

sime_8634

VR Groupin Office 365 intranet voittoon

Voittajaksi valittiin VR Groupin Verstas. Yksi keskeisistä tavoitteesta Verstaassa oli tuoda digitaalinen viestintä ja vaivaton yhteistyö koko henkilöstön ulottuville. VR-konsernissa työskentelee yli 8000 henkilöä hyvin monenlaisissa tehtävissä kolmessa pääliiketoiminnassa: matkustajaliikenteessä (VR), tavaraliikenteessä (VR Transpoint) ja infrarakentamisessa (VR Track). Noin puolet henkilökunnasta tekee työnsä kentällä. Uusi intranet on saavutettavissa missä ja milloin tahansa, millä tahansa laitteella riippumatta käyttäjän roolista. Nyt jokaisella työntekijällä veturinkuljettajasta toimitusjohtajaan on saatavilla kaikki työssä tarvittava tieto ja jokainen voi olla reaaliajassa yhteydessä kollegoihinsa.

Tottakai tällainen tunnustus tuntuu hyvältä. Intranetin uudistuksena liikkeelle lähtenyt prosessi on johtanut VR Groupissa uudenlaiseen toimintakulttuuriin niin intran hallinnassa ja kehittämisessä kuin intraa käyttävien työntekijöiden arjessa. Monesti me huomaamme työssämme vain ne puutteet ja ongelmat, jotka odottavat vielä ratkaisuaan emmekä näe sitä hyvää, jonka olemme jo saaneet aikaiseksi. Voitto kertoo meille, että kaikesta tästä huolimatta meidän Verstas on melkoinen tekijä Intranetien joukossa, olemme tehneet paljon ja monessa asiassa olemme edelläkävijöitä.

Voitto on iso kiitos koko Verstaan kehitysryhmälle, joka on tehnyt innolla ja periksi antamattomalla sitkeydellä töitä uuden, käyttäjiä mahdollisimman hyvin palvelevan intranetin eteen, Verstaan päätoimittaja Sanna Keränen kiittää.

”Verstaan taipuminen työntekijäryhmän mukaan tekee Verstaasta intranetien ehdotonta kärkeä. Tuon kokoisessa organisaatiossa intra on parhaimmillaan jopa liiketaloudellisiin tavoitteisiin merkittävästi vastaava työväline, ja tässä tapauksessa näen VR:n tavoittelevan ja ehkä jopa saavuttavan tuota tavoitetta”, sanoo tuomariston puheenjohtaja Ulla Koho, joka työskentelee Buenassa sisällöntuottajana ja käsikirjoittajana.

“Haaga-Helian intra on ulkoasultaan paras ja sisältää myös hyödyllisiä toimintoja, mutta VR:n intra vie pisteet kotiin nimenomaan sillä, että myös kentällä olevat työntekijät on saatu sitoutettua mukaan. Se on ainakin meidän firmalle iso haaste. VR:llä on varmaankin onnistuttu myös siksi että intra on rakennettu niin vahvasti työn ja kunkin työtehtävän ympärille”, toteaa Hanna Karppi, joka vastaa Skanskan globaaleista digitaalisista kanavista.

Haaga-Helia ja LähiTapiola veivät loput palkintopaikat

Toiseksi kilpailussa sijoittui Haaga-Helian intranet, joka sai kiitosta niin ulkoasusta kuin käyttäjien mukaan ottamisesta. Yhdessä työskentely, avoimuus, jakaminen ja välittäminen, jotka ovat Haaga-Helian intran kivijalat, toteutuvat palvelussa hyvin. Valo Intranetin päälle rakennettu sosiaalinen intranet keräsi kiitosta ulkoasusta sekä lanseerausmarkkinoinnista.

Kolmanneksi tullut LähiTapiolan intranet on 26 yhtiön ja yli neljäntuhannen käyttäjän palvelu, joka nostaa myös liiketoimintojen lukuja avoimesti työntekijöiden käyttöön. LähiTapiola sai kiitosta selkeästä kokonaisuudesta sekä liiketoiminnallisesta lähestymistavasta.

Onnittelemme kaikkia voittajia ja muistutamme jo tässä vaiheessa, että seuraava kilpailu avautuu syksyn 2016 aikana.

Tuomaristo vuonna 2016:
Ulla Koho, Buena
Juho Jokinen, Dingle
Ilona Hiila, Vapa Media
Hanna Karppi, Skanska
Miika Niemelä, Episerver
Minna-Liisa Nurmilaako, ProCom
Markus Nieminen, Dynamo&Son
Harri Mikkanen, Microsoft
Tiina Manninen, Sininen Meteoriitti
Jari Pullinen, Sininen Meteoriitti

www.vuodenparasintranet.fi

sime_8629

 

Tietoa kirjoittajasta

We make digital work! Olemme koodareita, konsultteja ja digitaalisen teknologian asiantuntijoita. Autamme asiakkaitamme digitaalisen työn ja liiketoiminnan kehittämisessä. Maailmalla palkittu Valo-intranet on meidän tekemä.

Kirjoitukset (398)