Viimeaikoina on uutisoitu isosti siitä että Microsoft ostaa LinkedIn-palvelun. Moni on kysellyt ja ihmetellyt kauppaa, joten tässä muutama ajatus siitä mitä tuo voi kaikkiaan tarkoittaa jatkossa.

Jos mietitään modernin myyjän työkalupakkia, niin se pitää sisällään ainakin seuraavia asioita:

  • CRM, jolla hallitaan asiakastietoja (Dynamics CRM, Salesforce jne.)
  • markkinoinnin automaatio, jolla hallitaan inbound liidejä (Dynamics Marketing, Hubspot jne.)
  • toimisto-ohjelmat, eli ns. Office -ohjelmat (Office 365)
  • joku kanava tai väline jolla rikastetaan asiakastietoa (Vainu, Twitter, LinkedIn jne.)

Jos kytketään nämä toisiinsa, saadaan digitaalinen myyntimiehen taivas, jossa asiakastieto on ajantasaista ja asiakasymmärrys älykästä.

Jo pelkkä Microsoft Dynamics CRM:n kytkeminen kiinni siihen dataan jota LinkedInistä löytyy, tuottaa huomattavasti laadukkaampaa asiakasymmärrystä. CRM:ssä olevien kontaktien rikastaminen työhistorialla, työkavereilla, entisillä kollegoilla ja osaamistiedoilla joita profiilistamme löytyy, auttaa jokaista myyjää kohdentamaan myyntiponnisteluitaan paremmin.

Mitä se tarkoittaa niille joita yritetään kontaktoida?

Tavoitteena on, että jokainen myyntikohtaaminen olisi laadukkaampi. Kun yritykset voivat parantaa asiakastietoa ja rakentaa laadukkaampaa asiakasymmärrystä, vähenee turhien ja väärien kontaktointien määrä. Saat siis vähemmän huonosti kohdennettuja sähköposteja ja vähemmän huonosti valmisteltuja puheluita.

Kannattiko?

Uskon ainakin itse että kauppa oli fiksu veto. Enterprise Social on lisääntynyt organisaatioilla hurjaa vauhtia viimeaikoina. Tämän työhön liittyvän somekanavan integrointi osaksi CRM:ää on järkevää. Facebook yrittää hieman samalle tontille omalla Facebook at Work -palvelullaan, joten LinkedIn tuo selkeää lisäarvoa koko Microsoft ekosysteemiin.

Kun saat jatkossa sähköpostin asiakkaaltasi, sen vieressä voidaan helposti näyttää hänen viimeisimmät LinkedIn päivitykset. Nimitykset ja työpaikanvaihdokset siirtyvät automaattisesti CRM:ään ja markkinoinnin automaation kohdentaminen onnistuu suoraa käyttäjän LinkedIn profiilia hyödyntäen. Voimme siis esimerkiksi näyttää kohdennettua sisältöä omalla verkkosivullamme sen perusteella mistä asioita vierailijaa on LinkedInissä suositeltu.

Kaikki siis hyvin

B2B markkinassa kauppa tuo suurta etua verrattuna moneen kilpailijaan. Tieto on valtaa, ja sen vallan määrä vain kasvaa. Mielestäni tähän kauppaan kannattaa suhtautua positiivisesti kaikelta kannalta. Kohdentaminen on aina kaikkien kannalta hyvä asia. Microsoftin Office 365 ekosysteemi vahvistuu ja integroituu entistä enemmän osaksi meidän päivittäistä kommunikaatiota. Sosiaalisuus lisääntyy organisaatioiden välillä ja ajantasaisen sisällön nostaminen oikeassa hetkessä esille parantaa kohtaamisten laatua.

 

Haluaisitko kuulla miten voimme kehittää sinun myyntiäsi?

Ota yhteyttä

Tietoa kirjoittajasta

We make digital work! Olemme koodareita, konsultteja ja digitaalisen teknologian asiantuntijoita. Autamme asiakkaitamme digitaalisen työn ja liiketoiminnan kehittämisessä. Maailmalla palkittu Valo-intranet on meidän tekemä.

Kirjoitukset (398)