Tällä viikolla julkaistu Digibarometri herätti kiivasta keskustelua. Meillä Jari kirjoitti aiheesta eilen ja itse jatkan hieman eri kulmalla tänään. Alkuun täytyy toki heti antaa kiitosta myös Susanna Paloheimolle, joka kirjoitti tuntemuksistaan todella hyvin.

Olen samaa mieltä, että meillä on varmasti käytössämme kaikki tarvittava teknologia ja osaaminen ns. digiloikan ottamiseen, mutta meiltä näyttää puuttuvan edelleen rohkeus hypätä sekä taito saada muut hyppäämään.

Siksi me olemme itse pyrkineet tuotteistamaan palvelukokonaisuuksia joiden avulla organisaatioiden digikyvykkyys ja -notkeus lisääntyy. Viemme parempia toimintatapoja asiakkaidemme käytäntöön askel kerrallaan. Autamme asiakkaitamme hyödyntämään uusimpien teknologioiden mahdollisuuksia strategian asettamien tavoitteiden saavuttamiseksi. Eli käytännössä teemme loikkaharjoituksia ja varmistamme että liitokset eivät repeä kun pidempää loikkaa aletaan ottamaan.

Olemme itsemme vankeja

Kaikessa muutoksessa, kuten tiedämme, me olemme itsemme suurimpia vankeja. Kaipaamme muutosta, mutta emme ole valmiita itse muuttumaan. Siksi korostammekin ehkä ympäristön muuttumista ympärillämme niin paljon.

Uskon oman esimerkin voimaan, on kyse sitten kirjoittamisesta, digistä tai hyppäämisestä. Voimme omalla esimerkillämme olla osoittamassa muutoksen positiivista voimaa. Henkilökunta on organisaation johtamisen peili. Se minkälainen meininki toimistolla välittyy, peilaa suoraa sitä tapaa jolla yritystä johdetaan. Great Place to Work -yritykset ovat toinen toistaan parempia esimerkkejä siitä miten työhyvinvointi ja johtaminen kulkee käsi kädessä.

SOK:n viestintäjohtaja Kai Ovaskainen totesi: ”Yksilöt kaipaavat tukea arkirutiiniensa muutoksessa. Olemme tiedostaneet, että digitaalisten välineiden hyödyntämisen taidot ovat tärkeä elementti myös ihmisten työhyvinvoinnin kehittämisessä”.

Kun siis tarjoamme esimerkkiä, tukea ja koulutusta henkilökunnallemme, voimme ottaa pidempiä askeleita kohti yhteistä tavoitettamme.

Kyse on siis yksinkertaisesta asiasta:

Vaaditko muutosta vai tuetko muutoksen syntymistä?

 


Haluaisitko tietää organisaatiosi digityön tilan? Kaipaatko apua prosessien ja ihmisten digitalisoitumiseen?

Ota yhteyttä

Tietoa kirjoittajasta

We make digital work! Olemme koodareita, konsultteja ja digitaalisen teknologian asiantuntijoita. Autamme asiakkaitamme digitaalisen työn ja liiketoiminnan kehittämisessä. Maailmalla palkittu Valo-intranet on meidän tekemä.

Kirjoitukset (398)