Luin World Economic Forumin raporttia jossa he nostivat esille taitoja, joita vuonna 2020 pitäisi meidän jokaisen hallita. Sinisen Meteoriittin Digityö2020 (DT2020) on nostanut kevään aikana hyvin samoja teemoja esille, joten aiheesta on luonteva kirjoittaa lyhyt koonti suomeksi.

Ensimmäisen osiona oli kognitiivinen joustavuus, eli muistin, oppimisen, ajattelun, havaitsemisen, tarkkaavaisuuden, luovuuden ja ongelmanratkaisun tilanteissa ns. pelisilmän omaaminen. Meiltä siis odotetaan huomattavasti enemmän joustoa käytännössä kaikissa tilanteissa joissa toimimme. Työelämä muuttuu vielä enemmän yhteistyöksi, jossa neuvottelutaidot, ihmisten johtaminen ja keskustelutaidot ovat keskiössä.

Tunneälykkyyden ja empaattisuuden merkitys kasvaa.

Luovan ajattelun ja kriittisen pohdinnan apuna meidän tulee ymmärtää paremmin niitä ihmisiä joiden kanssa toimimme. Sosiaaliset taidot, niin online kuin offline hetkissä, kasvattavat merkitystään entisestään.

Oma työ pitäisi myös nähdä entistä enemmän palveluna. Ymmärrys siitä, että jokainen kohtaaminen vaikuttaa asiakaskokemukseen sekä sitä kautta liiketoimintaan, pitäisi iskostaa organisaation jokaisella tasolla toimivien mieleen.

Muutoksessa mukana

Työelämä muuttuu perinteisesti melko hitaasti. Yhden sukupolven aikana tapahtuva muutos on melko pientä, mutta digitalisoituminen on osin nopeuttanut tätä muutosta. Pitkien työurien ja kultakellojen aikakausi on kovaa vauhtia päättymässä ja työympäristömme tulee vastata tähän trendiin. Miten siis voimme mahdollistaa liikkuvan työn ratkaisut siten että ihmisten välinen kohtaaminen ja verkottuminen vain lisääntyy.

Meillä Sinisellä Meteoriitilla on näihin teemoihin jälleen syksyn aikana vastauksia. Osallistumalla DT2020 -seminaareihin ja webinaareihin, saat käyttöösi tuoreimmat vinkit siitä miten IT-infra, prosessit ja käytännöt tulisi suunnitella ja toteuttaa.

Pysy kuulolla, sillä ensimmäiset kohtaamiset synnytetään lähiaikoina.

Tietoa kirjoittajasta

We make digital work! Olemme koodareita, konsultteja ja digitaalisen teknologian asiantuntijoita. Autamme asiakkaitamme digitaalisen työn ja liiketoiminnan kehittämisessä. Maailmalla palkittu Valo-intranet on meidän tekemä.

Kirjoitukset (398)