RS-232 (Recommended Standard 232) on kahden tietokonelaitteen väliseen tietoliikenteeseen tarkoitettu tietoliikenneportti, joka PC-koneissa tunnetaan yksinkertaisesti nimellä sarjaportti.

Kaapelien ja adapterien määrä on kasvanut niin läppärilaukussa, kuin neukkareissa viimeisen vuoden aikana. Erilaisten laitteiden kytkeminen toisiinsa kiinni, niin esitystekniikan kuin lataamisen suhteen aiheuttaa yllättävän suurta vaivaa lähes päivittäin. Nyt kun puhelimeen ei käy edes samat kuulokkeet kuin tietokoneeseen (kiitos Apple) on mukana kannettavien muovisten palikoiden kantaminen suorastaan koomista.

Itselläni on tapana tehdä ennustuksia tähän aikaa vuodesta. Jonkinlaisia ajatuksia siitä mitä seuraavan kalenterivuoden aikana ehkä tapahtuu ja mihin suuntaan asiat menevät. Tällä kertaa kirjoitan enemmänkin toiveena.

Toivoisin, että kaikkiaan langaton tiedonsiirto lisääntyy ja mahdollistuu myös neukkaritasolla. Toivoisin, että voisin yksinkertaisesti jakaa myös oman ruutuni esimerkiksi suoraa jokaisen osallistujan omalle ruudulle. Toki tätä asiaa helpottaa pilvitallentaminen, josta jokainen voi avata yhteiset tiedostot auki, mutta varsinkin asiakastapaamisissa tuntuu välillä elämä adapterimaailmassa jokseenkin vanhanaikaiselta.

Langattomuus saisi olla se uusi musta

Toivotaan, että vuoden 2017 aikana voisimme siirtyä langattomuuteen muutenkin kuin pelkän verkkoyhteyden suhteen. Jos voisin jättää edes osan adaptereista kotiin ensi vuoden aikana, olisin kovin onnellinen.

 

Markkinointi toivottaa kaikille rauhallista joulua ja langatonta uutta vuotta!

Tietoa kirjoittajasta

We make digital work! Olemme koodareita, konsultteja ja digitaalisen teknologian asiantuntijoita. Autamme asiakkaitamme digitaalisen työn ja liiketoiminnan kehittämisessä. Maailmalla palkittu Valo-intranet on meidän tekemä.

Kirjoitukset (398)