Digitalisaatiossa tänä päivänä on yhä useammin kyse siitä, että innovoit jotain aivan uutta nokkelammin kuin kilpailijasi. Perinteiselle yritysjohtajalle tämä ei aina ole aivan simppeli paikka. Joskus etukäteen on mahdotonta sanoa, mikä tulee olemaan kehitystyön täsmällinen lopputulos. Jos olet tottunut siihen, että ennen hankkeen aloittamista pystyt naulata kiinni määrittelyn, aikataulun ja budjetin, saatat löytää itsesi tukalasta tilanteesta jos olet laittanut organisaatiosi ideoimaan jotain, mitä teillä (tai ehkä kellään) ei koskaan aiemmin ole ollut.

Etkö usko? Käytetään esimerkkinä vaikka automatisoituja asiakasrajapinnan chat-botteja, joista kirjoitin noin vuosi sitten. Botit mahdollistavat reaaliaikaisen asiakkaiden kysymyksiin vastaamisen vuorokauden ympäri ilman, että sinulla on armeija ihmisiä päivystämässä chattipalvelua yön yli. Tekoälyyn ja oppimiseen pohjautuen botit ymmärtävät myös, milloin pitää kutsua fyysinen asiakaspalvelija paikalle. Mahdollisuudet ovat valtavat niin tehokkuuden kuin asiakaskokemuksen ja brändinkin kannalta, mutta jos organisaatiollasi ei ole mitään kokemusta vastaavasta, miten lähdet liikkeelle? Mitä jos ajatus ei toimikaan käytännössä? Paljonko olisit valmis investoimaan? Uskaltaisin väittää, että samojen kysymysten äärellä ollaan aina, kun yritetään luoda jotain aivan uutta.

Monelle yritysjohtajalle digitalisaation mahdollisuuksien selvittäminen onkin kuin pinjata, jota sohitaan laput silmillä.

Digitalisaation lupaus on suuri, mutta jos et itse keksi uusia tapoja hyötyä siitä, niin kilpailijasi varmasti kyllä keksivät. Toisaalta pahimmillaan hukkaan heitettyjen eurojen vuoksi joudut itse johtoryhmän mätkittäväksi pinjatan sijaan – It ain’t easy  lauloi David Bowie.

Mutta oikein lähestyttynä digipinjatan mätkiminen voi kuitenkin olla yhtä antoisaa kuin lasten synttäreillä ja lopputulokset yhtä ilahduttavia.

Me Meteoriitissa rakensimme digitaalisten ratkaisuiden ja toimintatapojen innovointia varten Atlantis-konseptin, jonka avulla synnytämme asiakkaillemme uudenlaisia kokeellisia palveluita ja liiketoimintaideoita. Uuden innovoinnin tarve voi koskea niin oman henkilöstön työpäiväkokemusta kuin loppuasiakkaiden asiakaskokemustakin. Jos lopputulosta ei yksinkertaisesti ole mahdollista tietää etukäteen, ainoa oikeasti toimiva tapa on kokeilla. Nopea ja huokea prototyyppi testaa idean toimivaksi tai toimimattomaksi ja sen avulla voit sitouttaa niin oman jengin kuin asiakkaatkin ideasi taakse. Oikein fasilitoituna saat oman jengin innovoimaan enemmän kuin olisit koskaan uskonut.

Alla olevalla videolla näet muutamia esimerkkejä asiakkaista, jotka ovat päättäneet ottaa digistä kaiken irti työntekijöidensä ja asiakkaidensa hyödyksi. Jos sinäkin haluat kokeilla, kutsu meidät paikalle, niin tuomme pinjatat ja kepin!

https://www.youtube.com/watch?v=aTyw28P9btk

Tietoa kirjoittajasta

We make digital work! Olemme koodareita, konsultteja ja digitaalisen teknologian asiantuntijoita. Autamme asiakkaitamme digitaalisen työn ja liiketoiminnan kehittämisessä. Maailmalla palkittu Valo-intranet on meidän tekemä.

Kirjoitukset (398)