- 15.9.2017

Astronautti esittelyssä: ratkaisuarkkitehti Antti Koskela

Entinen alaikäinen kirjanpitäjä, nykyinen ratkaisuarkkitehti. Miten ensimmäisestä päästiin jälkimmäiseen? Ratkaisuarkkitehti on sopiva titteli ihmiselle, joka tekee vähän kaikkea. Se on titteli, joka sopii hyvin Valo Intranet -tiimissä toimivalle Koskelan Antille.

Omien sanojensa mukaan Antti oli pienenä outo lapsi, joka viihtyi tietokoneen äärellä ja fillarin selässä. Kirjoittaja allekirjoittaa tämän täysin, sillä Antti kertoo aloittaneensa työt Ähtärissä kirjanpitäjänä 13-vuotiaana. Yläasteella hän myös koodasi ensimmäisen oman julkaisujärjestelmänsä ja teki freelancerina php-koodausta.

Antti, miten päädyit Siniselle Meteoriitille?

– Muutama vuosi sitten olin kilpailijalla töissä ja sieltä muutama kollega lähti juuri SiMelle. Ja suoraan sanottuna ärsytti hieman, kun SiMe tuntui aina vievän pisimmän korren tarjouskilpailuissa. Talo tunnettiin kovana SharePoint-tekijänä.

Kerro vähän perustyöpäivästäsi. Onko sellaista?

– Suoraan sanottuna ei. Tyypillisesti vietän viikosta 2-3 päivää Jyväskylän konttorilla, muuten työskentelen kotikonttorilla. Viikosta riippuen koodaaminen vie 10-40% työviikosta. Ja päivittäin autan useampaa Valo-kumppania teknisten ongelmien ratkomisessa skypen, puhelimen, sähköpostin tai helpparin välityksellä. Lisäksi tarjoan tukea Valon myynnille ja markkinoinnille. Saa taipua moneen, ja se on ehdottomasti iso plussa.

Ratkaisuarkkitehti Antti Koskela

Sinulla on jalassa Amerikka-sukat. Ja työpisteesi läheisyydessä on suurehko Amerikka-lippu. Kerro Amerikasta.

– Joo, vaimo oli lähdössä opiskelemaan Yhdysvaltoihin, Wisconsiniin. Siinä avautui samalla itselleni hyvä mahdollisuus lähteä edistämään Valo Intranetin maailmanvalloitusta, ja kasvattamaan partneriverkostoamme Pohjois-Amerikkaan. Sinisen Meteoriitin joustava työkulttuuri myös mahdollisti tämän. Jopa rapakon takaa, kaikki hallinnollisesti jutut hoituivat tosi hyvin.

Nyt likaiset salaisuudet pöydälle. Missä verkkosivustolla vietät eniten aikaa?

– No täytyyhän se myöntää. Stackoverflow.com on jokaisen koodarin ystävä. Siellä tulee vietettyä aikaa. Ja Twitterissä olen aika aktiivinen.

Mikä teknologia kiinnostaa tällä hetkellä erityisen paljon?

– Koneäly on ehdottomasti yksi kiinnostavammista teknologioista. Mutta ylipäätään olen kiinnostunut palveluiden ja datan laajemmasta integroitumisesta. Siitä miten jatkossa saadaan käytännössä tuotua dataa kaikkialta, ja miten datasta tulee ikään kuin osaksi kontekstia.

Planeetta vai ei? Miltä sinusta tuntui, kun Plutolta riistettiin planeetan status vuonna 2006?

– Siihen oli täysin loogiset perusteet. Samoilla kriteereillä moni muukin avaruuskappale olisi voinut saada planeetan statuksen. Luopuminen oli tässä kohtaa varmasti helpompaa.

Ja lopuksi. Onko sinulla joku lempiavaruusasia?

– ISS eli kansainvälinen avaruusasema. Se on musta hyvä esimerkki siitä, että maailman kansat oikeasti pystyvät jonkinlaiseen yhteistyöhön.

Antti siis uskoo edelleen ihmiseen. Tähän kauniiseen ajatukseen on hyvä lopettaa. Jos haluat päästä vielä enemmän Antin pään sisälle, voit kuunnella hänen koodausmusiikkin tarkoitettua Spotify-soittolistaa: https://open.spotify.com/user/a-0ne/playlist/5qkxGzb41jJjLKCEsOGLxO

Antti löytyy Twitteristä tunnuksella @koskila

Avoimet työpaikat

Tietoa kirjoittajasta

We make digital work! Olemme koodareita, konsultteja ja digitaalisen teknologian asiantuntijoita. Autamme asiakkaitamme digitaalisen työn ja liiketoiminnan kehittämisessä. Maailmalla palkittu Valo-intranet on meidän tekemä.

Kirjoitukset (398)