Terveiset kuumasta ja kosteasta Orlandosta! Vuoden 2017 Microsoft Ignite –konferenssi kerää tänä vuonna paikalle noin 29 000 intohimoista ICT-alan ihmistä ja sen aikana julkistetaan monia uusia juttuja. Tällä kertaa konferenssi myös tekstitetään reaaliaikaisesti tekoälyn avulla 12:lla eri kielellä. Tulkattuja esityksiä pääsee katselemaan osoitteessa http://aka.ms/SkyCap19.

Tässä tiivistelmä ensimmäisen päivän annista.

Keynote

Tämän vuoden keynote-puhe käsitteli mm. älykästä pilveä, tekoälyä, digitaalista muutosta sekä tehostettua todellisuutta (mixed reality). Näiden lisäksi loppua kohden aiheet lähtivät hieman lapasesta, kun Satya Nadella alkoi käsitellä kvanttitietotekniikkaa – aihe, joka on toki mielenkiintoinen, mutta ei ehkä sitä, mitä tästä konferenssista lähdettiin hakemaan. Suomalaisena silmääni ilostutti kuitenkin BlueForsin näkyminen mukana keynoten jälkimmäisessä osuudessa.

Mixed reality eli tehostettu todellisuus on yksi kiinnostavimmista Microsoftin visioista, joka koskee VR- ja AR-teknologian hyödyntämistä työkaluissa ja sovelluksissa. Satya Nadella puhui muun muassa siitä, miten tehostettua todellisuutta voidaan tulevaisuudessa hyödyntää yhteistyön kehittämisessä. Tästä tullaan varmasti kuulemaan lisää.

Uusia julkistuksia – top 3

Kiinnostavia uudistuksia olivat mm. Skype for Businessin pilvi-version häviäminen Teamsin tieltä ja Teamsin muutenkin kasvava rooli, Office 365 for Firstline Workers, Yammerin datakeskuksen siirtyminen (vihdoin) Eurooppaan sekä Bing for Business.

Yammeriin on tulossa lisäksi paljon muita, pienempiä uudistuksia, joista mainittakoon mm. julkaisun ajastaminen, aihesanojen (topics) hallinta sekä postausten siirto ryhmästä toiseen.

Office 365 Firstline Workers

Firstline Workers on Microsoftin uusin “asiakaskunta”, joilla tarkoitetaan niitä henkilöitä, jotka työssään ovat ensimmäisenä asiakaskohtaamisissa tai edustamassa yhtiön tuotteita. Nämä henkilöt ovat myös tietyillä toimialoilla olleet niitä, joille ei välttämättä ole hankittu Office 365 lisenssejä. 1. lokakuuta julkaistavalla F1-tason lisenssillä pyritään saamaan muutos tähän. ”Ensivasteen työntekijöille” räätälöidyn lisenssin sisältämistä sovelluksista voi lukea lisää täältä.

Bing for Business

Private preview -vaiheessa julkistettu Bing for Business on yrityksen sisäinen hakukone, joka yhdistää koneoppimisen ja Microsoft Graphin tuottaakseen personoituja hakutuloksia sekä yrityksen sisäisestä datasta että ulkoisista lähteistä. Puheissa demotut asiat näyttivät siltä, kuin tavallisella Bingin hakukoneella saisi haettua yrityksen sisäistä tietoa, joka näkyy vain kirjautuneelle – ikään kuin SharePointin haku ”steroideilla”. Näen jälleen paikan loppukäyttäjän totaaliselle hämmennykselle.

Näistä ja muista viikon aikana julkistettavista jutuista pääset kuulemaan lisää suomeksi Keep on Track Ignite Special webinaarissamme keskiviikkona 4.10.! Ilmoittaudu mukaan tästä.

Tietoa kirjoittajista

Product Owner

sari.soinoja@valointranet.com

Vieraileva kirjoittaja. Product Owner Valo-tuoteperheessä sekä Keep on Track -webinaarien vetäjä.

Kirjoitukset (20)

We make digital work! Olemme koodareita, konsultteja ja digitaalisen teknologian asiantuntijoita. Autamme asiakkaitamme digitaalisen työn ja liiketoiminnan kehittämisessä. Maailmalla palkittu Valo-intranet on meidän tekemä.

Kirjoitukset (398)