17.1.2018

Scanfil – kohti uutta, yhteistä kulttuuria

Scanfil on kansainvälinen tietoliikenne- ja elektroniikkateollisuuden sopimusvalmistaja sekä järjestelmätoimittaja. He etsivät uutta intranet-ratkaisua SharePoint-ympäristöön.

”Itse olin juuri aloittanut Scanfilin viestintäjohtajana. Intran uudistaminen oli ihan ensimmäinen tehtävä, jonka sain omalle työpöydälleni,” kertoo viestintäjohtaja Minna Oksanen.

Projektin taustalla oli fuusio ruotsalaisen PartnerTech AB:n kanssa. Kaksi eri alustoille rakennettua intraa tuli yhdistää yhdeksi, konsernitason intranetiksi. Talon omat resurssit olivat tiukalla yrityskaupasta johtuen, joten räätälöity ratkaisu oli jo alkuunsa poissa pelistä.

Scanfilin tavoitteet olivat selkeät. ”Halusimme intran, joka kannustaisi enemmän vuorovaikutukseen pelkän ylhäältä tulevan viestinnän lisäksi. Halusimme myös intrasta ”kutsuvan” niin, että työntekijämme oikeasti haluavat mennä sinne. Lisäksi oli tärkeää rakentaa helpompi pääsy yrityksen eri työkaluihin yhdeltä alustalta,” Minna kertoo.

”Vanha intranet muistutti enemmän kirjastoa. Uudesta intrasta halusimme paljon yhteisöllisemmän ja mielenkiintoisemman,” Minna jatkaa.

Tietoa kaikille

Scanfil päätyi valitsemaan Valo Intranetin heidän omille palvelimilleen asennettuna. Valo asennettiin kaikilla lisäosilla, monikielisyysratkaisu pois lukien.

Scanfill - Valo intranet toteutus

Scanfil ja Valo Intranet

”Valo oli helppo ratkaisu. Se tarjosi kaiken mitä etsimme ilman räätälöintejä, ja tästä syystä uusi intra oli pystyssä nopealla aikataululla. Tiedon jakaminen ja uutisten kirjoittaminen oli tehty helpoksi. Ja uutiskaruselli esimerkiksi toi kivan lisämausteen kokonaisuuteen. Kirsikkana kakun päällä oli intran saanti kännykkään; ei tarvitse enää loggautua tietokoneelle nähdäkseen mitä yrityksessä tapahtuu,” Minna toteaa.

Olette kehittäneet hyvän työkalun, jota on helppo käyttää. On mahtavaa, kun voi itse tehdä asioita eikä aina tarvitse pyytää esimerkiksi IT-osastoa apuun.

Etenkin fuusion myötä intran merkitys sisäisessä viestinnässä korostuu. ”Haluamme olla yksi yritys, jossa tieto kulkee sekä ylhäältä alaspäin että alhaalta ylöspäin. Tavoite on, että ihmiset oikeasti tietävät mitä yrityksessä tapahtuu eri tasoilla,” Minna sanoo.

”Kuten yrityskauppojen kohdalla yleensä, tässä toki ollaan rakentamassa uutta yhteistä kulttuuria ja uusia työskentelyn tapoja. Olemme ottaneet ison askeleen ja tästä on hyvä jatkaa,”Minna toteaa.

Valo tuo yrityksen eri työkalut yhteen näkymään. ”Kyllä se helpottaa elämää kun työkaluihin pääsee yhdestä paikasta. Ei tarvitse hyppiä ikkunasta ja palvelusta toiseen”, Minna jatkaa.

Projekti sujui hyvin ja käyttäjiltä on tullut positiivista palautetta. Etenkin helppokäyttöisyys saa kiitosta. ”Olette kehittäneet hyvän työkalun, jota on helppo käyttää. On mahtavaa, kun voi itse tehdä asioita eikä aina tarvitse pyytää esimerkiksi IT-osastoa apuun,” Minna toteaa.

 

Lue lisää Valosta