- 18.4.2018

Office 365 Keep on Track -webinaari huhtikuu 2018

Taas on yksi webinaari takana, jonka aikana saimme jälleen kerran mukavasti kysymyksiä. Tässä alla kysymykset ja vastaukset tiivistettynä.

Kysymykset

Webinaarin aikana saimme taas mukavasti kysmyksiä – Kiitos niistä! Tässä alla niistä yhteenveto vastauksineen.

Kysymys: Miten modernit sivut vaikuttavat Valoon, ja meneekö joku rikki?

Mikään ei mene rikki Valossa, jos alatte käyttää moderneja sivustoja. Panostamme jo nyt, ja tulemme jatkossa panostamaan yhä enemmän, resursseja uuteen Valoon joka perustuu täysin moderneihin sivustoihin. Tästä tulemme toukokuun alussa julkaisemaan tarkempaa tietoa Valo Partner Summitin yhteydessä, joka pidetään tänä vuonna Lissabonisssa, joten pysy siis linjoilla.

Sillä välin kannattaa katsoa tämä Sébastien Levertin isännöimän webinaarin tallenteen Valo Intranetin YouTube -kanavalta, jossa käsitellään Intranetin rakentamista moderneilla SharePoint -sivustoilla.

Kysymys: Eikö vieraslinkit ole tälläkin hetkellä pois käytöstä oletuksena kaikissa O365 Groups -sivustoissa?

Perustin tämän selvittääkseni täysin uuden kokeiluinstanssin Office 365:sta, jotta saisin varmuudella selvyyden siihen, mikä oletusasetus vieras- ja jakolinkkien kanssa on. Alla tiivistettynä jakamiseen ja vierailuun liittyvät oletusasetukset.

Oletuksena VOI tehdä

 • Jakaa OneDrive for Business:stä kansion tai tiedoston kenelle tahansa jolla on linkki. Tämä ei vaadi muuta kuin sähköpostiosoitteen ja linkin joka siihen lähetetään. Linkin avulla pääsee sisään sen enempää kirjautumatta.
  • Linkin voi suojata voimassaolopäivällä
  • Voit myös valita suojauskoodin, jolloin käyttäjän pitää syöttää suojauskoodi ennen kuin pääsee sisään. Suojauskoodi lähetetään aina siihen osoitteeseen jolle linkki alunperin jaettiin.
 • Lisätä minkä tahansa sähköpostin jäseneksi Office 365 -ryhmään. Jos annettu osoite ei ole yhdistetty Microsoft -tiliin, pitää sellainen luoda ensimmäisen kirjautumisen yhteydessä.
  • Samaa ei voi tehdä modernilta SharePoint -sivustolta, vaikka ne pohjautuvatkin Office 365 -ryhmiin. Kuitenkin, kun käyttäjä on kutsuttu ryhmään ja hän on sinne kirjautunut luodulla Microsoft -tunnuksella, pääsee hän myös modernille sivustolle, tietyin rajoituksin.
 • Kutsua kenet tahansa sähköpostiosoitteella Teams -kokoukseen (anonymous join). Kutsuttu voi osallistua kokoukseen pelkällä selaimella, eikä mitään ohjelmaa tarvitse asentaa. Tällöin kuitenkin on joitakin rajoituksia. Esim. osallistuja ei voi jakaa omaa työpöytäänsä tai esiintyä kokouksessa videokuvallaan. Anonyymi osallistuja voi kuitenkin nähdä kaiken sisällön jonka muut osallistujat jakavat, sekä osallistua itse keskusteluun puheen avulla.

Oletuksena EI VOI tehdä

 • Kutsua ulkopuolisia modernille SharePoint -sivustolle. Onnistuu kuitenkin kiertoreittiä Office 365 -ryhmän kautta, kuten yllä mainitsin.
 • Kutsua ulkopuolisia käyttäjiä Teamsiin. Tämä pitää erikseen kytkeä päälle hallintaportaalista. Tämän jälkeen voi kutsun Teamsiin lähettää mihin sähköpostiosoitteeseen tahansa, mutta kuten yllä jo totesin, niin mikäli sähköpostiosoitteeseen ei ole liitetty Microsoft -tunnusta, niin sille pitää ensimmäisen kirjautumisen yhteydessä luoda Microsoft -tili, tai vaihtoehtoisesti valita jo käytössä oleva sellainen.

Kysymys: Löytyykö teamsistä oma välilehti kontakteille?

Sitä mukaa kun Skype for Business -ominaisuuksia ilmestyy Teamsiin, niin tulee myös Skype -kontaktit näkyviin Teamsiin. Muita välililehtiä kontakteille ei tässä vaiheessa ole tiedossa.

Kysymys: Pääseekö G-mail -tilillä kirjautumaan Teamsiin?

Kutsun Teamsiin voi lähettää mihin tahansa sähköpostiosoitteeseen, kunhan pääkäyttäjä on sen hallintaportaalista sallinut. Teamsiin kirjautuminen pitää tämän jälkeen kuitenkin tehdä Microsoft -tunnuksella, jonka voi ensimmäisen kirjautumisen yhteydessä luoda ohjatun toiminnon avulla, jonka jälkeen tätä tunnusta käytetään kirjautumiseen jatkossa.

Edit: Kirjautumisen voi tehdä Gmail-tilin osoitteella, johon on liitetty Microsoft-tili taustalle (eli MS-tilin ensisijainen osoite on muotoa jotain@gmail.com). Käytännössä Gmailin käyttäjän ei ole pakko missään vaiheessa käydä Microsoft- (eli Outlook-)tilillään, mutta jos Gmail-tilin salasanan päivittää, se ei päivity Microsoft-tilille.

Kysymys: Onko jostain nähtävissä kaikki organisaation Teamsit?

Kaikki organisaation Teamsit näkyvät Teams -sovelluksen kautta, ja kuten webinaarissakin kävimme yhtenä kohtana läpi, niin myös yksityiset tiimit näkyvät jatkossa, vaikka ei olisikaan tiimin jäsen. Toki tällaiseen tiimiin ei pääse sisään ennen kuin tiimin omistaja hyväksyy jäseneksi.

On huomioitavaa, että tämä koskee vain Teamsissa perustettuja tiimejä, mutta ei kaikkia Office 365 -ryhmiin pohjautuvia työtiloja ja muita vastaavanlaisia ympäristöjä, kuten modernit SharePoint -sivustot, Plannerit, Yammer -ryhmät jne. Tämän vuoksi Valon tuotekehitystiimi kehitti seuraavan version Teamwork -lisäosasta, Teamwork 2.0, joka yhdistää kaikki Office 365 ryhmiin perustuvat työtilat samaan näkymään.

Teamwork 2.0:aan voit tutustua, Valo Intranet -sivustolla, YouTube -kanavalla, tai varaamalla Valo -demon.

Kysymys: Korvaako Microsoft Stream Office 365 Videon? Milloin O365 Video poistuu?

Kyllä. Microsoft Stream tulee korvaamaan Office 365 Videon. Tämä siirtymä on jo alkanut valituilla alueilla, ja tulee etenemään kolmessa vaiheessa kohti globaalia siirtymää. Palvelut tulevat elämään jonkin aikaa rinnakain. Sinun ei kuitenkaan tarvitse aktiivisesti tehdä asian eteen mitään, vaan Microsoft hoitaa siirtymän aikanaan.

Voit lukea aiheesta lisää alla olevasta linkistä.
https://docs.microsoft.com/en-us/stream/migrate-from-office-365

Kysymys: Onko mahdollista saada webinaariin agenda näkyviin pienellä koko lähetyksen ajaksi?

Tässä kohtaa on todettava, että olemme hyvin pitkälle webinaaripalvelumme (GoTo Webinar) toiminnallisuuksien armoilla. Selvitämme kuitenkin tätä asiaa, ja pohdimme voisimmeko esimerkiksi esitysmateriaaliin, ainakin kalvoille, tehdä jonkin tasoista agendaa jokaiselle kalvolle.

Kiitos ehdotuksesta jo tässä vaiheessa!

Webinaarin tallenne

Webinaarin tallenne on katsottavissa Youtube -kanavallamme. Muista käydä tutustumassa myös muuhun tarjontaamme, ja laita kanava tilaukseen, niin pysyt ajan tasalla.

https://www.youtube.com/watch?v=V7_9T2pLlYU

Tietoa kirjoittajasta

Arkkitehti, teknologiakonsultti

mika.berglund@valtti.com

+358 50 570 6237

Mika on toiminut IT-alalla 90-luvulta lähtien ohjelmistosuunnittelijana, teknologiakonsulttina ja arkkitehtina erikoisuusalanaan Microsoftin tuotteet ja palvelut. Viime vuosien aikana hän on keskittynyt auttamaan organisaatioita hyödyntämään Microsoft Azure ja Office 365 -pilvipalveluita.

Kirjoitukset (25)