- 30.4.2018

Vohvelin perusteet – näin tuunaat vohvelia

Mitä eroa on hampurilaisella ja vohvelilla? Nyt ei puhuta ruokalajeista vaan digityötaidoista. Hampurilaisvalikolla viitataan usein kolmen viivan muodostamaan valikkoon verkkosivustolla tai sovelluksessa. Vohveli on Office 365:n valikko sovelluksen vasemmassa ylälaidassa.

Hampurilainen vai vohveli?

Tällä kertaa hikoillaan vähemmän, sillä luvassa on teoriaa. Täydellinen urheilusuoritus on tekniikan ja teorian sekä mielenhallinnan saumatonta yhteispeliä.

Seuraavaksi käymme läpi vohvelin perusteet.

Kirjaudu sisään Office 365 –palveluun. Kun olet kirjautunut sisään, suuntaa hiiresi kursori kohti vasemman yläkulman vohvelivalikkoa. Klikkaa se auki, mitä näkyy? Näkyviin pitäisi ilmestyä pikalinkit osaan Office 365:n sovelluksista sekä viimeksi avaamasi asiakirjat.

Office 365 Vohvelin perusteet

Office 365:n vohveli koko kauneudessaan.

Klikkaa seuraavaksi tekstiä Kaikki sovellukset. Sieltä avautuu vohveli koko kauneudessaan, kaikki Office 365:n sovellukset klikin päässä. Tiedän, että mielesi tekee klikata jotain suosikkisovellustasi mutta malta vielä hetki!

Kokeile yläosan hakua, kirjoita siihen lempisovelluksesi niin näet, miten haku toimii. Tässä hyvä vinkki. Vie hiiresi lempisovelluksesi päälle, oikealle ilmesty kolme pistettä. Klikkaa kolmea pistettä, niin ruudulle avautuu kevyt valikko. Kiinnitä käynnistimeen vaihtoehdon avulla, voit lisätä suosikkisovelluksesi vohvelin ensimmäiseen näkymään. Eli jatkossa kun avaat vohvelin, niin suosikkisovelluksesi löytyy heti pikavalikosta.

Office 365 lisää suosikki valikkoon

Lisää suosikkisovelluksesi vohvelin ensimmäiseen näkymään.

Seuraavaksi palataan takaisin. Ja painetaan vohvelivalikon yläosan sijaitsevaa linkkiä Office 365. Saavut Office 365:n aloitussivulle, jossa voit tarkastella kaikkia lisenssiisi sisältyviä sovelluksia sekä viimeksi muokkaamiasi tiedostojasi.

Tässä näkymässä on eräs tärkeä asia, joka on syytä painaa muistiin. Näkymässä oikealla sovellusikonien yläpuolella löytyy valikko Asenna Office –sovellukset. Jos jostain syystä koneellasi ei vielä ole Office-sovelluksia, voit ladata tästä asennuspaketin, mikäli organisaatiosi on sen sallinut.

Office 365 asenna sovellukset

Jos koneeltasi puuttuvat Office-sovellukset, lataa paketti täältä.

Klikkaa seuraavaksi tekstiä Tutustu kaikkiin omiin sovelluksiin. Tästä näkymästä saat vielä hieman kattavamman kuvan sovelluksista ja niiden sisällöistä.

Noniin, nyt saat viimeinkin avata lempisovelluksesi ja aloittaa vapaamuotoisen treenin.

Tietoa kirjoittajasta

Office 365 Guru & ATK-welho

Kirjoitukset (7)