- 18.5.2018

Microsoft Sway – oletko valmis keinumaan?

Office 365 -jumppa jatkuu ja tällä kertaa jumpataan keinuen. Kun puhutaan esitysohjelmistoista, niin ajattelet varmaan ensimmäisenä PowerPointia. Mutta, kalvosulkeisten rinnalle on tullut uusi urheilulaji, nimittäin keinunta. Oletko valmis sveijaamaan?

Microsoft Swayn avulla vuorovaikutteisten raporttien, esitysten tai tarinoiden rakentaminen on lastenleikkiä.

Swayn pointti on visuaalisesti näyttävien esitysten rakentaminen pienellä vaivalla. Muotoiluun ei tarvitse käyttää paljon aikaa. Sway ei ole mitään välineurheilua. Tarvitset vain tekstiä ja kuvia. Ja hitusen seikkailumieltä. Sway hoitaa loput.

Laitetaan keinu liikkeelle

Kirjaudu sisään Office 365 -tunnuksellasi osoitteessa sway.com.

Valitse etusivun valikosta Aloita mallista  mieluiselta näyttävä pohja. Itse valitsen Visiotiedoston, sillä visioista ei ole pulaa allekirjoittaneella. Miten olisi esimerkiksi kelluva kuntosali?

Microsoft Sway

Swayn aloitusnäkymässä voit lähteä liikkeelle tyhjältä pöydältä, tai aloittaa esityksen valmiin mallin pohjalta.

Valitse seuraavaksi Aloita tämän Swayn muokkaaminen.

Näet sivut, joista esitys koostuu. Tästä näkymästä pääset muokkaamaan tietoja. Muutetaan ensiksi aloitusnäkymää. Vaihda otsikko. Vaihda taustakuva.

Microsoft Sway - esityksen muokkaaminen

Muokkaa otsikkoa ja esittelytekstiä sekä vaihda kuva.

Valitse ylhäältä Ulkoasu, niin näet miten esitys muuttuu. Palataan takaisin muokkaustilaan.

Microsoft Sway

Onhan se hieno!

Muokataan seuraavaksi ensimmäistä sisältöosiota. Valitsemaani on lisätty Pino-ryhmä. Tämä on kuin pino kortteja tai lappuja, joihin voit lisätä sisältöä. Voit lisätä Pino-ryhmän painamalla plussa osion alareunasta.

Kokeillaan seuraavaa. Lisätään video mukaan esitykseen. Mennään kolmannelle sivulle poistetaan ylimääräiset sisältöosiot. Paina plussaa ja lisää valitse Media ja sieltä Video. Voit hakea materiaalia useista eri lähteistä. Ja mikä parasta, Sway osaa ehdottaa videoita. Voit myös hakea sopivalla avainsanalla. Lisää video.

Microsoft Sway

Lisää video esitykseen.

Mahtavaa. Paina oikeasta yläkulmasta Toista-nappia niin pääset katsomaan esitystä esitysmoodissa. Paina ylhäältä Jaa-nappia, niin voit jakaa esityksesi kollegoillesi tai asiakkaallesi.

Personall Officer ja Sway

Jos tästä ei vielä tullut hiki, niin palaa takaisiin alkuun ja valise luo uusi.

Ensi kerralla kun sinun täytyy valmistella esitys, haastan sinua kokeilemaan Swayta tutun PowerPointin sijaan. Sway all the way!

Tietoa kirjoittajasta

Office 365 Guru & ATK-welho

Kirjoitukset (7)