12.6.2018

Viestintää yli brändirajojen – DEN

Kun 170 hengen organisaatio kasvaa 520 hengen organisaatioksi, on pakko hieman pohtia uudelleen sisäisen viestinnän pelimerkkejä. 

Konsernin strategiauudistuksen jälkeen Pohjolan Design-Talo Oy sai uuden nimen, Den Group Oy. Yritysostojen seurauksena konserni ja sen liiketoiminta kasvoi, ja siihen kuuluvat nyt Designtalo, Talliosake, Ainoakoti, Finnlamelli, PohjanTeko ja PohjanGeo.

”DEN-konserni tekee tilaunelmia ja on helpoin tapa tehdä unelmista totta,” kertoo konsernin tietohallintopäällikkö Anna Kortesalmi.

Seitsemän brändiä muodostavat laajan paletin, ja yhteisen identiteetin rakentaminen vaatii toimivat viestintäkanavat. Näistä lähtökohdista DEN lähti miettimään miten onnistua konsernin tason viestinnässä ja yli brändien rajojen.

Ei mikään intranet, vaan sähköinen vuorovaikutuskanava

Perinteisen intran sijaan DEN etsi jotain muuta ”Meidän lähtökohtana oli, että emme halunneet ostaa mitään sovellusta, emme halunneet intraa perinteisessä mielessä. Halusimme pikemminkin sähköisen vuorovaikutuskanavan”, Anna kiteyttää.

Emme kaivanneet mitään määrittelyprojektia tai iäisyysprojektia, vaan halusimme liikkeelle kevyesti ja nopeasti.

Sähköisen vuorovaikutuskanavan kartoitus alkoi googlesta. Sen tuli olla yhteensopiva Office 365:n kanssa. Lisäksi käyttöönoton tuli olla nopea. Lopulta Anna löysi Valon.

”Emme kaivanneet mitään määrittelyprojektia tai iäisyysprojektia, vaan halusimme liikkeelle kevyesti ja nopeasti. Valo oli jo koeponnistettu ja referenssit olivat varsin uskottavia. Luotimme Meteoriitin kokemukseen ja lähdimme liikkeelle Valon peruspalikoilla,” Anna kertoo.

Ratkaisu ei vaatinut juuri mitään räätälöintiä. Linkityksiä ja sivustorakennetta muokattiin, muuten projekti toteutettiin Valon perusominaisuuksilla.

Valo Intranet - DEN Group

Näkymä MyDen intranetin etusivulta.

DEN:n uusi, intranet ja vuorovaikutuskanava eli MyDen on yhteinen alusta kokemuksille, asioille ja tiedolle. ”Intranet on meidän sisäinen kanava, jonka kautta voimme jakaa kokemuksia, tuntemuksia, osaamista ja tietämystä. Tätä kaikkea voi jakaa yksittäisille työtovereillemme, eri ryhmille tai koko henkilöstölle. Intraa voi käyttää selaimen kautta kaikilla päätelaitteilla”, Anna toteaa.

Yhteisellä asialla

Uusi vuorovaikutuskanava on koko konsernin yhteinen asia. Sisällöntuotantoa ei ole jätetty pelkästään viestinnän harteille.

”Tärkeä osa intraa on henkilöstön tuottama sisältö ja tieto. Ihmisillä on mahdollisuus jättää ideoita, avata keskusteluja sekä osallistua kilpailuihin, myydä ja ostaa tavaraa, jakaa tietoa somessa ja paljon muuta”, Anna kertoo.

Konsernin sisällä toimii eri brändien ihmisistä koostuva intra-tiimi, jonka vastuulla on viedä uuden vuorovaikutuskanavan ilosanomaa eteenpäin omiin yksiköihinsä. ”Intra-tiimi ei ole mikään johdon ohjausryhmä vaan koostuu erilaisista henkilöistä, eri työnkuvista ja eri brändeistä. Sen tehtävänä ohjeistaa ja sitouttaa henkilöstöä kanavan käyttöön. Näin viesti ei tule vain ylhäältä päin saneltuna”, Anna toteaa.

Henkilöstöä kannustetaan aktiivisesti jakamaan kuvia Yammerissa omasta arjestaan, jotta eri yritysten ihmiset näkisivät hieman millaisten konsernin ei yritysten arki oikeasti on.

Kun organisaation koko yli kolminkertaistuu kertaheitolla, tutustumisleikeille on oikeasti tarvetta.