- 12.12.2018

Office 365 Keep on Track -webinaari, joulukuu 2018

Vuoden 2018 viimeinen Keep on Track -webinaari on pidetty, ja on aika alkaa valmistella joulun viettoa ja uuden vuoden vastaanottoa. Tänä vuonna onkin ns. ”työntekijän joulu”, kun joulun pyhät osuvat parhaalla mahdollisella tavalla arkipäiville, työntekijän näkökulmasta siis. Haluan tässä toivottaa omasta, Sarin, ja koko Sinisen Meteoriitin henkilökunnan puolesta kaikille Keep on Track -webinaareihin osallistuneille oikein rauhallista ja virkistävää joulua, ja railakasta uutta vuotta!

Vuonna 2019 jatkamme samalla mallilla, kiitos vakaan ja maltillisesti kasvavan kannattajajoukkomme. On ilo nähdä kerta toisensa jälkeen yhä enemmän ”samoja naamoja” webinaareissa, niin paljon kuin nyt webinaareissa naamoja voi nähdä. Se on mielestäni hyvä merkki siitä, että teemme jotain oikein. Nöyrin kiitos siitä luottamuksen osoituksesta. Ensi vuoden ensimmäinen webinaari pidetään keskiviikkona 13.2.2019 kello 09 – 10. Ilmoittautuminen on jo avattu, joten tervetuloa mukaan!

Linkit

Alla kooste webinaarin sisällöstä.

Voit myös katsoa tallenteen suoraan tästä alta.

Kysely: Mikä on ensisijainen Outlookin käyttöliittymäsi?

Webinaarissa suoritimme jälleen pikakyselyn osallistujien kesken. Tällä kertaa kyseltiin mitä Outlookin käyttöliittymää ensisijaisesti osallistujat käyttävät. Voittaja oli odotetusti työpöytä Outlook, mutta mikä ainakin itseäni kovasti yllätti oli kuinka selkeä voittaja oli. Peräti 92% vastaajista, joita oli lähes 90, käyttävät työpöytä Outlookia ensisijaisena Outlookin käyttöliittymänään. Webbikäyttöliittymää käyttävät vain 5% ja mobiiliversiota vielä vähemmän 3%.

On tärkeä muistaa, että kysymys koski ensisijaista käyttöliittymää, joten webbi- ja mobiilikäyttöliittymien suosio ei tietenkään ole niin ankea kuin nämä luvut saattavat ensivilkaisulla vaikuttaa. Tässä alla vielä kuvaaja kyselyn tuloksista.

Kysymykset ja vastaukset

Tällä kertaa taisimme ehtiä käsittelemään kaikki kysymykset webinaarin aikana, mutta tässä vielä kootusti kysymykset vastauksineen.

Onko työpöytä Outlookiin tulossa Teams meeting mahdollisuutta?

Se on jo olemassa. Tässä alla on ruutukaappaus siitä miltä oma Outlookini näyttää.

Microsoftin dokumentaation mukaan tuo lisäosa (add-in) asentuu automaattisesti kun asentaa Teamsin työpöytäsovelluksen koneelle jossa Outlook 2013 tai Outlook 2016.

The Teams Meeting add-in is automatically installed for users who have Microsoft Teams and either Office 2013 or Office 2016 installed on their Windows PC. Users will see the Teams Meeting add-in on the Outlook Calendar ribbon.

Lue lisää artikkelista Use the Teams Meeting add-in in Outlook.

Saimme myös kommentin osallistujalta, jossa vahvistettiin että tuo lisäosa asentuu Teamsin työpöytäsovelluksen asennuksen yhteydessä. Kiitos siitä!

Onko työpöytä Outlookkiin tulossa parempaa HTML tukea tai muuta kehitystä web-clientin ominaisuuksien suuntaan?

Tästä meillä ei ole tarkempaa tietoa. Aiheesta on kuitenkin tehty parannusehdotus Outlookin UserVoice -sivustolle, joten kannattaa käydä antamassa oman äänensä tuolle asialle. Paljon on aiheesta kirjoiteltu myös muualla nopean Googlauksen perusteella.

Onko tietoa Teamsin selainpohjaisen kokouskäytön näytönjaon mahdollisuudesta?

Tällä hetkellä oman näyttönsä voi jakaa vain Teamsin työpöytäsovelluksessa. Teamsin palautefoorumista löysin kuitenkin palautteen jossa Teamsin kehitystiimin jäsen on marraskuun viimeisenä päivänä ilmoittanut, että työpöydän jako selaimessa on työn alla. Samalta foorumilta löytyy varsin runsaasti palautetta työpöydän jakoon liittyen, joten niihinkin kannattaa tutustua.

Kutsuihin vastaaminen: vain Outlook on the web vai ylipäätänsä Outlook?

Tämä kysymys tuli kun käsiteltiin kalenterikutsuihin vastaamista ja sitä, että kutsuja näkee kutsutun vastauksen riippumatta siitä lähettääkö kutsuttu vastauksensa kutsujalle vai ei. Tämä toimii vain jos sekä kutsuja että kutsuttu käyttää Office 365:sta, ja toimii Outlookin sovelluksesta riippumatta, siis sekä web, työpöytä että mobiili. Toimii myös organisaatioiden välillä, kunhan molemmat organisaatiot käyttävät Office 365:sta.

Nämä uudet toiminnallisuudet ovat mahdollisia siis vain modernissa SharePointissa?

Listoihin ja kirjastoihin esiteltyjä parannuksia voi käyttää sekä klassisella että modernilla sivustolla, kunhan itse lista tai kirjasto on modernissa tilassa. Vastaus käytiin läpi myös webinaarissa, ja pääset siihen suoraan tästä linkistä.

Whiteboard integroitavissa Teams/Sharepoint sivustoon?

Heinäkussa 2018 julkaistun roadmap -koosteen mukaan, whiteboard -toiminnallisuus olisi saatavilla Teamsissa vuoden 2018 toisen neljänneksen aikana (Q2/2018). No, toki tiedämme että näin ei ole tapahtunut, mutta Teamsin palautefoorumilta löytyy palaute jossa Teamsin kehitystiimin jäsen kertoo että asia on par’aikaa työn alla. Käykää siis tätäkin palautetta äänestämässä mikäli haluatte vaikuttaa asioiden etenemiseen.

Saako Whiteboardilla tallennettua?

Whiteboard toimii kuten OneNote – erikseen ei tarvitse tallentaa, vaan kaikki on aina tallessa. Jos haluat tallentaa luonnoksen esim. kuvana Teamsiin tai SharePointiin, voit Whiteboard -sovelluksen avulla viedä luonnoksesi kuvatiedostoksi, ja tallentaa se tiedostona haluamasi paikkaan. Yllä mainitun Teams -integraation myötä tämä tallennuksen tarve varmaankin vähenee merkittävästi.

Vaikuta

Tässäkin artikkelissa on useita linkkejä Microsoftin eri palautefoorumeihin joissa voi antaa oman äänensä jollekin asialle, jonka avulla sitten Microsoft priorisoi tekemisiään. Ajattelin tähän koostaa nämä linkit yhteen nippuun, jotta sinun on helppo valita näistä itsellesi tärkeät asiat, ja käydä antamassa oman äänesi näihin.

Seuraava webinaari

Seuraava Office 365 Keep on Track -webinaari pidetään 13.2.2019 kello 09:00 – 10:00. Ilmoittautuminen on jo avattu, joten käy ilmoittautumassa jo nyt, niin ei unohdu. Me muistutamme sinua sitten lähempänä webinaaria.

Oikein rauhallista joulua ja railakasta uutta vuotta kaikille! Ensi vuoteen!

Tietoa kirjoittajasta

Arkkitehti, teknologiakonsultti

mika.berglund@valtti.com

+358 50 570 6237

Mika on toiminut IT-alalla 90-luvulta lähtien ohjelmistosuunnittelijana, teknologiakonsulttina ja arkkitehtina erikoisuusalanaan Microsoftin tuotteet ja palvelut. Viime vuosien aikana hän on keskittynyt auttamaan organisaatioita hyödyntämään Microsoft Azure ja Office 365 -pilvipalveluita.

Kirjoitukset (25)