- 8.1.2019

Tiedote: Sininen Meteoriitti Oy siirtyy kokonaan suomalaiseen omistukseen

Ohjelmistotalo Sininen Meteoriitti siirtyi täysin suomalaiseen omistukseen vuoden 2019 alussa, kun nykyomistajat, johto ja Gerako Oy:n kokoama kotimaisten perheyhtiöiden ryhmä ostivat Fujitsun osuuden yrityksestä.

Sinisen Meteoriitin toimitusjohtajan Pekka Walkaman mukaan kyseessä on iso panostus yrityksen tulevaisuuteen ja suomalaiseen softaan.

– Trendi markkinoilla on ollut päinvastainen, kun suomalaiset yritykset siirtyvät ulkomaiseen omistukseen. Olemme tyytyväisiä saadessamme kotimaisia vakavaraisia perheyhtiöitä mukaan kehittämään Sinistä Meteoriittia ja rakentamaan yhtiön toimintaa ja tulevaisuutta pidemmällä perspektiivillä, Walkama kertoo.

Nykyomistajien rinnalle liittyvät uudet omistajat tuovat mukanaan myös uutta osaamista ja kokemusta. Esimerkiksi Gerako oli ohjelmistoyritys Tekla Oyj:n pääomistaja.

Fujitsu Finland Oy osti 45 prosenttia Sinisen Meteoriitin osakekannasta vuonna 2012. Vuosien kuluessa muotoutunut yhteistyö on osoittautunut toimivaksi eikä sen jatkuminen enää edellyttänyt omistuksellista sidosta. Ratkaisu omistussuhteen muutoksesta syntyi hyvässä yhteishengessä Fujitsun kanssa ja yhteistyö yritysten välillä jatkuu myös tulevaisuudessa.

Tavoitteena olla maailman johtava digitaalisten työympäristöjen asiantuntija

Microsoftin ekosysteemissä vahvasti toimiva Sininen Meteoriitti hakee kasvua ulkomailta. Yrityksen kansainvälinen liiketoiminta on kasvanut merkittävästi viimeisen kolmen vuoden aikana.

Maailmalla palkitun Valo-tuoteperheen ratkaisuja käyttää tällä hetkellä yli 1,5 miljoonaa käyttäjää maailmanlaajuisesti. Laajentumisen vauhdittamiseksi yhtiö perusti vuoden 2018 alussa uuden tytäryhtiön Montréaliin hoitamaan Pohjois-Amerikan tuoteliiketoimintaa.

– Haluamme rakentaa Valo-tuoteperheestä maailman johtavan Digital Workplace –tuotteen ja kumppaniekosysteemin. Konsultointipuolella tavoite on tehdä kotimaisista asiakkaistamme maan tyytyväisimpiä, Walkama kertoo.

Ohjelmisto- ja e-business ry:n hallituksen puheenjohtajana toimiva Walkama näkee omistuksen muutoksessa myös tärkeän viestin kotimaisille ohjelmistoalan yrityksille.

– Kotimaiset ohjelmistoalan yritykset voivat tehdä merkittävää kansainvälistä liiketoimintaa laajassakin mittakaavassa, eikä ensimmäiseksi tarvitse vuokrata kalliita toimitiloja Piilaaksosta. Verkostot ja oikeat ekosysteemit ratkaisevat, Walkama toteaa.

Sininen Meteoriitti kiihdyttää nyt kansainvälistä kasvuaan ja Valo-tuotteiden kehitystä. Yhtiö käynnistää laajat rekrytoinnit ja sen tavoitteena on työllistää lukuisia uusia henkilöitä niin Suomessa kuin maailmalla vuoden 2019 aikana.

Lisätiedot:

Toimitusjohtaja Pekka Walkama  
Puhelin: +358 40 777 2391
Email: pekka.walkama@meteoriitti.com

Sininen Meteoriitti on kotimainen ohjelmistoalan yritys, joka työllistää sata digitaalisten teknologioiden asiantuntijaa. Yritys valittiin Suomessa Microsoftin vuoden kumppaniksi 2016.

Maailmalla palkittu Valo-tuoteperhe hyödyntää Microsoftin Office 365 -pilvialustaa. Valo voitti parhaan intranet-ratkaisun palkinnon European SharePoint -konferenssissa 2016-2017 sekä parhaan mobiilisovelluksen palkinnon 2018. Valon jälleenmyyjäkumppanien verkosto kattaa jo 200 yritystä yli 40 maassa.

https://www.valointranet.com/

Tietoa kirjoittajasta

We make digital work! Olemme koodareita, konsultteja ja digitaalisen teknologian asiantuntijoita. Autamme asiakkaitamme digitaalisen työn ja liiketoiminnan kehittämisessä. Maailmalla palkittu Valo-intranet on meidän tekemä.

Kirjoitukset (398)