Talon rakentaminen on vaativaa puuhaa. Rakennusvaiheessa tehdyt erheet voivat myöhemmin kostautua moninkertaisesti. Mitä tekemistä ohjelmisto- ja teknologiatalolla on raksan kanssa? Talo toimii hyvänä vertauskuvana monelle asialle, ja ihan syystäkin. Tämän tietää varsin hyvin Meteoriitin palvelupäällikkö Antti Weisshoff, joka rakensi taloja ennen kuin päätyi IT-alalle.

Rakennus- ja ICT-alaa yhdistää ainakin yksi asia.

– Kun rakensi taloja ihmisille ja perheille, siinä kehittyi luonnollisesti aika tiivis suhde asiakkaaseen. Talon ja kodin rakentaminen on ihmisille iso, henkilökohtainen asia sekä investointi. Yhtä lailla Meteoriitilla digipalvelut ja järjestelmä ovat tärkeitä jokaiselle organisaatiolle ja jokaisen onnistuneen projektin taustalla on tiivis yhteistyö, Antti toteaa.

Antin mukaan raksalta sai sitkeyttä, josta on hyötyä myös palvelupäällikön toimenkuvassa.

– Kyllähän raksalla karaistuu kun paukuttaa peltiä räystään alla räntäsateessa. Näissä hommissa pitää olla myös sitkeyttä, sillä asiat eivät ole yksinkertaisia ja projektit saattavat kestää pitkäänkin, Antti sanoo.

Antti Weisshoff

Antin tehtävä on pitää asiakkaat tyytyväisinä.

Kun betonin pyörittäminen riitti, Antti lähti yliopistoon lukemaan tietojenkäsittelytiedettä. Antti tuli Meteoriitin Jyväskylän toimistolle SharePoint Professionals -koulutusohjelman kautta kuusi vuotta sitten.

– Itse en varsinaisesti kopeloi koodia. Oma työnkuva on muuttunut matkan varrella enemmän hallinnolliseen suuntaan, ja nykyään toimin kehitysporukan ja asiakkaan välissä. Tämä on pääasiallinen toimenkuva, mutta välillä pistän Service desk -housut jalkaan ja pistän kädet kunnolla saveen. Siinä saa samalla pidettyä hyvän tuntumaan tuotteisiin, kuten Valoon, Antti kertoo.

Jokainen tiketti on asiakkaalle tärkeä, oli ongelma mikä tahansa

Palvelupäällikön tehtävä on monipuolinen ja tehtäviin kuuluu muun muassa asiakkuuksien hoitamista, myyntiä, koordinointia ja raportointia.

– Omat hommat vaihtelee päivittäin melko lailla. Päivät eivät ole pelkkää hiiren naksuttelua samoissa paikoissa, mikä sopii itselleni todella hyvin, Antti toteaa.

Antin mielestä palvelupäällikön tehtävän voi hyvin kiteyttää yhteen lauseeseen: tehtävä on pitää asiakkaat tyytyväisinä. Mikä on salaisuus, miten asiakas oikeasti pidetään tyytyväisenä?

– Asiakas pitää tuntea, pitää tietää millaisia odotuksia heillä on. Ja pitää muistaa, että jokainen tiketti on asiakkaalle tärkeä, oli ongelma mikä tahansa. Iso vesivahinko ei tarvitse muuta kuin yhden löysän liitoksen, Antti sanoo.

Aidosti etänä

Miksi juuri SiMe? Mikä on saanut Antin pysymään Meteoriitin kamaralla?

– Itselleni ehkä ratkaisevin tekijä on ollut työnteon joustavuus. Perheen kanssa muutimme Kuopioon nelisen vuotta sitten ja nyt teen käytännössä suuren osan töistäni etänä, kokonaan toiselta paikkakunnalta. SiMe on mahdollistanut tällaisen toimintavan ja homma on toiminut moitteetta. Toki kahvipöytäkeskustelut jäävät hieman vähemmälle, mutta onneksi kaveria voi aina napata hihasta myös Teamsissa, Antti toteaa.

Antin asiakkuudet ovat hajautuneet ympäri Suomea, ja monille organisaatioille etäkokoukset ovat usein varsin tervetulleita.

– Omat asiakkuudet ovat eri puolella Suomea, ja monesti myös asiakkaiden oma organisaatio on hajautunut ympäriinsä, joten Skype- tai Teams-palaverit sopivat myös asiakkaille todella hyvin. Toki osa palavereista vedetään kasvotusten, ihan tarpeen mukaan, Antti kertoo.

Onko horisontissa tällä hetkellä jotain erityisen innostavaa?

– Tällä hetkellä innostaa erityisesti Valon kehittyminen. Ja etenkin kun asiakkailta tulee hyvää palautetta, se yhä vahvistaa omaa ajattelua Valoa ja tuotetta kohtaan. Saas nähdä, missä mennään Valon kanssa vuoden päästä, Antti sanoo.

Tietoa kirjoittajasta

We make digital work! Olemme koodareita, konsultteja ja digitaalisen teknologian asiantuntijoita. Autamme asiakkaitamme digitaalisen työn ja liiketoiminnan kehittämisessä. Maailmalla palkittu Valo-intranet on meidän tekemä.

Kirjoitukset (398)