Julkaisimme tovi sitten sisäisen kulttuurimme käsikirjan – Diginautin käsikirja – äänikirjan muodossa ja teimme siitä täysin julkisen. Vesa Vierikon ääntä kuunnellessa saa hieman esimakua SiMen ja simeläisyyden hengestä. Äänikirja kertoo myös, miten Sininen Meteoriitti sai alkunsa, ja miksi meteoriitti ylipäätään on sininen.

Microsoft valitsit meidät vastikään vuoden kotimaiseksi ohjelmistotaloksi. Kunnia on suuri, mutta sen kanssa tulee myös vastuuta. Meillä on tavoite rakentaa maailman johtavia Digital Workplace -ratkaisuja. Uskomme väkevästi, että tämän tavoitteen toteuttaminen Suomesta käsin on täysin mahdollista.

Jotta tavoite toteutuu, tarvitsemme kuitenkin lisää tekijöitä. Tarvitsemme lisää diginautteja.

Mystinen SiMe-henki

Jos olet yhtään seurannut uutisointia IT-alan työpaikoista ja koodarien tarpeesta, tiedät tämän: kilpailu tällä alalla on erityisen kovaa.

Alan osaajia houkutellaan sisään erilaisilla kannustimilla. Meiltäkin löytyy se kuuluisa biljardipöytä, mutta emme aidosti usko, että kukaan hakisi meille töihin sen takia.

Itse uskon, että paras kannustin ja houkutin on oikeanlainen kulttuuri. Työkulttuurin ytimessä on tietenkin ihmiset ja yhteisö sekä itse työ. Työn pitää olla kiinnostavaa, haastavaa ja mielekästä.

Hyödynnämme projekteissamme modernia teknologiaa ja etenkin Office 365, SharePoint sekä Azuren modernit pilvipalvelut ja -teknologiat ovat vahvasti läsnä asiakasprojekteissamme. Tekoäly ja koneoppiminen eivät ole meille vain muotitermejä vaan jokapäiväisiä keinoja ratkaista asiakkaidemme ongelmia.

Tiesitkö, että meiltä löytyy talosta jopa kolminkertaisia paluumuuttajia?

Omassa arjessa pyrimme myös olemaan mahdollisimman digitaalisia. Etätyö on olennainen osa kulttuuriamme – niin Suomessa kuin maailmallakin.

Oman porukan fiilikset sekä yhteinen kulttuuri ovat itselleni sekä koko yhteisöllemme tärkeitä. Digi- ja tietotyö tapahtuu suurelta osin pääkopan sisällä, joten fiilikset on oltava kohdillaan, muuten homma ei toimi. Heikko kulttuuri heijastuu välittömästi liiketoimintaan.

Itseohjautuvuudesta työpaikalla puhuttiin etenkin viime vuonna todella paljon. Mielestäni on tärkeää ymmärtää, että itseohjautuvuus ei tarkoita projektinhallinnallisen työn ja vastuun kasaamista tekijöille. Meillä itseohjautuvuus tarkoittaa aitoa vapautta vaikuttaa oman työn ja tiimin työtapojen rakentumiseen. Tiimi saa enemmän vastuuta, mutta vastuun kantamisesta myös palkitaan

Esimerkkinä, lue miten Minions-tiimi toimii itsenäisesti.

Tämä ei tietenkään tarkoita, että kaikkien pitää toimia vastaavalla tavalla. Ihmiset ovat erilaisia ja hyvä työkulttuuri tukee yksilöllisiä tekemisen tapoja. Tärkeintä on, että homma toimii ja työt valmistuvat.

Sinustako seuraava diginautti?

Tiesitkö, että meiltä löytyy talosta jopa kolminkertaisia paluumuuttajia?

Olemme ihan tosissamme valloittamassa maailmaa ja rakentamassa maailman johtavia Digital Workplace -ratkaisuja.

Tutustu avoimiin työpaikkoihimme tai laita avointa hakemusta tulemaan osoitteeseen rekrytointi@meteoriitti.com ja kerro miksi sinä olisit hyvä diginautti 🙂

Tietoa kirjoittajasta

We make digital work! Olemme koodareita, konsultteja ja digitaalisen teknologian asiantuntijoita. Autamme asiakkaitamme digitaalisen työn ja liiketoiminnan kehittämisessä. Maailmalla palkittu Valo-intranet on meidän tekemä.

Kirjoitukset (398)