ja - 21.8.2019

Office 365 Keep on Track -webinaari, elokuu 2019

Tule mukaan maksuttomaan lokakuun 5-vuotisjuhlalähetykseen 22.päivä klo 14-15!

 Office 365 Keep on Track -webinaarin juhlalähetys, ilmottaudu mukaan täällä!

Esitysmateriaali (elokuu 2019)

Tällä kertaa päätimme PowerPointin sijaan kokeilla Sway-palvelua, joka kuuluu Office 365 -palveluihin. Mikäli Sway on sinulle täysin uusi tuttavuus, kannattaa sinun ehdottomasti tutustua näihin ”Getting Started with Sway” ja ”Frequently asked questions about Sway – Admin Help” -artikkeleihin.

Webinaaritallenteen voit katsoa Youtube-kanavaltamme tai suoraan tästä alta.

Käy myös katsastamassa edellisen webinaarimme kooste, mikäli se jäi sinulta väliin.

Pikalinkit suoraan eri aihealueisiin tallenteessa:

Seuraava webinaari

Seuraava webinaari pidetään poikkeuksellisesti tiistaina 22.10.2019 kello 14-15. Kyseessä on Keep on Trackin 5-vuotisjuhlalähetys.

Kysely: Esitysmateriaalin muoto jatkossa?

Tällä kertaa kyselymme liittyi esitysmateriaalin muotoon, jonka koemielessä vaihdoimme PowerPoint-kalvoista Sway-esitykseksi. Iloksemme voimme todeta, että kyselyn perustella ette sitä nyt ainakaan tyrmänneet, kun vain n. 5% vastanneista olivat sitä mieltä, että PowerPoint on parempi ja reilut 20% vastaavasti sitä mieltä että Sway on parempi. Swaytä tukee lisäksi myös se, että ylivoimaisesti suurimmalle osalle vastaajista kumpi tahansa kelpaa. Vastausvaihtoehto ”Joku muu” ei saanut yhtään ääntä.

Mitä suurimmalla todennäköisyydellä jatkamme siis tulevaisuudessakin Sway:llä teidän mielipiteidenne tukemana. Kiitos!

Kyselyn tulokset

Kysymykset ja vastaukset

Tarvitseeko vastaanottaja Quick Poll by Microsoft Forms -lisäosan vastatakseen pikakyselyyn?

Ei tarvitse. Jos kysely lähtee organisaation sisällä, vastaaja vastaa suoraan sähköpostissa. Jos taas kysely lähtee organisaation ulkopuolelle, vastataan linkin avaamassa selainikkunassa.

Mikä hyöty To-Do:ssa verrattuna Planneriin?

Kuten jo webinaarin aikana pohdimme, To-Do on selvästi enemmän henkilökohtainen tehtävälistaus, kun taas Planner on yhteiseen käyttöön tarkoitettu (ja jokainen uusi Planner-suunnitelma luo taustalleen uuden o365 ryhmän). Ulkoasut ovat hyvin erilaiset: To-Dossa on tiivis listaus tehtäviä kun taas Planner on hieman visuaalisempi korttiesitystavallaan. Molemmissa voi jakaa tehtäviä toisille, mutta Plannerissa se on mielestämme helpompaa. Molemmilla on myös näppärät mobiilisovellukset, joten tehtävien lisäys ja päivitys onnistuu helposti myös puhelimellakin. Vastaus ei siis niinkään piile hyödyllisyydessä, vaan eri käyttötarkoituksissa 🙂

To-Do:ssa on kuitenkin olemassa esimerkiksi Ehdotukset-toiminto, joka seuloo kaikista käyttäjän luetteloista (tehtävälistoista) jokaisen päivän tärkeimmät tehtävät, joita se suosittelee käyttäjälle. Tämä voi olla hyödyllistä, jos To-Do:ta käyttää aktiivisesti.

Voiko toisen lähettämistä To-Do -tehtävistä kieltäytyä?

Kyllä voi, olemalla hyväksymättä kutsua tehtävälistaan tai nakittamalla tehtävän saman tien takaisin lähettäjälle 😛 Suosittelemme myös keskustelemaan työkavereidenne kanssa siitä, että kannattaako niitä tehtäviä olla lähettelemässä koko ajan, jos toinen ei niitä sähköisesti halua saada.

OneDrive Personal vault

Loppuvuodesta tänne härmänkin suuntaan tulossa oleva OneDriven Personal vault on mielenkiintoinen tuttavuus ja se herätti muutamia kysymyksiä kuulijoidemme keskuudessa. Webinaarissa annoimme ymmärtää, että Personal vault olisi tulossa myös OneDrive for Businessiin, mutta kaivettuamme dokumentaatiota syvemmältä huomasimme, että ainakin toistaiseksi se koskee vain kuluttaja-OneDrivea.  Dokumentaatiota aiheesta löytyy täältä ja alla kuitenkin vastaukset webinaarissa esitettyihin kysymyksiin.

Voiko OneDrive Personal Vault:ia jakaa?

Ei. Dokumentit, jotka haluat jakaa, on siirrettävä pois Personal Vaultista.

Pääseekö pääkäyttäjä tai esimies Personal Vaultiin?

Koska Personal Vault on tulossa ainakin ensi vaiheessa vain kuluttaja-OneDriveen eikä siis Office 365 OneDrive for Businessiin, organisaationne pääkäyttäjillä tai esimiehillä tuskin on pääsyä muutenkaan henkilökohtaiselle OneDrive-tilille, joten eivät pääse.

Miten vieraskäyttäjien oikeuksien vanhentuminen määräytyy?

Vieraskäyttäjien käyttäjätilien vanheneminen on tulossa oleva ominaisuus, jonka pääkäyttäjät voivat ottaa käyttöön omassa organisaatiossaan. Kun ominaisuus kytketään päälle, valitaan kuinka monta päivää vieraskäyttäjien tilit ovat voimassa yhdellä kertaa. Voimassaoloajan jälkeen ei vieraskäyttäjä voi kirjautua sisään ennen kuin sivuston omistaja pidentää voimassaoloa, tai lähettää uuden kutsun.

Aktiviteetilla ei ole vaikutusta vanhenemiseen, vaan vierastilit vanhenevat kun aika umpeutuu. Huomioitavaa on, että tämä koskee siis ainoastaan vieraskäyttäjiä, eli sellaista käyttäjää joka kirjautuu oman organisaationsa Office 365 -tunnuksella jonkin toisen organisaation Office 365 -ympäristöön johon hänet vieraaksi on kutsuttu.

Palaute

Olemme erittäin kiitollisia kaikesta palautteesta jonka teiltä saamme. Sen avulla voimme kehittää webinaarisarjaa yhä parempaan suuntaan, joka tarjoaa mahdollisimman monelle hyädyllistä tietoa Office 365 -palveluihin liittyen. Palautetta pääsee antamaan palautelomakkeellamme.

Kiitoksia ja ensi kertaan!

Tietoa kirjoittajista

Arkkitehti, teknologiakonsultti

mika.berglund@valtti.com

+358 50 570 6237

Mika on toiminut IT-alalla 90-luvulta lähtien ohjelmistosuunnittelijana, teknologiakonsulttina ja arkkitehtina erikoisuusalanaan Microsoftin tuotteet ja palvelut. Viime vuosien aikana hän on keskittynyt auttamaan organisaatioita hyödyntämään Microsoft Azure ja Office 365 -pilvipalveluita.

Kirjoitukset (25)

Product Owner

sari.soinoja@valointranet.com

Vieraileva kirjoittaja. Product Owner Valo-tuoteperheessä sekä Keep on Track -webinaarien vetäjä.

Kirjoitukset (20)