- 2.10.2019

Ketkä mahdollistavat palkintoja kahmivan IT-talon kasvun?

Mistä on IT-talon työntekijät tehty?

Microsoft valitsi Sinisen Meteoriitin vuoden 2019 ohjelmistotalokumppaniksi ja kokonaan suomalaisessa omistuksessa oleva yritys on kovassa kasvussa. ”Kuluvan puolen vuoden aikana olemme palkanneet 29 uutta henkilöä ja lisää rekrytään koko ajan”, kertoo toimitusjohtaja Pekka Walkama, joka on yksi yrityksen alkuperäisistä perustajista. Walkama oli juuri kertomassa yrityksen tarinaa Software from Finland 2020 – koulutusseminaarissa jonka järjestää Ohjelmisto- ja e-business ry.

Sininen Meteoriitti työllistää globaalisti 130 henkilöä, joista nuorin on 24-vuotias ja vanhin 63. Naisia on 37.  Luku ei yllätä, sillä viimeisten 30 vuoden aikana tietojenkäsittely- ja tietoliikennealalla naisten osuus suoritettujen tutkintojen määrässä vähentynyt 21%. Asiasta kirjoitti alkuvuodesta Yle. Meteoriittilaisista 60% työskentelee tekniikan parissa, 30% konsultoinnissa ja loppujengi hallinnollisissa tehtävissä. Sinisen Meteoriitin myyntijohtaja Lea Lähteenmäki on kirjoittanut aiheesta: ”Ohjelmistoala tarvitsee lisää mimmejä.”

Suoraan koulun penkiltä vakituiseen työhön

Talon nuorin työntekijä on 24-vuotias Janne Hujakka joka tuli taloon viime keväänä ensin työharjoittelujakson merkeissä. Janne on opinnäytetyötä vaille valmis liiketalouden tradenomi Haaga-Helia ammattikorkeakoulusta.

Työtehtävä: HR- ja hallintokoordinaattori
”Olen yleinen henkilöstö-, toimitila- ja hallintoasioiden nakkikone. Työaikani kuluu siitä huolehtimiseen, että muilla työntekijöillä olisi hyvät edellytykset suoriutua omista töistään mahdollisimman sujuvasti sekä mukavasti.”
Yritän pitää huolta, että työntekijämme viihtyisivät yrityksessämme.

Kuva: Sara Seunavaara

Janne on ollut talossa työharjoittelun jälkeen rapiat puoli vuotta ja työsuhde on vakinaistettu koeajan jälkeen. Hujakka odotti koeajan loppumista ennen kuin uskalsi buukata lennot työnantajan tarjoamalle etätyöviikolle Espanjaan. Muista eduista suurimmassa käytössä on kuntosali, sekä työnantajan tarjoamat hedelmät ja välipalat.

Hujakka asuu lähellä toimistoa Konepajan läheisyydessä Vallilassa ja työmatka taittuu pyörällä tai julkisilla. Toimistolta löytyy myös yhteiskäyttöön tarkoitettu toimistopyörä. Pyörästä puuttuu lukko ja sen hankinta on hyvä esimerkki Hujakan käytännön työstä.

Kuinka monta työkaveria tunnet?

”Nimen osaan yhdistää kasvoihin lähes sadalla työntekijällä. Tervehtimisasteella toivon olevani kaikkien kanssa, keskusteluyhteyksissä varmaankin 50:n kanssa ja lähestulkoon sydänystäviä muutaman kanssa”.

Täydellinen duunipäivä?

”Täydellinen duunipäivä alkaa aamiaisella alakerrassa, jossa tsekkaan tulleet viestit ja orientoidun päivän taskeihin. Aamupäivää rytmittävät joku kiva palaveri ja perehdytyssessio, muun ajan pääsisin flow-tilassa työstämään jotakin sopivan kiperää tehtävää samalla kuin lempparipodcastit soivat kuulokkeissa. Lounaan jälkeen peli biljardia (jonka tietysti voittaisin) ja sitten jonkin henkilöstötapahtuman suunnittelua ja koordinointia. Päivän lopuksi vielä huonon huumorin viljelyä työkavereiden kanssa ja siitä salille.”

Mitä työnantajan voittamat alan palkinnot merkitsevät työntekijälle?

Meteoriitin palkittu digitaalisen työnteon ratkaisu Valo intranet tuo sisäiset viestintäkanavat ja modernit tiimityökalut organisaation jokaisen työntekijän ulottuville. Valolla on maailmanlaajuisesti jo yli 600 asiakasta ja lähes 2 miljoonaa käyttäjää.

”En tuntenut IT-alaa ennestään, joten minulle palkinnot eivät aluksi kertoneet yhtään mitään”, pohtii Hujakka. ”Nyt tiedän mitä palkinnot ylipäätään ovat ja olen ylpeä työnantajastani.”

Palkinnot kertovat, että muutkin tietävät meidän olevia kovia ammattilaisia, osaavia ja luotettavia, olemmehan toimineet alalla jo 18 vuotta, pohtii Walkama.

”Haluamme näyttää, että Suomesta käsin on mahdollista tehdä merkittävää globaalia ohjelmistoliiketoimintaa Microsoftin ratkaisuihin pohjautuen. Tunnustus on tärkeä virstanpylväs niin työntekijöiden, asiakkaiden kuin kumppanienkin suuntaan Suomessa ja maailmalla. Olen todella ylpeä tiimistämme, ja koska rekrytoimme jatkuvasti lisää osaajia, tämä on erittäin positiivinen viesti myös potentiaalisille uusille työntekijöille”, toimitusjohtaja Walkama iloitsee.

Sinisen Meteoriitin avoimet työpaikat löydät täältä.

Tietoa kirjoittajasta

We make digital work! Olemme koodareita, konsultteja ja digitaalisen teknologian asiantuntijoita. Autamme asiakkaitamme digitaalisen työn ja liiketoiminnan kehittämisessä. Maailmalla palkittu Valo-intranet on meidän tekemä.

Kirjoitukset (398)