- 4.10.2019

CASE Hämeenlinnan seurakuntayhtymän intranet säästää euroja tärkeämpään työhön

Sinisen Meteoriitin Valo Intranetin avulla tieto kulkee aiempaa paremmin

Hämeenlinnan seurakuntayhtymä on käyttänyt Valo Intranetiä nyt noin vuoden verran. Siniseltä Meteoriitilta hankittu ratkaisu on hyvin helppokäyttöinen ja huoltovapaa. Kun viestintä kulkee digitaalisen työympäristön kautta ongelmitta, voidaan resurssit tällöin laittaa jokapäiväiseen seurakuntatyöhön. 

Uuden digitaalisen työympäristön käyttöönotto sai alkunsa Hämeenlinnan seurakuntayhtymän halusta lisätä kaikkien seurakuntien ja koko kuntayhtymän välistä yhteistyötä sekä parantaa tiedonkulkua.

– Puhelimella toimiva intranet koettiin tässä tapauksessa parhaaksi ratkaisuksi tiedon kulun lisäämisen ja työyhteisön rakentamisen kannalta, kertoo Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan viestintäpäällikkö Reetta Laaksonen.

Reetta Laaksonen kokee, että Valo intranetin ansiosta resurssit kohdistuvat nyt entistä enemmän oikeaan paikkaan – seurakuntatyöhön.

Ajantasainen tieto aina saatavilla

Valo Intranet on vaikuttanut seurakuntien arkeen Laaksosen mukaan hyvin positiivisesti. Sähköpostien lähettely on vähentynyt ja tiedon välitys on parantunut yleisesti.

– Meiltä löytyy intrasta nykyään ajantasaiset tiedot kaikista henkilöstöön, työsuhteisiimme ja käytäntöihimme liittyvistä asioista. Se on tosi hieno juttu, että voi luottaa siihen, että intrasta löytyy se mitä pitääkin, Laaksonen painottaa.

– Nyt intranetissä saa myös kommentoida uutisia. Keskustelemme Yammerissa asioista hyvin vapaamuotoisestikin. Jaamme toistemme kanssa paljon sellaista asiaa, mikä on aiemmin ehkä jäänyt pienempiin kahvipöytäkeskusteluihin ja pienemmän piirin tietoon, Laaksonen kertoo.

Helppokäyttöinen ja huoltovapaa ratkaisu

Yhteistyö Sinisen Meteoriitin kanssa on sujunut hyvin. Laaksonen kokee, että yhteistyö heidän kanssaan sopii hyvin myös muille organisaatiolle.

Työpaikan ”facebook” Yammer on madaltanut henkilöstön tapaa kommunikoida keskenään.

– He tarjoavat tällaisen hyvin helppokäyttöisen ja huoltovapaan intranet-ratkaisun, jonka ansiosta resurssit voidaan laittaa jokapäiväiseen seurakuntatyöhön. Viestintä kulkee intranetin kautta siinä kyljessä, Laaksonen summaa.

 

Tietoa kirjoittajasta

We make digital work! Olemme koodareita, konsultteja ja digitaalisen teknologian asiantuntijoita. Autamme asiakkaitamme digitaalisen työn ja liiketoiminnan kehittämisessä. Maailmalla palkittu Valo-intranet on meidän tekemä.

Kirjoitukset (398)