- 17.10.2019

Brasilian vahvistus Helsingissä

Kansainvälistyvä yritys tarjoaa mielenkiintoista urakehitystä

Sinisen Meteoriitin bisnes on laajentunut Suomen konsulttitoiminnan lisäksi maailmalle Valo-tuoteperheen myötä. Valo on Sinisen Meteoriitin kehittämä ja suunnittelema intranet-työkalu joka helpottaa modernisoituvan työelämän hoitamista organisaatioissa. Valon laajentuessa maailmalle henkilöstö kansainvälistyy.

Helsingin toimistolla on ollut reilut kaksi viikkoa perehtymässä tulevaan Senior Software Architectin työnkuvaan 31-vuotias Jarbas Horst. Horst avaa liiketoimintaa Saksaan. Suomen visiitillä mukana oli vaimo Andrea ja vajaa vuoden ikäinen tytär Julia.

– Pidän Helsingistä todella paljon ja tämä on ihanteellinen paikka lapsiperheelle. On upea kirjasto Oodi, lastenmuseo ja paljon puistoja.

Jarbas aloittaa mieluiten työskentelyn aikaisin aamulla, noin klo 7.20, jotta päivään jää aikaa myös perheelle.

– Perhe tulee minulle aina ykkösenä vaikka rakastan työtäni ja olen todella innoissani päästessäni mukaan Valo-perheeseen!

 

Urakehitys alkoi armeijan jälkeen Euroopassa

Jarbas on kotoisin Brasiliasta. Viimeiset kymmenen vuotta on kulunut Euroopassa, Saksassa.

Jarbas kaipaa välillä takaisin Brasiliaan ystävien ja sukulaisten luokse, mutta haluaa, että lapsi saa eurooppalaisen koulutuksen.

– Käymme vaimoni ja tyttäreni kanssa kiertämässä jossain vaiheessa Suomen lisäksi muitakin pohjoismaita ja kansainvälistyvän uuden työpaikkani myötä tulen käymään Helsingissä ainakin 4 kertaa vuodessa. Pidän ajatuksesta, että työni myötä maailma on avoin minulle.

Eurooppaan muuttaessa kielitaito oli huono

Jarbas oli parikymppinen muuttaessaan Eurooppaan. Saksassa olevat sisarukset auttoivat jaloilleen ja integroitumaan paikallisiin tapoihin.

Jarbas puhuu saksan lisäksi englantia, portugalia, espanjaa ja hiukan jopa suomea. Hänellä on yksityisopettaja jonka kanssa treenataan englantia parin viikon välein.

– Parasta työssäni on lahjakkaat kansainväliset kollegat, mukava ilmapiiri ja mahdollisuus kehittyä.

Jarbasin blogia voit lukea täältä!

Sinisen Meteoriitin avoimet työpaikat löydät täältä.

Tietoa kirjoittajasta

We make digital work! Olemme koodareita, konsultteja ja digitaalisen teknologian asiantuntijoita. Autamme asiakkaitamme digitaalisen työn ja liiketoiminnan kehittämisessä. Maailmalla palkittu Valo-intranet on meidän tekemä.

Kirjoitukset (398)