, ja - 5.11.2019

Office 365 Keep on Track -webinaari, 5-vuotisjuhlalähetys, lokakuu 2019

Tähän artikkeliin on koottu lokakuun 5-vuotisjuhlalähetyksen materiaalit ja vastaukset kysymyksiin. Kiitos kaikille osallistujille! Seuraavaan webinaariimme, joka pidetään keskiviikkona 11.12.2019 klo 9-10, pääset ilmoittautumaan täällä. Ensi kerralla käymme läpi Microsoft Ignite -konferenssissa tehtyjä julkaisuja.

Esitysmateriaali lokakuun 2019 webinaarista

Tässä linkit suoraan aihealueisiin:

Kysely: Olitko mukana ensimmäisessä Keep on Track -webinaarissa 5 vuotta sitten?

Tällä kertaa olimme uteliaita tietämään, onko teistä linjoilla kukaan mukana myös ensimmäisessä webinaarissa 22.10.2014. Ja kyllähän teitä oli, reilut 6% osallistujista! Mukava myös nähdä miten vuosien varrella on tullut mukaan uusia osallistujia. Toivottavasti viiden vuoden päästä, 10v juhlalähetyksessä teitä 5v juhlalähetykseen osallistujia on vielä enemmän linjoilla. Kiitos että olette jaksaneet seurata meitä vuodesta toiseen. Toivotaan paljon yhteisiä antoisia tulevia vuosia Keep on Track -webinaarin parissa!

Kysymykset ja vastaukset

Tällä kertaa kysymyksiä oli vain muutama, joka ehkä johtui webinaarin keskustelevasta luonteesta. Kommenttejakin toki saa webinaarissa laittaa, joten ei aina tarvitse odottaa, että olisi jotain kysyttävää. Emme tietenkään aina välttämättä ehdi niihin webinaarin aikana vastata, mutta koostamme ne näin blogiartikkelin muodossa sitten jälkeenpäin.

Tässä alla muutama webinaarissa esitetty kysymys, ja niihin vastaukset.

Hei, pätkäisi juuri, mistä löytyy sharepointista (sivun jakotiedot)?

Yläreunan rattaasta kun valitaan Site usage/Sivuston käyttö ja sen jälkeen sivun alareunasta löytyy kohta Shared with external users/Jaettu ulkoisten käyttäjien kanssa, jonka alla on nappi mistä voi ajaa raportin (Run report). Raportti tulee Excelin muodossa ja sieltä voi tarkastella, mitä ulkopuolisille käyttäjille on jaettu.

Miten PowerApps ja Flow vertautuu esim. Nintexin työkaluihin?

Nintex positioituu nykyään enemmän Flow:n tyyppiseksi työkaluksi, jota voi yhdistää muihinkin sovelluksiin kuin SharePointiin. Flowlla voi tehdä melko yksinkertaisia työnkulkuja, kun taas Nintexillä voidaan viedä työnkulut ja lomakkeet paljon pidemmälle. Flow on myös aina henkilökohtainen, käyttäjään sidottu työnkulku (vaikka se olisi jaettukin muiden käyttäjien tai ryhmien kanssa), kun taas Nintexillä voidaan tehdä työnkulkuja koskemaan esim. koko organisaatiota eikä se ole käyttäjäsidonnainen.

Seuraava webinaari

Seuraava Office 365 Keep on Track -webinaari pidetään keskiviikkona 11.12.2019 kello 9:00-10:00. Ilmoittautuminen on jo avattu, tuu messiin ? Lähetämme myös muistutuksen lähempänä webinaaria.

 

Tietoa kirjoittajista

Product Owner

sari.soinoja@valointranet.com

Vieraileva kirjoittaja. Product Owner Valo-tuoteperheessä sekä Keep on Track -webinaarien vetäjä.

Kirjoitukset (20)

Arkkitehti, teknologiakonsultti

mika.berglund@valtti.com

+358 50 570 6237

Mika on toiminut IT-alalla 90-luvulta lähtien ohjelmistosuunnittelijana, teknologiakonsulttina ja arkkitehtina erikoisuusalanaan Microsoftin tuotteet ja palvelut. Viime vuosien aikana hän on keskittynyt auttamaan organisaatioita hyödyntämään Microsoft Azure ja Office 365 -pilvipalveluita.

Kirjoitukset (25)

We make digital work! Olemme koodareita, konsultteja ja digitaalisen teknologian asiantuntijoita. Autamme asiakkaitamme digitaalisen työn ja liiketoiminnan kehittämisessä. Maailmalla palkittu Valo-intranet on meidän tekemä.

Kirjoitukset (398)