- 21.11.2019

Uratarina: vuoden seikkailu Australiassa odottaa!

Sininen Meteoriitti laajentaa toimintaansa maailmalle ja tämä lisää uusia mielenkiintoisia urapolkuja yrityksen työntekijöille. Mutta miten intohimoinen koodaaja pystyy olemaan vuoden erossa koodaamisesta?

Sinisen Meteoriitin toiminta laajenee tytäryhtiön myötä Australian Melbourneen ja Suomesta uutta toimintaa lähtee avaamaan 3 henkilöä. Tiimiin rekrytöitiin talon sisältä Pohjolaisen Jouni, joka päätti isosta elämänmuutoksesta nukuttuaan ensin yhden yön yli. Lopulliseen päätökseen vaikutti tieto, että hänen tilalleen Suomeen löytyi hyvä tekijä jatkamaan tutun asiakkaan kanssa.

– Olen työskennellyt yli 5 vuotta saman asiakkaan kanssa joten halusin jättää heidät yhtä hyviin käsiin, kuin minun kanssani.

38-vuotias Jouni on työskennellyt Sinisellä Meteoriitilla 9 vuotta ja viihtynyt erinomaisesti. Vuodenvaihteessa matka jatkuu Australian Melbourneen ja työtehtävä vaihtuu Software Architectista Valon tuoteliiketoiminnan tiimiin.

Muutto uuteen maahan ei pelota

Jouni on asunut opiskeluaikanaan Rovaniemellä, mutta kokemusta ulkomailla asumisesta ei ole. Suomeen jääviä työkavereita tulee ikävä, mutta toisaalta Pohjolainen tietää, että takaisin tullessa on helppoa sujahtaa takaisin osaavaan Minions-työryhmään, joka koostuu Jounin kaltaisista huippulahjakkaista kehittäjistä.

Työnantaja maksaa vuoden kestävän komennon ajalta asunnon kustannukset Australiassa, sekä kahdet lennot Suomeen vuoden aikana. Suomeen jää kaipaamaan lapsuuden perhe sekä 5-vuotias kummityttö.

Polvileikkaus hidastaa lähtöä

Melbourne on Australian toiseksi suurin kaupunki lähes viiden miljoonan asukkaan populaatiolla. Lentoaika yhdellä välilaskulla on noin 22 tuntia, kahdella välilaskulla 25–30 tuntia.

Jouni aikoo hyödyntää työnantajan tarjoamaa matkustusetua paikan päällä Australiassa, ja ainakin Uusi-Seelanti pitää nähdä. Työkomennuksesta on sovittu vuodeksi.

Jouni oli suunnitellut, että paikalliselta golf-klubilta löytyisi paikallisia kavereita, mutta epäonneksi vanha polvivamma alkoi pahasti reistailla syksyllä ja nyt edessä on leikkaus.

– Onneksi meillä on Meteoriitissa niin hyvät sairasvakuutukset, että pääsen leikkaukseen ja ehdin saada fysioterapiaa Suomessa ennen lähtöä, Jouni kertoo luottavaisena. Lääkäri on ohjeistanut, ettei pitkää lentoa voi tehdä heti leikkauksen jälkeen, joten matkaan lähtö viivästyy hieman. Työnantaja huolehtii sairausvakuutuksesta myös uudessa kotimaassa.

Työlupa on voimassa neljä vuotta

Jounin työtehtävät muuttuvat uuden position myötä ja koodaaminen jää ainakin vuodeksi. Uusi tehtävä Australiassa on kumppanien tekninen tukihenkilö. Intohimoista koodaajaa hiukan jännittää, miten hän kestää olla erossa koodaamisesta niin pitkään. Suunnitteilla ei kuitenkaan ole omia koodausprojekteja, Jouni kertoo. 5-vuotiasta kummityttöä tulee ikävä, mutta muuten Jouni odottaa innolla vuoden mittaista seikkailua Australiassa.

Seuraamme Jounin matkaa Australiassa vuoden aikana blogin välityksellä.

Sininen Meteoriitti konsernin henkilöstö työskentelee tytäryhtiöiden Valo-tuoteliiketoiminnan tiimin myötä 10 eri maassa ympäri maailman. Yrityksessä on 132 henkilöä ja kasvu jatkuu kiivaana. Avoimiin paikkoihin voit tutustua Sinisen Meteoriitin sivuilta täältä ja Valon sivuilta täältä.

 

Tietoa kirjoittajasta

We make digital work! Olemme koodareita, konsultteja ja digitaalisen teknologian asiantuntijoita. Autamme asiakkaitamme digitaalisen työn ja liiketoiminnan kehittämisessä. Maailmalla palkittu Valo-intranet on meidän tekemä.

Kirjoitukset (398)