- 22.11.2019

Sininen Meteoriitti kouluttaa uusia koodaajia tunnissa

Perjantaina 22.11.2019 vietetään Ota lapsi mukaan töihin -päivää, jonka tarkoituksena on esitellä lapsille vanhempien työtä ja työpaikkaa. Ohjelmistoalalla on huutava pula tekijöistä ja naistenkin osuus pienenee vuosi vuodelta – miten alalle saataisiin lisää tekijöitä? Aloitetaan Sinisen Meteoriitin työpaikan esittelystä tulevaisuuden toivoille Astronauttikoulun merkeissä.

Lapsi mukaan töihin -päivä tarjoaa työpaikoille mahdollisuuden nostaa esiin lasten ääntä ja osallisuutta sekä saada hyödynnettyä lasten ja nuorten raikkaita ajatuksia. Sinisen Meteoriitin Jyväskylän toimisto organisoi Astronauttikoulun lapsilleen ja osallistujia ilmoittautui 21.

Astronauttikoulupäivän ohjelmaan kuuluu isommille lapsille koodarikoulua ja pienemmille astronauttien askartelua. Päivän aikana on tietenkin avaruusasemaruokailu, Astronauttien pääsykoe sekä Universumin maailmanmestaruus -peliturnaus.

Senior Software Developer Jouni Poikolainen askartelee Astronauttikoululaisten kanssa.

Päivän aikana tutustutaan vanhempien työhön. Jyväskylän Lutakon toimistolla nuorin osallistujista on 1-vuotias ja vanhimmat 13. Toimisto on koristeltu asianmukaisesti ja päivän ohjelma on henkilöstön itsensä organisoima ja ideoima. Jyväskylän yksikön johtaja Juha Riihola muistutti tiimiään:

– Kun suunittelette päivän sisältöä, muistakaa varmistaa, että päivän asiakastöiden on onnistuttava samalla. Toki tenavia saa ja pitää viihdyttää, mutta idis taitaa lopulta olla se, että lapset näkevät mitä siellä työpaikalla oikeasti tapahtuu.

Miksi koodaamista kannattaa opetella?

Miten opettaa lapsille ohjelmointia? Vanhempi konsultti Sivosen Jussi kertoo lapsille:

– Jos tykkäät tietokone-ja puhelinpeleistä – ne on tehty koodaamalla ja niitä voi opetella itse tekemään. Samalla opit puhumaan tietokoneiden kieltä. Lisäksi koodaaminen on hauskaa ja tietysti isona voit tulla töihin Siniseen Meteoriittiin. Jussin molemmat lapset on mukana Astronauttikoulussa.

Miten päivä on sujunut?

Sinisen Meteoriitin Valon Senior Web Designer Olli Pelkkikangas toi molemmat tyttärensä töihin. Tytöt ovat 1- ja 3-vuotiaita.

– Pienempi on ihan messissä. Isompikin oli aluksi, mutta säikähti kovasti kun ohjattu ohjelma alkoi. Hän alkaa pikkuhiljaa toipua järkytyksestä, Olli kertoo hymyillen.

Pienempiä astronautteja kiinnosti kuu, johon sai taiteilla.

 

Tunnelma on iloinen, riehakas ja inspiroitunut. Lopuksi jaetaan vielä Astronauttien todistukset.

Kiitos kaikille reippaille Astronauttikoululaisille osallistumisesta Planeetta Lutakon koodarikouluun ja muihin päivän aktiviteetteihin.

Tietoa kirjoittajasta

We make digital work! Olemme koodareita, konsultteja ja digitaalisen teknologian asiantuntijoita. Autamme asiakkaitamme digitaalisen työn ja liiketoiminnan kehittämisessä. Maailmalla palkittu Valo-intranet on meidän tekemä.

Kirjoitukset (398)