- 12.12.2019

SharePointin klassiset blogit poistuvat – ota käyttöön Moderni Valo!

SharePoint muuttuu – ei hätää, Moderni Valo Intranet auttaa!

Microsoft tiedotti viime viikolla Office 365 -asiakkailleen, että SharePointin klassiset blogit ja Delve-blogit tulevat ”eläköitymään”.

Tämä muutos vaikuttaa myös seuraaviin Valon tuotteisiin:

  • Klassinen Valo Intranet Online (Office 365:ssa)
  • Valo Idea Management Online (Office 365:ssa), eli Ideointityökalu

Sen sijaan seuraaviin Valo-tuotteisiin muutos ei vaikuta:

  • Klassinen Valo Intranet on-prem 2013, 2016, 2019
  • Moderni Valo Intranet, online tai on-prem
  • Valo Teamwork

Mitä muutos siis tarkoittaa käytännössä klassisen Valon käyttäjille?

Klassisen Valo Intranetin uutiset luodaan SharePointin klassista blogi-toiminnallisuutta hyödyntäen, kuten myös klassisessa Valon Ideointityökalussa.

Microsoftin ilmoittaman muutoksen jälkeen (17.7.2020) klassista Valo intranettiä ja Ideointityökalua voi edelleen käyttää, mutta muutos tarkoittaa, että uusia blogipohjaisia uutisia tai ideoita Ideointityökalussa ei voi enää luoda suoraan käyttöliittymästä. Ohjelmallisesti siihen on muutoksen jälkeenkin mahdollisuuksia.

Nyt on hyvä hetki siirtyä käyttämään Modernia Valoa

Moderni Valo Intranet on ollut saatavilla jo reilun vuoden ajan ja siitä löytyy kaikki samat ominaisuudet kuin klassisestakin Valosta – ja enemmän! Lisäksi modernin Valon käyttökokemus on asiakkaidemme mukaan paljon intuitiivisempi ja miellyttävämpi kuin klassisessa SharePointissa, joten syitä vaihtaa uudempaan riittää. Alla Modernin Valon esittelyvideo.

Lisäksi Valon tuotekehityksessä on parhaillaan kehitteillä kokonaan uusi moderni Valo Ideas -tuote, joka tulee vaihtoehdoksi Valon klassiselle Ideointityökalulle.

Jos organisaatiosi Valo-sopimukseen kuuluu Fresh-lisenssi, päivittäminen klassisesta Moderniin ei aiheuta lisää lisenssikustannuksia. Kokeneet konsulttimme osaavat myös auttaa sen määrittelemisessä, miten klassisesta Valosta kannattaa siirtyä Moderniin Valoon.

Ota yhteyttä sales.meteoriitti@valtti.com, niin keskustellaan aiheesta lisää! Täältä voit myös varata demoesittelyn Valosta.

Tietoa kirjoittajasta

Liiketoimintajohtaja

tytti.hallavo@valtti.com

+358 50 408 9294

Tytillä on vahva osaaminen verkkopalveluhankkeiden ja projektitoimitusten ohjauksesta ja yli vuosikymmenen kokemus asiantuntijaorganisaatioiden johtamisesta. Uransa aikana Tytti on toiminut verkkopalveluiden kehittämishankkeiden parissa sekä asiakasorganisaatioissa että palvelun toimittajan roolissa. Hän on aiemmin toiminut projektitoiminnan johtotehtävissä Tiedolla, Trainers’ Housessa, Satama Interactivessa ja Quartalissa.

Kirjoitukset (12)