, ja - 16.12.2019

Office 365 Keep on Track -webinaari, joulukuu 2019

Jälleen yksi Office 365 Keep on Track -webinaari takana. Niin kuin edellinenkin webinaari, tämänkin kertainen webinaari on omalta osaltaan historiallinen: 2010-luvun viimeinen Office 365 Keep on Track -webinaari. Tähän blogiartikkeliin olemme totuttuun tapaan koostaneet kaikille linjoilla olleille, sekä myös niille jotka eivät sinne asti päässet, tietopaketin, jossa tiivistetysti kaikki oleellinen webinaarista.

Tämän artikkelin myötä haluamme koko Keep on Track -tiimin puolesta kiittää kaikkia uskollisia sekä vähän satunnaisempiakin kuulijoitamme kuluneesta vuodesta, ja toivottaa kaikille oikein rauhallista joulua sekä onnellista ja menestyksekästä uutta vuotta 2020!

Esitysmateriaalit

Tässä linkit videotallenteen aihealueisiin.

Kysymykset ja vastaukset

Tässä kooste webinaarissa esitetyistä kysymyksistä ja vastauksista.

Saako blogeja kopioitua talteen, esim. sivuiksi tiimisivustolle?

Tietääksemme Microsoftilla ei ole tarjota työkalua tai migraatiopolkua, jolla blogiartikkelit saisi talteen tai siirrettyä jollekin toiselle alustalle. Mikäli sellainen ratkaisu tulisi tulevaisuudessa, tulemme käsittelemään sitä tulevassa Keep on Track -webinaarissa. Ehdimme pitämään vielä kolme webinaaria, ennen kuin Delve blogit poistuvat nykyisen aikataulun mukaisesti 17.7.2020. Näistä seuraava pidetään helmikuussa 2020, sen jälkeinen huhtikuussa 2020 ja vielä kesäkuussa 2020 ehdimme pitää yhden webinaarin.

Sillä välin kannattaa tutustua kollegamme Antti Koskelan blogiartikkeliin, jossa hän tuo esille yhden tavan, jolla Delve blogit voidaan migroida moderneiksi SharePoint -sivuiksi.

Miten Outlookin työpöytäsovellus eroaa selainpohjaisesta PWA-sovelluksesta?

Selainpohjainen PWA-sovellus on käytännössä eri tavalla paketoitu selainsovellus. PWA, eli Progressive Web Application teknologiana mahdollistaa erilaisia hyötyjä puhtaisiin selainsovelluksiin verrattuna, kuten esim. paremman offline-tuen. Tällä hetkellä tosin Outlook on the Web:in PWA-versio on vain runko, eikä se juuri millään tavalla hyödynnä PWA:n tarjoamia mahdollisuuksia. Jäämme siis odottamaan päivityksiä Outlook on the Web:in PWA-versioon.

Onko Mac-käyttäjille luvassa muutoksia OneNotessa?

Microsoftin roadmapilla on tällä hetkellä kolme kohdetta Mac-käyttäjille, jotka koskevat OneNotea. Niistä voit lukea lisää täältä.

Tuleeko klassisille SharePoint Online -sivuille mahdollisuus upottaa Stream-videoita?

Meillä ei ole tietoa, että näin olisi. Koska klassisten SharePoint-sivujen kehitys on vähäistä, veikkaamme, että ominaisuutta ei ole myöskään tulossa.

Millä aikataululla Office 365 Video jää historiaan? Mikä on migraation aikataulu Microsoft Stream -palveluun?

Tällä hetkellä Office 365 Video:n poistumisesta ei tiedetä muuta kuin että poistuminen on alkanut. Ensimmäiset beta-asiakkaat on jo migroitu Microsoft Stream -palveluun. Kesäkuussa alkoi vaihe 1, eli nyt on mahdollista vapaaehtoisesti käynnistää migraatio. Vaiheessa 2 migraatiosta pitää erikseen kieltäytyä, ja vaiheessa 3 kaikki migroidaan valinnoista huolimatta. Vaiheiden 2 ja 3 aikataulua ei ole vielä julkaistu. Jos kuitenkin suhteutetaan vaiheen 1 pituuteen, joka alkoi kesäkuussa 2019, ei olisi yhtään yllättävää, jos vielä vuoden päästä olisi vielä vaihe 3 käynnissä.

Milloin Robotic Process Automation (RPA) tulee Power Automate:iin (ent. Flow)

UI Flows on Power Automate:n ominaisuus jolla voidaan toteuttaa RPA-pohjaisia ratkaisuita. Sen avulla voidaan työnkulkuihin sisällyttää myös järjestelmät, joihin ei ole olemassa liittimiä tai API-rajapintoja, vaan järjestelmät integroidaan automatisoimalla niiden käyttöliittymät.

UI Flows on tällä hetkellä saatavilla julkisena esiversiona. Tutustu lisää aiheeseen Power Automate -sivustolla.

Mitä Microsoft Stream -videopalvelun käyttö edellyttää?

Microsoft Stream -palvelun käyttö edellyttää vain Office 365 -tilausta jossa on Streamin käyttöoikeus. Käytännössä se löytyy kaikista lisenssipaketeista F1:stä E5:een. Käytössä olevat Streamin ominaisuudet kuitenkin vaihtelevat hieman lisenssitason mukaan. Tarkempi taulukko ominaisuuksista löydät Microsoft Streamin dokumentaatiosta.

Mitä tapahtuu tiimin yksityisille kanaville kun omistaja vaihtaa työpaikkaa?

Voi tietysti tulla vastaan tilanne, jossa yksityisen kanavan viimeinen omistaja vaihtaa työpaikkaa. Tilanne ei kuitenkaan eroa siitä, että jos tiimin viimeinen omistaja vaihtaa työpaikkaa. Ylläpitäjillä (Global Administrator) on kuitenkin aina mahdollisuus lisätä tiimille / yksityiselle kanavalle lisää omistajia, mikäli muita omistajia ei enää talossa ole. Lienee kuitenkin hyvä sopia kollegoiden kesken, että yhtään tiimitä tai yksityistä kanavaa ei luoda jossa ei olisi vähintään kahta omistajaa.

Onko tägääminen Teamsissa tiimikohtainen juttu, vai voiko sitä hallinnoida organisaatiotasolla?

Viestien kohdentaminen käyttäjille roolin, projektin, taidon tai lokaation perusteella tulee olemaan ainakin alkuun vain Teams-kohtainen ominaisuus, mutta jatkossa varmasti mahdollista myös muissa O365-sovelluksissa, kuten trendi on ollut tähänkin asti.

Milloin Outlookin Mac-versiosta voi tallentaa sähköpostit suoraan Teamsiin?

Tähän meillä ei valitettavasti ole vastausta eikä Microsoftin tiekarttakaan sitä kerro.

Seuraava webinaari

Seuraava Office 365 Keep on Track -webinaari pidetään keskiviikkona 12.2.2020 kello 9:00-10:00. Ilmoittautuminen on jo avattu, joten rekisteröidy jo nyt, niin voit rauhoittua joulun viettoon hyvillä mielin.

Rauhallista joulua, ja onnellista uutta vuotta toivottaa koko Keep on Track -tiimimme!

Tietoa kirjoittajista

Product Owner

sari.soinoja@valointranet.com

Vieraileva kirjoittaja. Product Owner Valo-tuoteperheessä sekä Keep on Track -webinaarien vetäjä.

Kirjoitukset (20)

Arkkitehti, teknologiakonsultti

mika.berglund@valtti.com

+358 50 570 6237

Mika on toiminut IT-alalla 90-luvulta lähtien ohjelmistosuunnittelijana, teknologiakonsulttina ja arkkitehtina erikoisuusalanaan Microsoftin tuotteet ja palvelut. Viime vuosien aikana hän on keskittynyt auttamaan organisaatioita hyödyntämään Microsoft Azure ja Office 365 -pilvipalveluita.

Kirjoitukset (25)

We make digital work! Olemme koodareita, konsultteja ja digitaalisen teknologian asiantuntijoita. Autamme asiakkaitamme digitaalisen työn ja liiketoiminnan kehittämisessä. Maailmalla palkittu Valo-intranet on meidän tekemä.

Kirjoitukset (398)