- 17.1.2020

Sininen Meteoriitti mukaan #mimmitkoodaa-ohjelmaan murtamaan lasikattoja

Mimmit koodaa kevään 2020 launch

#mimmitkoodaa-ohjelman tarkoitus on kannustaa ohjelmistokehityksestä kiinnostuneita naisia opettelemaan koodaamista ja työllistymään ohjelmistoalalle. Ohjelmisto- ja e-business ry tarjoaa yhdessä jäsenyritystensä kanssa maksuttomia koulutuksia alasta kiinnostuneille naisille, joilla ei ole aiempaa koodauskokemusta.

Ohjelma vastaanotti EU:n talous- ja sosiaalikomitean yhteiskuntapalkinnon tehdystä työstä tasa-arvon hyväksi. Mimmit koodaa -ohjelma ihan konkreettisesti muuttaa maailmaa, lisää softan ymmärrystä ja lisää sen tärkeyttä ammatinvalinnoissa.

Sinisen Meteoriitin työntekijät lähtivät innoissaan mukaan tärkeään ohjelmaan

Talent Acquisition & Development Manager Seija Suoniemi pohtii: ”Olen tosi iloinen, että uusi työnantajani Sininen Meteoriitti tukee kampanjaa. Toivon, että tällainen hanke olisi ollut silloin, kun itse olin opiskelija ja mietin tulevaisuuden työpaikkaa. Olen aiemmin ollut mukana vastaavissa tapahtumissa, mm. Shaking Up Tech:ssä ja saanut niistä hyviä kokemuksia.” 

Tapahtumassa ständillä mukana olevan konsultin Katja Karjalaisen sanoin: ”Ala kaipaa lisää osaajia ja rutkasti lisää naisnäkökulmaa.” 

Ystävänpäivän 14.2. launchiin odotetaan 500 innokasta kävijää

Kevään workshopit käynnistetään ennennäkemättömän hienolla ja inspiroivalla #mimmitkoodaa-launchilla. Paikan päällä on 500 ohjelmistokehityksestä kiinnostunutta sekä innostunutta mimmiä. Sinisen Meteoriitin puheenvuoron pitää toimitusjohtaja Pekka Walkama otsikolla: Digiratkaisuja Suomeen ja 45 maahan.

Sinisen Meteoriitin ja tytäryhtiö Valon yhteisellä ständillä tapaat useita yrityksemme tekijöitä päivän aikana. Mukana oleva Sari Soinoja kertoo, miksi halusi ehdottomasti lähteä mukaan: ”Viimeisen parin vuoden sisällä naisten ja tyttöjen koodaamisesta on alettu puhua laajemmin, mutta muutos tapahtuu hitaasti. Haluan olla mukana viemässä viestiä eteenpäin siitä, kuinka kivaa ohjelmistoalalla on tehdä töitä.” 

Sari työskentelee Product Ownerina Valon puolella ja vetää joka toinen kuukausi suosittua Office 365 Keep on Track -webinaaria. Maksuttomassa webinaarissa käydään läpi Office 365 -kuulumisia ja viimeisimpiä päivityksiä. 

Maksuttomia koodauskouluja luvassa Helsingin lisäksi Jyväskylässä

Helsingin lisäksi Sininen Meteoriitti tulee järjestämään koodaustyöpajan myös yrityksen Jyväskylän toimistolla syksyllä 2020.

Kokenut ja pidetty kouluttaja Sari Soinoja tulee toimimaan Sinisen Meteoriitin Mimmit koodaa -ohjelman workshopin vetäjänä Helsingissä. Workshopin tarkemmat tiedot ja sisältö julkaistaan 14.2. Mimmit koodaa -tapahtumassa.

”Tämä on tulevaisuuden ala. Uskoisin, että ilman edes pientä koodausosaamista ei tulevina vuosina pärjää työelämässä”, summaa projektipäällikkö Nina Boman, jonka kanssa myös pääset juttelemaan alasta laajemmin ystävänpäivänä Katajanokalla.

 

Nähdään ystävänpäivänä!

Katso launchin koko ohjelma täältä.

Tapahtumatiedot

Aika: 14.02.2020 klo 11:00-19:00
Paikka: Scandic Grand Marina, Katajanokanlaituri 7

Tietoa kirjoittajasta

We make digital work! Olemme koodareita, konsultteja ja digitaalisen teknologian asiantuntijoita. Autamme asiakkaitamme digitaalisen työn ja liiketoiminnan kehittämisessä. Maailmalla palkittu Valo-intranet on meidän tekemä.

Kirjoitukset (398)