- 10.2.2020

Täällä tehdään yhdessä

Sininen Meteoriitti auttaa asiakkaitaan digitaalisten työtapojen kehittämisessä, liiketoimintaprosessien digitalisoinnissa sekä verkkopalvelujen ja sähköisten asiointipalveluiden toteuttamisessa. Sinisen Meteoriitin konsultit vastaavat siitä, että asiakas saa sitä mitä on tilannut – ja vielä vähän enemmän.  

Sininen Meteoriitti on ollut toiminnassa jo toistakymmentä vuotta. Toiminta kasvaa koko ajan. Sinisen Meteoriitin toimipisteet löytyvät Suomessa Helsingistä ja Jyväskylästä. Valo-tuoteliiketoiminnalla henkilöstöä on maailmalla jo lähemmäs kymmenessä maassa, uusimpana Australiassa.

– Olemme ehkä tunnetuimpia kehittämästämme Valo-intranetistä, Office 365 -konsultoinnista ja SharePoint-osaamisesta, kertoo konsultti Panu Parviainen.

– Tavoitteenamme on helpottaa ihmisten työskentelyä erilaisilla digitaalisilla ratkaisuilla ja samalla poistaa digitaalinen-sanasta se sellainen hirveä pelottavuus, jäykkyys ja ”suuri peikko” -efekti, hymyilee konsultti Lotta Grönlund.

sininenmeteoriitti_konsultit-2

Työtehtävät vahvuuksien ja omien mielenkiinnon kohteiden mukaan

Konsultin työ on Sinisellä Meteoriitilla hyvin moninaista. Asiakkaiden tarpeet ovat erilaisia ja tämä näkyy arjessa hyvin vahvasti. Aamu voi alkaa esimerkiksi ison yrityksen Office 365 -työkalujen pilotoinnin suunnittelulla, jatkua pienen yrityksen Teamsin online-koulutuksella ja päättyä vielä pariin palaveriin.

– Työtehtäviä voi valita pitkälti omien vahvuuksien mukaan. Itselle mieluisinta on ollut tietotekniikan, liiketoiminnan ja muutosjohtamisen osaamisen yhdistäminen asiakastyössä, Parviainen sanoo.

– Kaikista parhainta työssäni ovat asiakkaat. Heidän takiaan oikeastaan hakeuduinkin tänne töihin, sillä halusin tehdä enemmän asiakastyötä. Tässä konsultin roolissa teen käytännössä katsoen pelkästään asiakastyötä, Grönlund iloitsee.

– Konsultti on asiakasprojekteissa käytännössä asiantuntija, joka ohjaa projektin sisällöllisesti läpi niin, että se on sitä, mitä asiakas on ostanut ja että asiakas saa loppujen lopuksi myös sen, mitä ei ole tajunnut ostaa, Grönlund virnistää.

Jotain uutta oppii joka päivä

Sininen Meteoriitti kannustaa työntekijöitään myös kouluttautumaan ja kehittämään omaa osaamistaan. Osan työajasta saa sovittaessa käyttää opiskeluun ja kouluttautumiseen osallistumalla joko suoraan Sinisen Meteoriitin tarjoamiin koulutuksiin tai muihin koulutuksiin.

– Päädyin Siniselle Meteoriitille sen takia, että etsin työpaikkaa, missä pystyisin laajentamaan osaamistani. Nyt kolme vuotta myöhemmin voin sanoa, että näin on tapahtunut, toteaa konsultti Katja Karjalainen.

– Työ itsessään on sellaista, että saan oppia jotain uutta joka päivä. Toisaalta pystyn asettamaan itselleni tavoitteita, että puolen vuoden päästä osaan tuota ja vuoden päästä olen jo huippuosaaja tässä talossa. Se on hyvin motivoiva tekijä ja onnistuu kyllä talossa, Grönlund painottaa.

sininenmeteoriitti_konsultit-2

Työstään voi olla ylpeä

Sinisen Meteoriitin organisaatiokulttuuri ei ole perinteisen hierarkinen, vaan hyvin yhteisöllinen. Vaikka jokainen konsultti tekee töitä myös yksin, tehdään iso töistä kuitenkin yhdessä. Tärkeää on osata olla myös osa asiakkaan tiimiä.

– Täällä tehdään yhdessä. Yksin ei tarvitse tehdä ja apua on aina tarvittaessa tarjolla. Se on mielestäni yksi tämän yrityksen parhaista asioista. Yhdessä tekemisen kulttuuri on meillä se ihan paras juttu, Karjalainen iloitsee.

– Ei ole tullut yhtään sellaista tilannetta, etteikö työkavereihin voisi luottaa. Meillä on vahvaa osaamista, ja tarpeen vaatiessa tehdään myös extratunteja, joustoa kun löytyy myös toiseen suuntaan, Parviainen kiittelee.

– Haluan olla töissä sellaisessa yrityksessä ja tehdä sellaista työtä, mistä voin olla ylpeä. Sinisellä Meteoriitilla voin olla ylpeä työstäni ja työpanoksestani, Karjalainen kiteyttää.

Tietoa kirjoittajasta

Liiketoimintajohtaja

tytti.hallavo@valtti.com

+358 50 408 9294

Tytillä on vahva osaaminen verkkopalveluhankkeiden ja projektitoimitusten ohjauksesta ja yli vuosikymmenen kokemus asiantuntijaorganisaatioiden johtamisesta. Uransa aikana Tytti on toiminut verkkopalveluiden kehittämishankkeiden parissa sekä asiakasorganisaatioissa että palvelun toimittajan roolissa. Hän on aiemmin toiminut projektitoiminnan johtotehtävissä Tiedolla, Trainers’ Housessa, Satama Interactivessa ja Quartalissa.

Kirjoitukset (12)