- 16.3.2020

Kuukauden #EtätyöPartaHaaste

Työnteko on vuorovaikuttamista niin oman organisaation sisällä kuin sidosryhmienkin välillä. Esimiehen ja tiimikaverin tehtävä on auttaa joukkuetta saavuttamaan yhdessä enemmän, pääsemään vaikeista tilanteista yli ja tsempata tappioiden hetkellä – niin ja toki myös juhlia niitä onnistumisia. Digikanavassa ja etänä työskennellessä et voi taputtaa olalle samalla tavalla kuin livenä, mutta sama lopputulos on mahdollista saada aikaiseksi eri tavoilla. Uusi työ vaatii uusia välineitä ja toimintatapoja – myös työyhteisöfiiliksen tuomiseen digikanavaan.

Nyt kun maailma on koronaepidemian kourissa ja etäyhteydet natisevat liitoksissaan, myös ihmisten jaksaminen on koetuksella. Nauru ja huumori eivät yksinään toki korjaa asioita, mutta ei niistä ainakaan haittaakaan ole. Koska samaan aikaan eri urheilulajit ovat kevään tauolla, katukuvasta puuttuu mielestämme oleellinen hymyjä huulille tuova osa, nimittäin hölmön näköiset playoff-parrat. Viime viikolla sovimme kuukauden etätyöjakson 13.4. saakka Sinisessä Meteoriitissa Suomessa ja Valo-tuoteorganisaatiossamme eri puolilla maailmaa – ja nyt lanseeraamme samalle ajalle #EtätyöPartaHaaste-kampanjan. Kukin saa kasvattaa tyylillään ja valita oman lähtötilanteensa (ei tartte aluksi sheivata kokonaan pois, jos ei halua). Kuukauden päästä ja toki matkan varrella aiemminkin saamme naureskella karvaisille naamoille videokokouksissa.

Playoff-parrat ovat saaneet alkunsa taikauskoisista lähtökohdista. Omassa teemassamme taas, huumorin ohella, otamme kantaa vakavaan asiaan ja kehotamme kaikkia laittamaan ihmisten hyvinvoinnin prioriteettilistan kärkeen ja valjastamaan organisaatiot mahdollisuuksien mukaan etätyöhön. Koko firman täysi etätyömoodi sai meidät miettimään ja ottamaan käyttöön erilaisia tilannetta helpottavia ja etätyöpäiväkokemustamme parantavia yhteisöllisyyden elementtejä – virtuaalisista kahvitauoista taukojumppiin ja afterworkeihin. Haluamme samalla avata avoimen keskustelun ja ideoinnin aiheen tiimoilta laajemminkin.

Kaikki ovat siis tervetulleita mukaan partahaasteeseen ja tuomaan vähän iloa maailman kriisien keskelle jakamalla kontribuutionsa otsikon hashtagilla. Also in English: #RemoteworkBeardChallenge

Näin se lähtee nyt liikkeelle allekirjoittaneella tuoreen sheivin jäljiltä:

Tietoa kirjoittajasta

We make digital work! Olemme koodareita, konsultteja ja digitaalisen teknologian asiantuntijoita. Autamme asiakkaitamme digitaalisen työn ja liiketoiminnan kehittämisessä. Maailmalla palkittu Valo-intranet on meidän tekemä.

Kirjoitukset (398)