YLE uutisoi kuluvalla viikolla opettajien uupuvan työtaakan alle tilanteessa, jossa uudet etäopetuksen välineet on jouduttu ottamaan käyttöön nopeasti ja ilman ennakkovalmistautumista. Uupumuksen tunne on sekä ymmärrettävä että valitettava ja Sininen Meteoriitti haluaa kantaa kortensa kekoon tilanteen helpottamiseksi. Järjestämme opettajien tueksi veloituksettoman webinaarin Microsoft Teams for Education -ohjelmiston käyttämisestä työvälineenä etäopetuksessa. 

Modernit digitaaliset ohjelmistotuotteet taipuvat nykypäivänä erittäin joustavasti ja tehokkaasti etäopetuksen tarpeisiin. Microsoft Teams on Microsoftin historian nopeimmin kasvanut tuote ja sitä käytetään erittäin laajasti eri puolilla maailmaa myös vaativien ja kompleksien opetuskokonaisuuksien järjestämiseen. Opettajien Suomessa koronakriisin aikana kohtaamat haasteet ovat kuitenkin erittäin todellisia, koska uusien välineiden käyttöönottoon ei ole ollut mahdollisuutta valmistautua etukäteen. 

Microsoft Teams on monipuolinen ratkaisu ja sen oppilaitoksia varten räätälöidyssä Education-versiossa on omat erityispiirteensä, mutta pääperiaatteet ovat samat yrityksissä laajasti käytössä olevan Teamsin kanssa. Positiivisesti ajateltuna oppilaiden näkökulmasta etäopiskeluvälineiden käyttö valmistaakin samalla myös koko ajan nopeammin digitalisoituvaan työelämään, jossa tehokkaat digityöskentelyn välineet ovat arkipäivää monessa organisaatiossa. 

Sininen Meteoriitti järjestää opettajille opetuksen suunnittelun tueksi ja käytännön toteutuksen ohjenuoraksi veloituksettoman webinaarin, johon kuka tahansa saa osallistua. Sen puitteissa käsitellään Microsoft Teams for Education -ohjelmiston käyttöä opettajan työvälineenä etäopetuksessa ja käydään läpi niin työkalun toimintoja kuin sopivia käyttötapojakin eri tilanteisiin. Webinaarin pitävät Teamsin käyttöä ja käytön suunnittelua työkseen konsultoivat Sinisen Meteoriitin asiantuntijat Jari Kopakkala ja Katja Karjalainen.  

Sininen Meteoriitti – Teams for Education -webinaari, keskiviikkona 1.4. klo 15.00-16.00 

Ohjelma: 

  • Teams-työkalut ja käyttöliittymä 
  • Omat Teams-asetukset 
  • Tiimien/luokkien/kurssien luonti ja asetukset 
  • Tehtävien luonti ja tarkastaminen 
  • Teams-kokousten järjestäminen ja kokoustoiminnot 

Jos et pääse mukaan webinaariin, voit kuitenkin käydä tutustumassa Microsoft Teamsin avulla tapahtuvan opetuksen tueksi YouTubeen julkaisemaamme konsultti Jari Kopakkalan opetusvideoiden sarjaan Jarin Teams-aakkoset digiopettajalle 

 

Ota yhteyttä

Tietoa kirjoittajasta

We make digital work! Olemme koodareita, konsultteja ja digitaalisen teknologian asiantuntijoita. Autamme asiakkaitamme digitaalisen työn ja liiketoiminnan kehittämisessä. Maailmalla palkittu Valo-intranet on meidän tekemä.

Kirjoitukset (398)