Office 365 Keep on Track webinaari #33 on takana, ja on aika koostaa webinaarin anti totutusti tämän artikkelin muodossa. Tällä kertaa kooste on antanut hieman odottaa itseään. Pahoittelumme siitä.

Linjoilla oli jälleen kerran erittäin mukavasti väkeä. Etukäteen olimme ehkä vähän huolissamme siitä, miten tämän kevään runsaasti lisääntynyt online-seminaaritarjonta vaikuttaa Keep on Trackin osallistujamäärään. Huoli osoittautui kuitenkin aiheettomaksi ja osallistujamäärä osui hyvin meidän normaaliin, varovaisen kasvavaan vaihteluväliimme.

Lämmin kiitos kaikille osallistujille! On hienoa huomata, miten meidän vakio-osallistujiemme määrä kasvaa hiljalleen. Olisi hienoa joskus päästä tapaamaan ihan kasvotusten. Ehkä jonain päivänä järjestämme Keep on Track -webinaarin ihan live-yleisön edessä, sitten joskus kun saamme taas kokoontua sankoin joukoin.

Esitysmateriaalit

Pikalinkit videon eri aihealueisiin:

Kysymykset ja vastaukset

Webinaarin aikana saimme jälleen kerran mukavasti kysymyksiä, joihin moneen emme suorassa lähetyksessä ehtineetkään vastaamaan. Näistä yhteenveto vastauksineen tässä alla.

Miten ensimmäinen kirjautuminen hoidetaan jos käytössä puhelinnumerokirjautuminen?

Käyttäjälle määritellään käyttäjätietoihin (AAD:hen) matkapuhelinnumero, jonka avulla hän voi kirjautua ja muutama muu asetus, niistä voi lukea lisää täältä. Sen jälkeen käyttäjä voi kirjautua jopa ensimmäisellä kerralla suoraan puhelinnumerollaan esimerkiksi osoitteeseen portal.office.com.

Mover: osaako vain siirtää, vai voiko sillä myös kopioida?

Moverilla nimenomaan kopioidaan tiedostoja. Taisimme webinaarissa epähuomiossa puhua siirtämisestä. 

Tiimien tagaamisesta: AD:ssa pystyy määrittelemään tiimitiedot käyttäjille. Pitääkö tiimitiedot määrittää Teamsissa, vai osaako Teams automaattisesti käyttää AD:ssa määriteltyjä tiimitietoja?

Teams näyttää AD:ssa määritellyt tiimitiedot lähinnä organisaatiokaavion muodossa, mutta se ei käytä niitä tageina. 

Jos organisaation laajuinen tiimi on luotu jo aikaisemmin, pitääkö se nyt tuhota?

Ei tarvitse. Tämä organisaatiolaajuinen tiimi tulee automaattisesti ainoastaan uusiin perustettaviin Office 365 -organisaatioihin. Olemassa oleviin organisaatioihin ei tule tämän osalta muutoksia.

Saako organisaation laajuiseen tiimin jäsenet lisättyä automaattisesti ettei tarvitse muistaa niitä käsin lisätä?

Jos luotu tiimi on aidosti organisaationlaajuinen tiimi, eli luotaessa on valittu kuvan alimmainen vaihtoehto:

…silloin kaikki tenantin uudet sisäiset käyttäjät lisätään automaattisesti tuohon tiimiin. Tämän voi tehdä vain admin, eli jos valintaa ei ole näkyvissä uutta tiimiä luotaessa, sinulla ei ole riittävästi käyttöoikeuksia sellaisen tiimin luomiseen. Jos tiimi on luotu ns. manuaalisesti, eli käytetty tavallista tiimiä ja lisätty siihen kaikki organisaation käyttäjät manuaalisesti, silloin se ei ole teknisesti ottaen ”aito” organisaationlaajuinen tiimi eikä automaattista lisäystä ole. Tavallinen tiimi on kuitenkin mahdollista muuttaa organisaationlaajuiseksi tiimiksi ryhmään lisätyn adminin toimesta, ohjeet löytyvät täältä (FAQ-kohdasta).

Tuleeko tästä tallenne?

Kyllä. Se on katsottavissa tuosta ylhäältä tai YouTube-kanavaltamme.

Muut

Nyt kun verkkokokoukset ja muut virtuaaliset tapahtumat ovat kokeneet uuden nousun, niin törmäsimme tähän Microsoftin artikkeliin, jossa hyvin tiiviisti käydään läpi mitä kannattaa miettiä kun on järjestämässä verkkokokousta tai virtuaalista tapahtumaa. Olemme itsekin tarkistaneet käytäntöjämme tuon artikkelin pohjalta, ja uskomme, että siitä voi olla monelle muullekin hyötyä, joten lisäsimme sen tähän koosteeseen mukaan.

Seuraava webinaari

Seuraava webinaari pidetään keskiviikkona 10.6.2020 klo 9-10. Ilmoittautuminen on jo avattu, joten nyt kannattaa jo varata paikka, ettei pääse unohtumaan.

Kuten totesimme webinaarissa, olemme siitä asti kun Microsoft Teamsin live-tapahtumat lanseerattiin, halunneet siirtyä käyttämään niitä webinaareissamme. Tämän toteuttaminen on kuitenkin jäänyt taka-alalle uinumaan, mutta nyt olemme päättäneet ottaa härkää sarvista ja  selvittää alustan sopivuus Keep on Track -webinaariimme.

Tulemme toukokuun aikana koeponnistamaan Teamsin live-tapahtumia ja arvioimaan niiden soveltuvuutta webinaarikäyttöön. Jos (ja toivottavasti kun) päädymme siirtymään Teamsiin, myös Keep on Track -webinaarien osalta, tulemme olemaan kaikkiin jo GotoWebinar-tapahtumaan rekisteröityneisiin yhteydessä ja tiedottamaan muutoksesta. Joten ei huolta, jos ehdit jo rekisteröityä tai suunnittelet tekeväsi sen pian.

Sillä aikaa voit käydä katsomassa miltä Teamsin live -tapahtumana tuotettu seminaari näyttää. Järjestimme jo loppuvuodesta 2018 Microsoft-talolla tilaisuuden, joka lähetettiin suorana lähetyksenä Teamsin live -tapahtumana. Tietääksemme tämä oli ainakin Suomen ensimmäinen Teams Live -lähetys, ja todennäköisesti myös ensimmäisiä maailmassa.

Ensi kertaan!

Tietoa kirjoittajista

Arkkitehti, teknologiakonsultti

mika.berglund@valtti.com

+358 50 570 6237

Mika on toiminut IT-alalla 90-luvulta lähtien ohjelmistosuunnittelijana, teknologiakonsulttina ja arkkitehtina erikoisuusalanaan Microsoftin tuotteet ja palvelut. Viime vuosien aikana hän on keskittynyt auttamaan organisaatioita hyödyntämään Microsoft Azure ja Office 365 -pilvipalveluita.

Kirjoitukset (25)

Product Owner

sari.soinoja@valointranet.com

Vieraileva kirjoittaja. Product Owner Valo-tuoteperheessä sekä Keep on Track -webinaarien vetäjä.

Kirjoitukset (20)