, ja - 26.8.2020

Office 365 Keep on Track -webinaari, elokuu 2020

Elokuun webinaari pidettiin hyväksi havaittuna Teams live -tapahtumana. Osallistujat lienevät vielä olleen kesälomalla, koska osallistujamäärä oli tavallista alhaisempi, vai liekö syynä ollut niin sanottu webinaariväsymys viimeisen puolen vuoden aikana exponentiaalisesti lisääntyneen webinaaritarjonnan vuoksi?

Joka tapauksessa linjoilla oli kuitenkin nelisenkymmentä osallistujaa ja saimme jälleen muutamia kysymyksiä, joten kiitos teille kaikille siitä!

Alla tuttuun tapaan webinaarin materiaalit ja vastaukset vielä kertauksena.

Esitysmateriaalit

Voit myös katsoa webinaaritallenteen suoraan tästä alta.

Webinaarin kysymykset ja vastaukset

Pystyykö listoja lisäämään myös Teams-ryhmiin?

Kyllä, kun luot Lists-sovelluksesta listan, voit valita luotko sen henkilökohtaisena vai liitätkö sen johonkin Teams tiimiin (tai esim. SP communication siteen). Teamsissa ei vielä voi itsessään luoda Listoja, mutta pian myös Teamsista löytyy oma Lists-sovellus. Ennen kuin se on tuotannossa, Listan voi tuoda näkyviin Teamsin kanavaan Website -välilehtenä:

Kopioi url-osoite suoraan Listasta selaimessa.

Tämän jälkeen Lista näkyy Teamsissa kuten Lists-sovelluksessakin.

Vaatiiko Listsin käyttö Exchange Onlinen?

Emme löytäneet tästä Microsoftin dokumentaatiota tai yksiselitteistä vastausta, että näin olisi tai ei ole. Lists vaatii todennäköisesti toimiakseen OneDriven, koska omat listat tallentuvat sinne, mutta emme näe, että Exchange online olisi pakollinen. Microsoft saattaa kuitenkin ajoittain yllättää 🙂 Lists sisältyy kaikkiin M365 Enterprise-lisensseihin, eli MS 365 E3, E5 ja F3. Lisää Lists-sovelluksesta voit lukea täältä.

Oletteko huomanneet, että kahdenvälisessä puhelussa kun esittää powerpointia, niin siirtymisnuolet ovat kadonneet eikä löydy nappulaa millä voi lopettaa esittämisen?

Testasimme webinaarin jälkeen tätä ja huomasimme, että kahdenvälisissä tai aikataulutetuissa puheluissa osallistujat eivät enää voi vaihtaa PowerPointin dioja (aikaisemmin pystyi siirtymään taaksepäin). PowerPointin esittämisen koko ruudun tilasta voi sen sijaan lopettaa edelleen Esc-nappia painamalla ja sen jälkeen katkaista sovelluksen jaon kokousikkunan oikeasta yläreunasta.

Seuraava webinaari

Seuraava Office 365 Keep on Track -webinaari pidetään 28.10.2020 kello 09-10. Ilmoittautuminen tähän webinaariin on jo avattu, joten muista varata paikkasi ajoissa ja tyhjentää kalenteri tuolta aamulta. Sitten vaan kuppi kahvia, teetä tai muuta valitsemaasi nautintoainetta kouraan, nojaa taaksepäin ja rentoudu seurassamme. Nähdään lokakuussa!

Tietoa kirjoittajista

Product Owner

sari.soinoja@valointranet.com

Vieraileva kirjoittaja. Product Owner Valo-tuoteperheessä sekä Keep on Track -webinaarien vetäjä.

Kirjoitukset (20)

Arkkitehti, teknologiakonsultti

mika.berglund@valtti.com

+358 50 570 6237

Mika on toiminut IT-alalla 90-luvulta lähtien ohjelmistosuunnittelijana, teknologiakonsulttina ja arkkitehtina erikoisuusalanaan Microsoftin tuotteet ja palvelut. Viime vuosien aikana hän on keskittynyt auttamaan organisaatioita hyödyntämään Microsoft Azure ja Office 365 -pilvipalveluita.

Kirjoitukset (25)

We make digital work! Olemme koodareita, konsultteja ja digitaalisen teknologian asiantuntijoita. Autamme asiakkaitamme digitaalisen työn ja liiketoiminnan kehittämisessä. Maailmalla palkittu Valo-intranet on meidän tekemä.

Kirjoitukset (398)