ja - 28.10.2020

Office 365 Keep on Track -webinaari, lokakuu 2020

Lokakuun Teams live -webinaarissa oli jälleen reilu nelisenkymmentä osallistujaa ja kysymyksiä tuli mukavasti, lopuksi jopa tiedusteltiin meidän etätyökestävyydestämme. Jollei muuta, niin kokemusta on ainakin kertynyt! Kiitoksia kaikille mukana olleille.

Alla webinaarin materiaalit ja koostettuna vastaukset kysymyksiin.

Esitysmateriaalit

Voit myös katsoa webinaaritallenteen suoraan tästä alta.

Alla olevista linkeistä voit myös suoraan hypätä tallenteen eri aiheisiin.

Kysymykset

Saimme taas tällä kertaa hyviä kysymyksiä webinaarin aikana, joista osaan ehdimme vastata jo webinaarin aikana. Tässä yhteenveto kaikista kysymyksistä ja vastauksista.

Onko Teamsin tilatiedot saatavilla rajapinnan kautta?

Oletamme että tässä kysyjä viittaa käyttäjien läsnäolotietoon (presence). Tämä tieto löytyy Microsoft Graph -rajapinnasta, joka on ohjelmointirajapinta kaikkiin Microsoft 365 -palveluihin, ja niiden sisältämiin tietoihin. Tästä rajapinnasta löytyy myös Presence API, jonka dokumentaatio löytyy täältä.

Kannattaa huomioida, että läsnäolotieto löytyy Microsoft Graphin beta-versiosta, johon Microsoft voi vielä mahdollisesti tehdä muutoksia, jotka vaikuttavat rajapintaa käyttäviin sovelluksiin.

Voiko Teamsin tulevan Breakout Roomsin huoneiden keskusteluja tallentaa?

Breakout -huoneissa on tallentaminen mahdollista normaaliin tapaan.

Forms ei näy Office-sovelluksessa iOS mobiilissa. Onko se tulossa millä aikataululla?

Office-sovelluksessa iOS:lle näyttäisi päivityksessä 2.43, joka on julkaistu  9. marraskuuta 2020, olevan Microsoft Forms tuki, jonka myötä voi luoda uusia kyselyjä ja tarkastella viimeisimpiä Office-mobiilisovelluksella.

Onko Teams-kokouksissa äänestysmahdollisuutta?

Ei vielä sisäänrakennettua tapaa, mutta esim. Formsilla voi tehdä äänestyslomakkeen ja jakaa linkkinä kokouksen keskusteluissa.

Toimiiko Teamsin spotlight myös tallenteessa?

Spotlight ei vielä toimi tallenteessa, vain ainoastaan kokouksen aikana. Tämä on kuitenkin tilapäinen järjestely, johon Microsoft on luvannut muutoksia tulevaisuudessa. Tulethan siis tuleviinkin webinaareihimme, joissa kerromme kun tämä asia muuttuu.

Seuraava webinaari

Seuraava webinaari pidetään 16.12.2020 kello 09:00. Ilmoittautuminen webinaariin on jo avattu, joten varaa itsellesi paikka jo nyt, niin ei sitten vahingossa unohdu joulujärjestelyiden vuoksi. Ensi kertaan!

Tietoa kirjoittajista

Arkkitehti, teknologiakonsultti

mika.berglund@valtti.com

+358 50 570 6237

Mika on toiminut IT-alalla 90-luvulta lähtien ohjelmistosuunnittelijana, teknologiakonsulttina ja arkkitehtina erikoisuusalanaan Microsoftin tuotteet ja palvelut. Viime vuosien aikana hän on keskittynyt auttamaan organisaatioita hyödyntämään Microsoft Azure ja Office 365 -pilvipalveluita.

Kirjoitukset (25)

Product Owner

sari.soinoja@valointranet.com

Vieraileva kirjoittaja. Product Owner Valo-tuoteperheessä sekä Keep on Track -webinaarien vetäjä.

Kirjoitukset (20)