Azure

Microsoft Azure on Microsoftin julkinen pilvipalvelu. Azurea voidaan käyttää sekä virtuaalipalvelinten alustana (Infrastructure as a Service, IaaS) että kehittäjille tarkoitettuna kehitysalustana (Platform as a Service, PaaS). Microsoft Azure tarjoaa myös erilaisia valmiita pilvipalvelukomponentteja esimerkiksi mobiililaitteiden hallintaan (Microsoft Intune), dokumenttien suojaamiseen (Azure Rights Management Service), suurten datamassojen analysointiin (Big Data) ja koneoppimiseen (Azure Machine Learning).

Sinisen Meteoriitin konsultointiliiketoiminta yhdisti voimansa Valtti Kumppaneiden kanssa syyskuussa 2020. Lue lisää Azuresta ja muista teknologioista Valtin sivuilta.

Tehoa ja skaalautuvuutta pilvestä

Microsoft Azure mahdollistaa eri sovellusten rakentamisen nopeasti ja helposti skaalautuvaan ympäristöön, jossa on kehittäjien kannalta heti kaikki tarpeellinen käytössä.

Azure tukee useita eri ohjelmointikieliä, joten sen käyttöä ei tarvitse rajata vain tiettyihin teknologioihin. Toki sieltä löytyy paljon valmiita integraatioita ja sovelluksia Microsoftin palveluihin ja tuotteisiin, mutta ympäristönä se mahdollistaa hyvin myös esimerkiksi Java, PHP tai Node.js pohjaiset sovellukset.

Varsinkin mobiilisovellusten kehittämisen ja ylläpidon kannalta Azure on ihanteellinen ympäristö kehittää, hallita ja julkaista eri palveluita.

Azuren hyötyjä ovat mm.

  • Skaalautuu myös kansainvälisesti
  • Nopeus ja helppous käyttöönotossa
  • Käyttöpohjainen hinnoittelu
  • Joustava hallinta

Virtuaalikoneet

Windows ja Linux koneet virtualisoituna muutamassa minutissa

Sovelluskehitys

Verkkopalvelut ja mobiilisovellukset pilveen

Pilvipalvelut

Skaalautuvat sovellukset helposti pilvestä

Active Directory

Hallitse käyttöoikeuksia eri palveluiden välillä

IoT Hub

Hyödynnä pilveä eri IoT-palveluiden kehittämisessä

Koneoppiminen

Tehokkaat ennakoivan analytiikan välineet käytössäsi

Power BI

Visualisoi dataa haluamallasi tavalla

Bot Service

Älykäs ja skaalautuva botti eri tarpeisiin

Tietokannat

Hyödynnä pilven tehoa

Kerromme toki lisää!

Lue Azuren mahdollisuuksista

14.5.2019

SharePoint on kokenut renesanssin Modernin SharePointin myötä. Yksi modernin SP:n perusajatuksista on, että asiakkailla olisi vähemmän SharePointin päälle palvelimella toteutettuja, raskaasti räätälöityjä ratkaisuja. Idea on, että pilvestä tuodaan uusia toiminnallisuuksia...

Lue lisää

8.1.2018

Lähes kaikilla yrityksillä, nuorimpia pilvikeskeisiä yrityksiä ehkä lukuunottamatta, on jonkinlaisia tietojärjestelmiä omassa konesalissa. Oma konesali voi tässä tapauksessa olla myös jonkun paikallisen IT -kumppanin ylläpitämä. Yritykset rakentavat myös uusia tietojärjestelmiä...

Lue lisää

Lue lisää

29.9.2017

Me suomalaiset olemme hyvässä digi-iskussa Microsoftin ja PwC:n tekemän tuoreen selvityksen mukaan. Pärjäämme mittelöissä jopa maailmanluokan vertailussa. Kyseisessä selvityksessä oli mukana isoja kotimaisia organisaatioita mm. Finnair, Kone, SOK, Posti ja...

Lue lisää