Diginautin

käsikirja

Ei, vastaus ei ole 42.

Jos tämä tuottaa suunnattoman pettymyksen, esitän pahoitteluni, olet eksyksissä.

Tämä ei ole Linnunradan käsikirja liftareille. Tämä on Sinisen Meteoriitin käsikirja diginauteille.

Voit kuunnella käsikirjamme tästä äänitteenä. Jos olet kirjoitetun sanan ystävä, löydät käsikirjamme tekstinä alhaalta. Tutustu avoimiin työpaikkoihimme.

Keitä me olemme?

Digitalisaatio, tuo viimeinen rintama,
tämä on Sinisen Meteoriitin lokikirja,
matkaamme yhdessä kohti digitalisaation uusia muotoja,
etsimme uusia digitaalisen työn tapoja
ja koodaamme rohkeasti kohti tuntematonta.

Matkamme alkoi vuonna 2001, kun joukko nuoria henkilöitä halusi ”koodata oikein”.

Mikä ihmeen Sininen Meteoriitti, mikä on nimen merkitys? Kunpa et olisi kysynyt. Nimittäin, se on täysin sattumaa. Yksi viidestä perustajajäsenestämme oli varannut domainin meteoriitti.com.

Pelkkä Meteoriitti ei kuitenkaan kelvannut yrityksen nimeksi Patentti- ja rekisterihallituksen virkamiehille ja -naisille, joten Meteoriitin eteen valittiin suomalaisuutta edustava väri eli sininen.

Kuten sanoin, kunpa et olisi kysynyt. Se ei ole kovin jännittävää, mutta se on totuus.

Keitä me olemme? Me olemme koodareita, konsultteja ja digitaalisen teknologian asiantuntijoita.

Meillä on vaatimaton tavoite rakentaa maailman parhaita digitaalisia työympäristöjä.

Mikä meitä ohjaa?

Me uskomme ja palvomme kahta suurta ylijumalaa: asiakaskokemusta ja työpäiväkokemusta. Uskomme, että yhtä ei voi olla ilman toista. Ikimuistoinen asiakaskokemus vaatii erinomaisen työpäiväkokemuksen.

Sanotaan, että asiakas on aina oikeassa. Mutta, miksi ei myös työntekijä?

Autamme asiakkaitamme navigoimaan digijargonin keskellä. Teemme asioita ja ratkaisuja, jotka aidosti auttavat asiakkaitamme.

Uskomme omaan työhömme ja haluamme olla arvostettuja sekä luotettavia digitaalisten ratkaisujen toimittajia. Olemme reilu ja tasa-arvoinen työpaikka.

Noudatamme seuraavia diginauttien kultaisia sääntöjä:

 • Kunnioitamme ja kannustamme toisiamme myös kiireen keskellä. Jos näet Meteoriitin vauhdissa, tartu häntä hihasta ja sano: hei kuule, sä oot ihan liekeissä!
 • Konttorit ja toimistotuolit eivät sido meitä. Kannustamme tekemään työt siellä missä se parhaiten onnistuu - toimistolla, asiakkaalla, laiturin nokassa tai galaksin laidalla. Kunhan hommat hoituvat.
 • Emme tunne sanaa este. Olemme can-do ja will-do ihmisiä. Jos jokin tuntuu vaikealta tai mahdottomalta, opettelemme tarvittavat työkalut ja taidot mahdottoman nujertamiseksi. Ja jos emme onnistu, epäonnistumme ylpeästi. Tärkeintä on yrittää ja tehdä parhaansa.

Mitä me teemme?

Pelkällä puheella ei vielä pitkälle pötkitä. Teot ratkaisevat. Tekemisemme ja osaamisemme keskittyvät neljän asian ympärille.

Osa-alue 1 - Digitaalinen työympäristö

Suunnittelemme ja toteutamme digitaalisia työympäristöjä hyödyntäen Microsoftin Office 365 - ja Azure-palveluita. Olemme Suomen kovimpia Office 365 ja SharePoint -asiantuntijoita.

Osa-alue 2 - Verkko- ja asiointipalvelut

Rakennamme käyttäjälähtöisiä asiointi- ja verkkopalveluita enterprise-tason julkaisujärjestelmien päälle.

Osa-alue 3 - Valo Intranet

Valo Intranet on vaatimattomasti universumin paras, täysin paketoitu Intranet in-a-box, valmisratkaisu. Se on maailmalla palkittu alusta, jolle ei löydy kilpailijaa Suomesta. Tuotekehityksen lisäksi autamme asiakkaitamme Valo Intranet -työympäristöjen käyttöönotossa ja ylläpidossa.

Osa-alue 4 - Digitaaliset työtavat

Kehitämme yksilöiden ja tiimien työtapoja ja autamme organisaatioita ottamaan enemmän irti digitaalisista työvälineistä. Kun taloon tulee uutta teknologiaa tai uusia työkaluja, autamme asiakkaitamme muutoksen johtamisessa läpi organisaation ja yhteisten työtapojen kehittämisessä.

Palvomme kaikkitietävän koodin ja teknologian pyhää yhtenäisyyttä. DNA:mme sisältää digitalisaation erikoisosaamista sekä vieraita kieliä, kuten:

 • C#
 • .NET
 • ASP.NET
 • Javascript
 • Typescript
 • DevOps
 • Robot Framework
 • Azure
 • React
 • SharePoint
 • Office 365
 • Tekoäly ja koneoppiminen
 • Agile, Scrum, Lean

Osa 4 - Nähdään Galaksin laidalla!

Maailma muuttuu kovaa vauhtia ja me kuljemme muutoksen aallonharjalla.

Jokaisessa yrityksessä vilisee nollia ja ykkösiä, ja meidän tehtävämme on pistää nämä numerot sellaiseen järjestykseen, mikä parhaiten palvelee asiakkaitamme.

Nyt, sinun täytyy valita, eikä paluuta takaisin ole. Voit valita punaisen pillerin ja matka päättyy tähän, heräät tuiki tietämättömänä digitalisaation vaikutuksista. Tai, voit valita sinisen pillerin, ja pysyt digimyrskyn ytimessä, ja otamme yhdessä selvää, kuinka syvälle myrskyn silmä ulottuu.

Me olemme Sininen Meteoriitti. We make digital work!