Asiointi- ja verkkopalvelut

Onko organisaation verkkopresenssi kunnossa, kun kotisivut on saatu pystyyn ja some-tili perustettu? Meidän mielestämme ei. Perustamisestaan asti Sininen Meteoriitti on erikoistunut nimenomaan erilaisten verkkopalveluiden ja asiointiratkaisujen jatkuvaan kehittämiseen!

Tiesitkö, että asiakkaat ovat usein jopa tyytyväisempiä palveluprosessiin, joka on viety läpi kokonaan digitaalisessa kanavassa? Käyttäjälähtöisesti toteutettuna sähköinen asiointi tuo yrityksen lähemmäksi asiakkaitaan, jotka tukeutuvat eri päätelaitteisiin ostoprosessin eri vaiheissa.

Asioinnin monimuotoisuus muokkaa myös suunnitteluprosessin kulkua. Toimiva asiointi- tai verkkopalvelu on monen tekijän summa: se vastaa liiketoiminnan tavoitteisiin, jää käyttäjien mieleen, on löydettävä ja helppokäyttöinen sekä mukautuu eri päätelaitteisiin.

Me autamme kytkemään asiakkaan digitaalisen palvelun, hänelle tarjottavan tiedon ja markkinoinnin sekä digitaalisen asiakaspalvelun teknologiat tehokkaaksi kokonaisuudeksi. Rakennamme modernit verkkopalvelut jotka ilahduttavat asiakkaita ja ohjaavat heitä ostopolulla oikeaan suuntaan.

Tutustu palveluihimme tarkemmin

Referenssit

Lue lisää

Lue lisää

Lue lisää

Lue lisää

Lue lisää

Lue lisää

Kirjoituksiamme verkko- ja asiointipalveluista

Lue lisää

Lue lisää

Lue lisää

Lue lisää

Lue lisää

Lue lisää